Scandal între doi cunoscuți oameni de televiziune: ”CA-RAC-TER. Învață acest cuvânt! Ți-am constatat dorința disperată de a fi băgat în seamă cu orice preț”

Scandal între doi cunoscuți oameni de televiziune: ”CA-RAC-TER. Învață acest cuvânt! Ți-am constatat dorința disperată de a fi băgat în seamă cu orice preț”
Scandal între doi cunoscuți oameni de televiziune: ”CA-RAC-TER. Învață acest cuvânt! Ți-am constatat dorința disperată de a fi băgat în seamă cu orice preț”
Publicat: 02/03/2021, 11:22
Actualizat: 02/03/2021, 11:23

Doi cunoscuți oameni de televiziune se află în plin duel verbal, iar replicile acide nu au întârziat să apară. Totul a pornit de la un interviu în care Leonard Miron, fost realizator TVR, a atacat-o – fără menajamente – pe Marina Almășan, iar vedeta Televiziunii Naționale i-a oferită un răspuns tranșant.

Leonard Miron a atins un subiect sensibil în respectivul interviu, viața privată a Marinei Almășan, iar acesta consideră că fostul realizator TVR ar trebui să învețe ce înseamnă cuvântul ”caracter”. Însă nu numai atât.

Marina Almășan recunoaște că a citit ”cu surprindere” declarațiile făcute de Leonard Miron și insistă, de la bun început, asupra ideii că există un ”gen de oameni” – cu care s-a obișnuit, de altfel – ”capabili să tragă scaunul până și de sub picioarele celor care i-au  ajutat cândva”.

”Cu surprindere ți-am citit declarațiile vomitate într-o publicație din România. Sunt absolut sigură că, dacă soțul  tău – care pare a fi un bărbat inteligent și rafinat – ar ști cu ce te ocupi, te-ar povățui de bine. Ți-ar spune, cred:  “Dacă tăceai, filozof rămâneai”. Sunt, din câte știu, primul realizator care, alături de regizorul Luminița Dumitrescu,  te-a băgat în seamă, la începutul anilor ‘90, dându-ți ocazia să-ți începi cariera de prezentator. Dar sunt obișnuită cu genul acesta de oameni, capabili să tragă scaunul până și de sub picioarele celor care i-au  ajutat cândva. 

Ți-am constatat , în ultima vreme, dorința disperată de a fi băgat în seamă cu orice preț și  de a fi reprimit în TVR, instituție pe care ai trădat-o în repetate rânduri și pe care, de la mantinelă, o critici cu orice ocazie. Și…cum poți mai bine ieși din anonimat, decât agățându-te de niște nume care – bune sau rele, cum or fi ele – au făcut istorie în TVR și…”încă mai vând”. Așa, desuete cum sunt ele. Ca remorcă a lor, îți regăsești  și tu , poate, locul pierdut  în conștiința publicului din România, pe care – chiar dacă nu vrei s-o recunoști –  l-ai abandonat, căutând locuri mai calde, sub soare”, scrie Marina Almășan pe femeide10.ro. 

Marina Almășan: ”Aberațiile pe care le-ai emis te descalifică total”

Marina Almășan îi transmite lui Leonard Miron că afirmațiile pe care le-a făcut în interviul cu pricina îl ”descalifică”, iar faptul că fostul realizator TVR aduce în discuție mariajele prin care a trecut ridică un mare semn de întrebare.

Este vorba despre ”pizmă”, despre ”dezinformare”, susține Marina Almășan, despre ”surse de informare” care ar trebui triate, tocmai pentru a nu se transforma într-unele de ”doi bani”.

”Niciodată nu ți-am negat inteligența și talentul, însă, se știe, acestea nu au făcut întotdeauna casă bună  cu caracterul. (“Nu te plânge că ești strivit, dacă te-ai născut vierme” – Immanuel Kant) . Iar aberațiile pe care le-ai emis, de data aceasta nu doar pe blogul tău, ca de obicei, ci și public, te descalifică total. Vorbești , bunăoara, de mariajele mele pline de interes,  cu oameni influenți care mi-ar fi netezit cariera și… mă bagi în ceață (oricum, nu m-aș fi așteptat chiar la tine să ataci problema căsniciilor mele).  

De fapt, ca să fiu sinceră,  nu înțeleg nici măcar la ce mariaje te referi: la cele reale – adică la inginerul și mai apoi la folkistul care mi-au stat alături și  care numai persoane influente nu erau în materie de TVR,  sau la mariaje metaforice, ale căror semnificații numai de tine văzute, mie îmi scapă? Oare nu crezi că, dacă aș corespunde descrierii tale (hienă oportunistă) cel de al patrulea deceniu în  TVR m-ar fi găsit, poate, “la butoane” și nu “la munca de jos”?”, mai scrie Marina Almășan, replicând la atacul lansat împotriva ei de Leonard Miron.

”Nu este prima oară când pizma și dezinformarea îi fac pe oameni să vorbească bazaconii, însă de la tine aveam alte așteptări. Mă acuzi , apoi, că îmi atac adversarii abia acum, “când simt mirosul de sânge”  – în mod meschin, deci. Dacă ai fi trăit mai mult în  Romania, unde-ți era locul, sau dacă măcar ți-ai  fi triat sursele de informare, poate că ai fi aflat că atitudinea belicoasă pe care ai remarcat-o la mine, datează de ani buni și nu e generată nicidecum de proaspătul “miros de sânge” ce se simte la orizont.  De altfel, Google îți poate vorbi despre asta cu lux de amănunte și cu mai multă responsabilitate decât “sursele” tale de doi bani”

Marina Almășan

”Frustrat mic ce ești, mă dezamăgești din nou. Degeaba ești poliglot, dacă îți lipsesc din vocabular cuvintele esențiale în viață”

Marina Almășan contraatacă și îi spune lui Leonard Miron că – pe lângă dezamăgirea pe care i-a provocat-o vorbind și despre Andreea Marin, nu numai despre ea – nu are argumente pentru a-și susține acuzațiile și, cu atât mai mult, un astfel de atac este ”inexplicabil”.

O astfel de ”adversitate” are ca sursă, crede Marina Almășan, ”disperarea” lui Leonard Miron de a reveni ”în locul în care ți-a fost bine la un moment dat”, însă asta nu înseamnă o abdicare de la regulile  adevărului și ale jocului cinstit”.

”În lipsă de argumente ale atacului tău, încă inexplicabil pentru mine, ai mai găsit ceva. Te citez: “ Fără răutate, îmi asum tot sandalul ( aha, deci îți cam dai seama că ai făcut-o de oaie! – n.a.) dar uită-te şi la Marina, şi la Andreea, au fost geniale: Surprize, surprize și Ceaiul de la ora 5. Tot ceea ce a urmat a fost aceeași Marie, cu altă pălărie”. Leo, zău așa? Te iei de Andreea, măi frustrat mic ce ești, de vedeta pe care, o sută de ani de n-o mai vede publicul, tot știe de unde s-o ia? Te iei de mine, spunând  că fac mereu același lucru? Mă dezamăgești din nou,  Leo. Tu… te-ai uitat măcar o dată la “Ceaiul de la ora 5”?!?  Dar la emisiunile mele de mai apoi: sociale, medicale, muzicale, la documentarele de travel, plus la atâtea alte formate, gândite de mine, fără să pun instituția să mi le achiziționeze pe bani grei din afară? Chiar seamănă un documentar despre Coreea cu o emisiune despre tenorul Ludovic Spiess? Poate în mintea ta de stewardesă…

Tu măcar ai știut să numești o emisiune de-a mea. Sau de-a Andreei. Cu tot respectul, am făcut un exercițiu de memorie  si , în afara celei pe care, spuneam, ți-am oferit-o cândva spre prezentare, nu știu niciuna care să fie  legată de numele tău. Repet, nu urmăresc nicidecum să-ți minimalizez nici inteligența și nici talentul, însă mă poticnesc serios, atunci când vine vorba de caracter. CA-RAC-TER. Învață acest cuvânt, Leonard! Degeaba ești poliglot, dacă îți lipsesc din vocabular cuvintele esențiale în viață. Dar probabil că asta e regula : vedem paiul din ochii celorlalți, nu si bârna din propriul ochi. 

Oricât de disperat n-ai fi, dragă Leo,  să revii în locul în care ți-a fost bine la un moment dat, nu trebuie s-o faci abdicând de la regulile  adevărului și ale jocului cinstit, nici de la cele ale bunului simț și nici de la respectul datorat celor care, vrei nu vrei, trebuie să recunoști că ti-au dat clasă. Chiar și numai din punct de vedere al longevității și loialității”, punctează Marina Almășan. 

P.S. Între timp colegii mi-au reamintit si de unde ți se trage această “simpatie”  față de mine : mai ții minte când , angajat fiind la TVR, ți-ai ridicat, ani în șir, leafa de la instituția publică , tu nevenind nicio zi la serviciu, blocând un post , și  lucrând , de fapt, cu normă întreagă,  la nu mai știu ce companie aeriana?!? Ei, probabil că nici acum nu-mi poți ierta revolta mea  de atunci. Ce-ar fi se autosesizeze niște instituții ale Statului, acum, după atâtia ani?!? Dar tu ai de unde să dai banii înapoi, căci am văzut că ai  blazon! 

Spre deosebire de tine, Leonard, mie de TVR chiar îmi pasă. Și i-am rămas loială chiar și atunci când m-a dezamăgit, preferând să lupt din interior pentru binele său.  Iar ție, Leonard, îți recomand… să eviți ciorbele reîncălzite. Nu fac bine la… CA-RAC-TER”

Marina Almășan

Leonard Miron își acuză fosta colegă că s-a măritat din interes cu „oricine” a avut influență în televiziunea publică

Într-un interviu acordat fanatik.ro și citat de adevărul.ro, Leonard Miron a acuzat-o pe Marina Almășan că a divorțat și s-a recăsătorit cu oricine a avut influență în TVR, admirându-i, ironic, ”flexibilitatea”.

”Eu cu Marina ne ştim din 1990, de la ‘Veniţi cu noi pe programul 2’. Uitându-te la istoria ei în TVR, păi, scuză-mă, dar mariajul ei cu TVR este mai interesant decât mariajul Adrianei Bahmuţeanu cu Prigoană. Ea a divorţat şi s-a recăsătorit cu oricine a avut influenţă, a fost puternic, cu o viteză surprinzătoare. Eu o admir pe Marina pentru că are puterea asta, ‘flexibilitatea’ asta.

Reacţia mea a fost o reacţie, băi, din tot ăia care sunt jurnalişti şi au coloana vertebrală pe cât au talent, tocmai ea s-a trezit? Marina are un talent fantastic, miroase oportunitatea. Sunt oameni în TVR care sunt lei – Monica Ghiurco, Adelin Petrişor, şi oameni care sunt hiene. Iar hiena nu face gălăgie dacă nu simte mirosul de sânge şi nu ştie că poate pica ceva. Știu că Marina se va supăra şi o să frece cu mine pe jos, dar nu mă interesează, pentru că ne cunoaştem de atâta timp, profesional o respect, dar ştii ce se întâmplă? Tuturor ne place să ne punem poalele în cap, dar trebuie să ai o limită a decenţei în tot ceea ce faci. (…) Fără răutate, îmi asum tot sandalul, dar uită-te şi la Marina şi la Andreea, au fost geniale: Surprize, surprize şi Ceaiul de la ora 5. Tot ceea ce a urmat a fost aceeaşi Marie, cu altă pălărie”, a spus Leonard Miron.

”Îţi mai dau un exemplu, Iuliana Marciuc. Iuliana a pornit ca şi crainică, dar tot ce a făcut femeia asta, de la o etapă la alta, a fost altceva, şi a ajuns cu emisiunea aia, ‘Viaţă ca în filme’, este ceva la care mă uit, dar la Andreea Marin nu am rezistat să mă uit. Uită-te la Irina Păcuraru, alt om care a crescut! Au experienţă de 30 de ani în televiziune, dar în fiecare an au făcut altceva. Pe când, sunt foarte mulţi în TVR, care au un an experienţă, în rest au făcut acelaşi lucru, 5 ani, 20…“, a încheiat fostul realizator TVR.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Programul spațial civil al Chinei este de fapt militar, avertizează NASA