S-a oprit activitatea la Pasajul Domnești de pe Centura Capitalei: „Le vom permite muncitorilor să stea mai mult cu familiile, să nu-i punem pe drumuri de Sărbători”

S-a oprit activitatea la Pasajul Domnești de pe Centura Capitalei: „Le vom permite muncitorilor să stea mai mult cu familiile, să nu-i punem pe drumuri de Sărbători”
Pasajul de la Domnești / Foto Facebook: Irinel Ionel Scrioșteanu
Publicat: 22/12/2021, 13:31

Secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunțat că activitatea pe șantierul pasajului de la Domnești va fi oprită de miercuri până pe data de 9 ianuarie. Scrioșteanu a precizat pentru Gândul că majoritatea muncitorilor vor merge acasă de Sărbători.

„Am fost pe șantierul pasajului Domnești să le mulțumesc oamenilor pentru efortul din acest an și să le urez sărbători cu bine, armonie și bucurie în familie”, a anunțat secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Potrivit acestuia, activitatea pe șantierul de la Domnești va fi întreruptă începând de miercuri până pe 9 ianuarie 2022.

„Majoritatea muncitorilor sunt de prin Moldova, din zone mai îndepărtate. Ei când vin în București stau și câte o lună și jumătate pe șantier. Acum, pentru că sunt Sărbătorile, le vom permite și lor să stea mai mult cu familiile, să nu-i punem pe drumuri de Sărbători. Așa vom proceda pe toate șantierele. Dar de luni, 10 ianuarie, se revine la normal”, a declarat Ionel Scrioșteanu pentru Gândul.

Pasajul de la Domnești prinde contur

Pasajul de la Domnești este cea mai așteptată lucrare de pe Șoseaua de Centură, care ar urma să fluidizeze traficul de pe Prelungirea Ghencea.

Irinel Ionel Scrioșteanu prezentat în urmă cu aproximativ 10 zile stadiul la această lucrare.

„A început recepția preliminară a tablierului metalic al acestui pasaj. Structura metalică a întregului tablier are 2.275 tone și este compusă, în principal, din 316 lonjeroane, 142 de antretoaze și 24 de grinzi principale.

La rampa de coborâre spre București, s-au finalizat armarea, cofrarea și turnarea plăcii de supra-betonare, continuă montarea elementelor prefabricate și așternerea straturilor succesive de balast”, a anunța pe Facebook  secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

Pasajul de la Domnești costă aproape 100 de milioane de lei

Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în 2017 cu românii de la Straco pentru aproximativ 100 de milioane de lei.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis în ianuarie 2018 Ordinul de Începere pentru realizarea obiectivului „Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti”.

Potrivit CNAIR, durata contractului este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie și 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Pasajul de la Domnești este cel mai așteptat proiect de infrastructură de pe Șoseaua de Centură a Capitalei pentru că ar urma să fluidizeze traficul de pe Prelungirea Ghencea. Pe această arteră ambuteiajele se întind în prezent mai mai mulți kilometri.

Timp de un an, s-a bătut pasul pe loc la acest proiect, asta după ce fosta administrație condusă de Gabriela Firea a cerut modificarea proiectului pentru a include bucla de întoarcere a tramvaiului de pe Prelungirea Ghencea. Între timp, constructorul a intrat în faliment, iar lucrarea a fost preluata de subcontractorii săi, tot firme românești.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase