„Scrisoarea către America”, scrisă de Osama bin Laden acum 21 de ani, a devenit VIRALĂ pe TikToK: „Investigăm cum a ajuns pe platforma noastră”

„Scrisoarea către America”, scrisă de Osama bin Laden acum 21 de ani, a devenit VIRALĂ pe TikToK: „Investigăm cum a ajuns pe platforma noastră”
Publicat: 17/11/2023, 08:51
Actualizat: 17/11/2023, 08:57

„Scrisoarea către America”, scrisă de Osama Bin Laden cu 21 de ani în urmă și publicată, ințial, de The Guardian, a devenit virală pe TikTok, iar administratorii rețelei de socializare au luat decizia de a o elimina ”proactiv și agresiv”.

Reprezentanții TikTok au transmis, potrivit The Guardian, că această controversată scrisoare ”încalcă regulile”, iar videoclipurile în care se discută despre ea au fost șterse. În același timp, a fost demarată și o anchetă care să dezvăluie circumstanțele în care această scrisoare scrisă de Osama bin Laden a ajuns pe TikTok.

„Conținutul care promovează această scrisoare încalcă în mod clar regulile noastre privind sprijinirea oricărei forme de terorism. Eliminăm în mod proactiv și agresiv acest conținut și investigăm cum a ajuns pe platforma noastră”, au transmis reprezentanții TikTok.

The Guardian: „Documentul, care a fost publicat aici în aceeași zi, a fost eliminat la 15 noiembrie 2023”

The Guardian a eliminat de pe site-ul propriu articolul referitor la ”Scrisoarea către America”, scrisă de Osama Bin Laden, transmițând că scrisoarea a fost distribuită fără ”contextul original”.

Aceasta pagină a afișat anterior un document care conținea, în traducere, textul integral al «Scrisorii către poporul american» a lui Osama bin Laden, așa cum a raportat în Observatorul de duminică, 24 noiembrie 2002. Documentul, care a fost publicat aici în aceeași zi, a fost eliminat la 15 noiembrie 2023.

Transcrierea publicată pe site-ul nostru acum 20 de ani a fost distribuită pe scară largă pe rețelele sociale fără contextul complet. Prin urmare, am decis să-l dăm jos și să direcționăm cititorii către articolul de știri care l-a contextualizat inițial”, a precizat The Guardian.

În ”Scrisoarea către America” este inserată declarația controversată a lui Osama bin Laden, conform căreia atentatele din 11 septembrie 2001 au avut loc din cauza sprijinului american pentru Israel. „Au aruncat sute de mii de soldați împotriva noastră și au format o alianță cu israelienii pentru a ne asupri și a ne ocupa țara; acesta a fost motivul răspunsului nostru pe data de unsprezece”, se arată în scrisoare.

Osama bin Laden a încercat să ”justifice” atacurile teroriste din 11 septembrie 2001

În această ”Scrisoare către America”, Osama Bin Laden încearcă să ”justifice” atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, iar videoclipurile care făceau referire la ea au avut un număr imens de vizualizări, pe fondul războiului dintre Israel și gruparea teroristă Hamas.

Hashtag-ul #lettertoamerica a acumulat mai mult de 10 milioane de vizualizări până joi seara, înainte ca TikTok să blocheze căutările pentru el.

Discuțiile despre ”Scrisoarea către America”, scrisă de Osama bin Laden au trecut pe X (fost Twitter), iar scriitorul Yashar Ali a scris că „mii” de videoclipuri au proliferat pe TikTok. De altfel, tweetul lui Ali  a strâns peste 11.000 de retweeturi și 23,8 milioane de vizualizări.

Totuși, reprezentanții TikTok au ținut să precizeze că „numărul de videoclipuri de pe TikTok este mic și rapoartele despre tendințe pe platforma noastră sunt inexacte”.


Citește și:

Declarație-șoc la televiziunea de stat Rusia-1 | Propagandist rus: ”Nu aș bombarda Polonia chiar acum, i-aș LOVI pe români, au devenit aroganți”

EXCLUSIV | Omar Hayssam, adus în scaun cu rotile la instanță după ce a făcut cerere de eliberare condiționată: „Morfina nu-și mai face efectul”

ANALIZĂ | Elisabeth Braw (European Leadership Network): „Sabotajul de la Marea Baltică, nava chineză Newnew Polar Bear și legăturile cu Rusia”

Cum a vrut Putin să facă ”jocurile” cu ajutorul elitei occidentale. În scenariul Țarului apărea un informator FBI care nu s-a lăsat sedus de Mocova

Israelul, ”ORDIN DE URGENȚĂ” pentru blocarea televiziunii Al Mayadeen din Liban: „Purtător de cuvânt al Hezbollah, PROPAGANDĂ periculoasă”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?