Rănit în Colectiv, despre mesajul lui Piedone înainte să plece la pușcărie: „Este un blestem primitiv. Atât îl duce capul” | DECLARAȚII EXCLUSIVE

Publicat: 12/05/2022, 18:20

Mihai Grecea, supraviețuitor al incendiului din Colectiv, a declarat, joi, că mesajul lui Cristian Popescu Piedone pentru părinții care și-au pierdut copiii în tragedia din 2015 este „un blestem primitiv”. Care a fost mesajul edilului condamnat la patru ani de închisoare.

„Constat și eu, deloc cu surprindere, că funcționarii publici, reprezentanții statului și statul în esență nu sunt suficient de vinovați niciodată, când se dă o sentință. Se întâmplă lucrul acesta pentru că așa este legea penală, să nu uităm de toate acțiunile de modificare a legilor, care au consecințe directe și asupra dosarului Colectiv.

Azi, justiția românească nu a făcut dreptate neapărat. Dreptate nu mai poate face nimeni pentru cei care au pierit, dar nici răniților. Dar justiția trebuie făcută corect, și azi s-a făcut justiție conform legilor în vigoare. Dacă legile au fost maltratate, acesta a fost rezultatul”, a declarat, pentru Gândul, Mihai Grecea, supraviețuitor al incendiului din Colectiv.

Acesta mai spune că sentinețele de joi „nu sunt exemplare”.

În ceea ce privește mesajul lui Cristian Popescu Piedone pentru părinții care și-au pierdut copiii la Colectiv (mesajul poate fi citit AICI), Mihai Grecea declară:

„Este un fel de blestem primitiv. Acesta este nivelul omului, atât îl duce capul, și acesta este nivelul oamenilor care sunt în fruntea instituțiilor din România. Este absolut dezgustător. Este un om primitiv”, susține Grecea, care a punctat și faptul că dosarul privind acțiunile instituțiilor în zilele de după incendiu zace în sertare.

Ce mesaj le-a transmis Piedone părinților îndoliați

Cristian Popescu Piedone a făcut, joi, primele declarații după ce a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv. Acesta a avut un mesaj șocant pentru părinții care și-au pierdut copiii în Colectiv.

„Nu vreau să jignesc familiile. Copiii mei dacă erau acolo, tot nevinovat m-aș fi declarat, și aveam copiii morți. Dacă acei părinți cred că eu, Piedone, le-am omorât copiii, așa să-i ajute Dumnezeu. Așa să-i ajute Dumnezeu. Nu se face plată pe Pământ”, au fost primele declarații ale lui Piedone după ce și-a aflat sentința de 4 ani în dosarul Colectiv.

 

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult