Rusia declară un nou război Occidentului. „Este jaf la drumul mare! Ne vom adresa instanțelor de judecată”

Rusia declară un nou război Occidentului. „Este jaf la drumul mare! Ne vom adresa instanțelor de judecată
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06/04/2022, 15:08

„​Rusia se va adresa instanțelor de judecată reclamând confiscarea de bunuri și proprietăți rusești de către Occident.” Este declarația făcută de Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, în prezent adjunctul Consiliului de Securitate al Rusiei, citat de Financial Times.

„Adversarii noștri, sau, ca să spunem direct, inamicii Rusiei, caută cu vehemență să abolească dreptul la proprietate și ar trebui să înțeleagă că se vor confrunta cu un număr mare de procese în instanțe”, a spus Medvedev.

El a adăugat că Rusia va sesiza „atât ​​instanțele din SUA și Europa, cât și pe cele internaționale”.

Comentariile sale au venit după ce guvernul de la Berlin a preluat luni controlul asupra Gazprom Germania, filiala grupului rusesc de gaze care operează unele dintre cele mai mari instalații de stocare a gazelor naturale din Germania. Reamintim că, de la izbucnirea războiului în Ucraina, țările occidentale au confiscat și bunuri aparținând oligarhilor ruși sancționați.

Războiul ruso-ucrainean, ziua 42

În cea de-a 42-a zi de război, situația din Ucraina escaladează atât militar cât și diplomatic. SUA și UE impun noi sancțiuni Rusiei, care neagă orice atrocități sau deportări forțate. Trupele ruse au părăsit regiunea Kiev și nordul Ucrainei pentru a lansa un nouă ofensivă în regiunea Donbass, spune NATO.

Zelenski ceartă Europa

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a ținut un discurs în fața Parlamentului Republicii Irlanda, considerând că Europa nu face încă toate eforturile pentru ca ”mașinăria de război a Rusiei” să fie stopată.

Președintele Ucrainei s-a referit la ”noile retorici cu privire la sancțiuni” și chiar a spus că nu mai poate ”tolera” indecizia unor lideri. Potrivit acestuia, încă trebuie dusă o muncă de convingere, în plan european, în timp ce politicieni sau oameni de afaceri pun în prim-plan eventuale ”pierderi financiare”.

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, precum Jurnalul național, Evenimentul Zilei, Adevărul, Mișcarea de Rezistență, Aleph citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase