Reacția STB după ce un șofer de autobuz a bătut un bicliclist care livra mâncare

Reacția STB după ce un șofer de autobuz a bătut un bicliclist care livra mâncare
Publicat: 13/04/2022, 12:25

STB a reacționat după ce un șofer de autobuz a blocat călătorii în mașină, iar apoi a luat la bătaie un biciclist care livra mâncare. Incidentul violent a avut loc marți, 12 aprilie, pe Șoseaua Mihai Bravu din Bucureşti.

Aceștia au transmis că au declanșat o anchetă internă. Potrivit STB, „angajatul este unul dintre șoferii care au participat la greva ilegală din luna ianuarie, având deja o cercetare disciplinară în curs, și ținând cont de gravitatea faptei săvârșite în cursul zilei de ieri, s-a luat decizia desfacerii contractului individual de muncă”.

Regretăm evenimentul petrecut în cursul zilei de ieri, 12 aprilie 2022, pe trasaeul liniei 335, în stația Șoseaua Mihai Bravu, în care un șofer STB SA a avut o altercație cu un bicilist. Acest incident pune într-o lumină nefavorabilă imaginea companiei și dăm asigurări tuturor călătorilor că scopul nostru nu este acela de a produce disconfort celor care utilizează mijloacele de transport în comun. Dimpotrivă, prin acțiunile pe care le-am desfășurat în ultima vreme dorim să transmitem tuturor beneficiarilor acestui serviciu public mesajul că interesul nostru major este acela de a oferi condiții de transport civilizate, la standarde de calitate, demne de o capitală europeană”, transmit reprezentanții STB.

Ce spune directorul STB

Societatea de Transport Bucureşti STB S.A. nu tolerează sub nicio formă comportamentul nepotrivit al salariaților. Pentru a asigura un transport civilizat și de calitate, conducătorii de vehicule sunt instruiți permanent și insistăm pe implementarea unei conduite care să respecte Regulamentul Intern privind comportamentul în traseu. Este adevărat că acest lucru necesită perseverență și timp, dar prin activitățile conjugate ale conducerii, luând întotdeauna în considerare și mesajele venite din partea călătorilor, modificăm eventualele derapaje de comportament ale angajaților”, a declarat Adrian Criț, Director General STB S.A.

Un șofer STB de pe pe linia 335 i-a șocat marți pe călătorii din autobuzul său după ce a coborât și a început să-l lovească pe un biciclist care făcea livrări și care-i reproșase că a fost foarte aproape să-l lovească.

Citește și VIDEO| Imagini șocante în București. Un angajat al STB snopește în bătaie un biciclist și îi smulge șaua