Raed Arafat le recomandă românilor să aibă în case doar stocurile necesare pentru situații de urgență: „Nu are rost să inducem panică”

Raed Arafat le recomandă românilor să aibă în case doar stocurile necesare pentru situații de urgență: „Nu are rost să inducem panică”
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 14/03/2022, 16:02

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, le-a recomandat luni românilor să aibă în case stocurile recomandate în mod curent în caz de cutremur sau alte dezastre naturale.

El a declarat, în contextul în care mulți români au început să își facă stocuri exagerate de produse de bază, că nu este necesar ca în acest moment oamenii să intre în panică, informează Antena 3.

„La acest moment, stocurile obişnuite pe care noi le-am recomandat altă dată pentru dezastre naturale, rămân valabile.  Pentru cutremur sau cum am recomandat pe tot parcursul anului”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat: Nu se pune problema unui război în România

Mai mult, șeful DSU a adăugat că în prezent nu se pune problema ca România să fie afectată în mod direct de război și le recomandă cetățenilor să nu cadă pradă dezinformărilor.

„La acest moment, să spunem ca să meargă lumea să se pregătească de război, cred că asta a fost explicat şi altă dată… suntem o ţară membră NATO, ideea de a avea război pe teritoriul României la acest moment nu cred că o pune cineva pe masă.

Deci nu are rost să inducem panică, aşa cum a fost în ultima perioadă. A venit ştirea falsă cu benzina, după care s-a încercat cu uleiul.

Din fericire, acolo informaţiile au venit rapid şi oamenii nu au picat pradă acestei dezinformări”, a spus acesta.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a făcut sâmbătă precizări legate de stocurile de alimente din țara noastră, în contextul în care pe rețelele de socializare au apărut imagini cu persoane care cumpără baxuri întregi de ulei.

„România are suficiente stocuri de alimente și produse neperisabile. Autoritățile sunt în contact permanent cu retailerii”, a spus, sâmbătă, Cărbunaru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, există suficientă marfă în depozite și magazine.

În ultimele zile, nu doar la magazinele de alimente și bunuri de larg consum s-au creat cozi, ci și la benzinării, pe fondul unor zvonuri alarmiste.

În spațiul public, au apărut zeci de imagini cu aglomerația și cozile din benzinării, precum și filmulețe cu oameni care alimentau în diverse recipiente interzise.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase