Se schimbă examenul pentru scutere și motociclete. Ce modificare apare și cum îi afectează pe cursanți

Se schimbă examenul pentru scutere și motociclete. Ce modificare apare și cum îi afectează pe cursanți
Se schimbă examenul pentru scutere și motociclete. Ce modificare apare și cum îi afectează pe cursanți / Sursa FOTO: pemotoare.ro
Publicat: 16/01/2023, 09:10

Apare o modificare importantă în examenul pentru scutere și motociclete. Examinatorii au în vedere să recurgă la o măsură care nu s-a mai luat până acum în România.

Astfel, se vrea ca, pe viitor, toate examenele pentru scutere și motociclete să fie filmate.

Examene filmate pentru scutere și motociclete

Măsura urmărește reducerea substanțială a numărului de contestații.

Deja o propunere în acest sens, de modificare a Codului Rutier, a fost înaintată în primele zile ale anului. Examinatorii vor ca examenul auto pentru scutere și motociclete să fie filmat pentru a reduce numărul de contestații.

Concret, atât examinatorul, cât și persoana care urmează a da examenul vor purta căști audio, iar o cameră video va înregistra traseul de urmat. Astfel, pe viitor, toate contestațiile vor fi analizate în baza acestor probe.

„În felul ăsta, scăpăm de orice dubii. Oricum lucrurile se făceau ca la carte, dar de ce să avem şi dubii? E o emoţie în plus pentru elev, dar este un lucru foarte bun pentru noi, ceilalţi”, afirmă un instructor auto, citat de observatornews.ro.

Potrivit sursei citate, examinatorii au înaintat la începutul anului propunerea ca filmarea traseului pentru examenul de scutere și motociclete să să vină în completarea ordonanţei de Guvern privind circulaţia pe drumurile publice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase