Răsturnare de situație în cazul crimelor din vila de la Iași. Legiștii nu au găsit urme de incendiere pe trupurile studenților, dar criminalul i-a înjunghiat de zeci de ori

Răsturnare de situație în cazul crimelor din vila de la Iași. Legiștii nu au găsit urme de incendiere pe trupurile studenților, dar criminalul i-a înjunghiat de zeci de ori
Publicat: 13/12/2021, 15:49
Actualizat: 13/12/2021, 18:53

Cătălina Bulgaru, directorul Institutului de Medicină Legală din Iaşi, a precizat, luni, într-o declație de presă, că trupurile tinerilor uciși în vila din cartierul ieșean Moarta de Vânt nu prezentau urme de incendiere. 

Reamintim că primele investigații din anchetă arătau că cei doi studenți au fost uciși, iar ulterior incendiați. Potrivit unor surse din anchetă, autorul crimei a încercat să le incendieze trupurile, însă nu a reușit. Acesta a pus focul și la parterul vilei, cel mai probabil, cu scopul de a distruge cât mai multe probe.

Ulterior, la necropsie, medicii au găsit pe corpul tinerei 33 de lovituri de cuțit, iar pe cel al băiatului – 17, unele dintre ele rezultate din încercarea de autoapărare. Potrivit șefei IML Iași, cei doi tineri nu ar fi consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe înainte să fie înjunghiați.

„Toatete testele au ieșit negativ”

Totodată, potrivit șefei IML Iași, cei doi tineri nu ar fi consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe înainte să fie înjunghiați.

În cursul zilei de sâmbătă s-au efectuat necropsiile celor doi tineri. Vorbim de două cazuri de agresiune, persoană de sex feminin prezenta 33 de plăgi tăiate, iar persoana de sex masculin prezenta 17 plăgi inteptat tăiate cu atingerea organelor vitale. Examenele de laborator vor confirma ceea ce medicii legişti au constatat necroptic. Nu s-a identificat prezenta alcoolului, cel puţin la persoana de sex feminin. Nici testele pentru droguri nu au ieşit pozitive. Toate testele au ieşit negativ. Plăgile aveau dispoziţie pentru afectarea organelor vitale şi dispunerea lor erau aproape identice. Sunt o parte din leziune în regim de apărare. Nu există urme de incendiere. Au avut parte de o moarte violentă”, a declarat Cătălina Bulgaru, şefa IML Iaşi.

Potrivit unor surse din anchetă, autorul crimei a încercat să le incendieze trupurile, însă nu a reușit. Acesta a pus focul și la parterul vilei, cel mai probabil, cu scopul de a distruge cât mai multe probe.

Poliţiştii au luat probe ADN de la cunoscuţii celor doi, pentru a putea înainta în anchetă, în încercarea de a-i prinde pe autorii dublei crime. Principalul suspect este  Ahmed Sami El Bourkadi, student la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași cerând arestarea în lipsă a marocanului.

UMF Iaşi, mesaj de condoleanţe

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi regretă profund trecerea în nefiinţă a studentului Youssef Jniyah şi a prietenei acestuia Ioana Vanesa Burlacu. Jniyah Youssef era student în anul 2, la specializarea Medicină, linia de predare în limba franceză.

„Condiţiile tragice în care şi-au găsit sfârşitul cei doi tineri au cutremurat întreaga comunitate a Universităţii şi a oraşului Iaşi. Este o anchetă în desfăşurare care cercetează acest caz. Conducerea UMF Iaşi este permanent preocupată de siguranţa studenţilor şi va acorda tot concursul autorităţilor în depistarea cu celeritate a autorilor acestei abominabile fapte.Transmitem condoleanţe familiilor şi prietenilor”, este mesajul transmis de către conducerea UMF Iaşi.

Citește și Noi detalii din asasinatul de la Iași. Studenții uciși abia se mutaseră cu chirie, în vila de lux a unui om de afaceri

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Interzis complet în România! Legea pe care nimeni n-o poate ocoli. Amenda te bagă în...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Imagini incendiare cu Celine Dion! Starul a apărut pe coperta Vogue France la bustul gol
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Coreea de Nord sfidează ONU și lansează mai multe rachete balistice