Scandal într-o școală din Iași. Profesorul antivaccinist s-a pierdut cu firea: „Marș, mă tâmpitule”

Scandal într-o școală din Iași. Profesorul antivaccinist s-a pierdut cu firea: „Marș, mă tâmpitule”
Foto caracter ilustrativ Pixabay.com
Publicat: 15/11/2021, 16:58

Scandal într-o școală din județul Iași, unde un profesor antivaccinist a fost concediat, după ce i-a jignit pe elevi, atât la cursuri, cât și pe grupul online pe care îl avea cu aceștia.

„Marș, mă tâmpitule!” era doar unul dintre „alinturile” acestuia, la adresa copiilor, scrie reporteris.ro.

Profesorul de Științe Sociale a ajuns în concediu medical și contestă la Tribunal decizia de a fi concediat din sistemul educațional.

Elevii de la Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” din localitatea ieșeană Răducăneni au fost terorizați de comportamentul dascălului antivaccinist.

Amenințările au tot curs, în ultimele luni, susțin elevii: „„Marș, mă, tâmpitule, mă! Marș afarăăăă. Nu ai ce cautaaa. Și îți vorbesc cu marș că așa vrea mușchiul meu!”, acesta era limbajul profesorului respectiv.

Dascălul antivaccinist le trimitea elevilor linkuri către materiale conspiraționiste, care vorbeau despre pericolul vaccinurilor anti-COVID.

Ce pățeau cei care îl contraziceau

„O mascotă simbolică în Piața Victoriei care arată că numai un prost poate fi de acord cu vaccinurile anti-Covid, care sunt seruri experimentale și ucigașe”, afirma profesorul.

Dacă era contrazis, dascălul „lua foc” și îi amenința pe elevi cu corigența.

Mama unui elev a scos totul la iveală

Acesta a fost dat în vileag de o mămică, o femeie care a luat atitudine pe grup.

„Sunt mama lui Marius. Mă tot uit aici pe conversații și nu îmi vine să cred ceea ce citesc aici. (…) mi se pare mult peste orice nivel de acceptare ce scrie aici un domn profesor!”, a precizat mama unui elev.

Profesorul nu se află la primul scandal. În 2017, acesta făcea propagandă anti-avort la școală și prezenta elevelor de liceu, la ore, filme „educaționale”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult