Sebastian Burduja: ”Dumnezeu să ne dea în fiecare zi GÂNDUL cel bun, puterea de a ierta și iubirea necondiționată pentru aproapele nostru”

Sebastian Burduja: ”Dumnezeu să ne dea în fiecare zi GÂNDUL cel bun, puterea de a ierta și iubirea necondiționată pentru aproapele nostru”
Sebastian Burduja
Publicat: 16/04/2023, 14:10
Actualizat: 16/04/2023, 14:11

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Sebastian Burduja – ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării – a transmis un mesaj în care a accentuat importanța spirituală extraordinară a Învierii Mântuitorului, un moment care este sărbătorit, anul, de credincioșii care, astfel, redescoperă Lumina din suflete.

Sebastian Burduja transmisese, înaintea nopții de Înviere, că oamenii trebuie să își pregătească sufletele și gândurile pentru a primi acest miracol.

Astăzi, în Duminica Învierii, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării spune că acest moment de bucurie trebuie apreciat la justa valoare, transmițând și speranța ca ”Dumnezeu să ne dea în fiecare zi gândul cel bun”.

Duminica Învierii. Ce bucurie trebuie să fi simțit cei care L-au văzut pe Hristos Înviat din morți! Ce minune! La slujba de astăzi se citește din Sfânta Scriptură în mai multe limbi pentru a da de veste tuturor credincioșilor că Iisus S-a răstignit și a Înviat pentru noi. Să ne bucurăm cu toții!

Dumnezeu să ne dea în fiecare zi gândul cel bun, puterea de a ierta și iubirea necondiționată pentru aproapele nostru. «Căci Dumnezeu a iubit atât de mult lumea, încât L-a dat pe singurul său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică» – Ioan 3:16. Hristos a Înviat! Paște fericit!”, a transmis Sebastian Burduja.

”Paște binecuvântat, dragi prieteni! Să ne pregătim sufletele și gândurile de Învierea lui Hristos, cu bucurie, speranță și încredere. Dumnezeu să ne dăruiască tuturor lumina sfântă a Învierii, alături de cei dragi!”

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Este efectiv înălțător să vezi cum tineri români de 15 ani dau dovadă de ambiție și inițiativă”

În Vinerea Mare, Sebastian Burduja i-a cunoscut pe trei dintre ”elevii geniali de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, care formează echipa RomSpace. Doi sunt într-a XII-a, unul va merge la MIT, altul probabil la Princeton. Al treilea e in clasa a X-a”.

Au creat de la zero și din inițiativă pur voluntară ROM-2, care cel târziu la începutul lunii iunie va ajunge pe orbită într-o misiune la bordul unei rachete Space X. Va fi al doilea satelit 100% românesc lansat vreodată pe orbita Terrei. Pico-satelitul creat de elevii români are dimensiunea unui cub rubik (5x5x5 cm), o cameră de 2 megapixeli și cântărește 250 de grame.

Este efectiv înălțător să vezi cum tineri români de 15 ani dau dovadă de ambiție și inițiativă în domeniul tehnologiei. Au planuri și mai mari, iar în toamna acestui an vor să lanseze ROM-3, o versiune mai mare a satelitului lor, cu mai multe capabilități, cu rol de demonstrator pentru un program amplu ce va urma începând cu anul viitor”, a precizat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Astăzi (n.red. – 14 aprilie 2023) a fost lansată și misiunea JUICE a Agenției Spațiale Europene, unde am achitat toată datoria și ne-am recuperat anul trecut dreptul de vot. Drapelul României este pe racheta Ariane 5, pentru că țara noastră a contribuit la această misiune. Peste 8 ani sonda JUICE va ajunge la «lunile înghețate» ale planetei Jupiter”

Sebastian Burduja


Citește și:

Culisele operațiunii ”LUMINA SFÂNTĂ” | Cine este omul de afaceri român care pune la dispoziția Patriarhiei, anual, un avion Bombardier Challenger 350

Un rus de 75 de ani, JUDECAT pentru ”discreditarea armatei ruse” după trei postări în mediul online: ”Slavă Ucrainei și rușine agresorilor”

Hristos a înviat! Echipa GÂNDUL vă urează un Paște fericit!

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: ”Mormântul gol al lui HRISTOS s-a umplut mai întâi cu Lumină, apoi cu credința oamenilor în Învierea Sa”

Realitatea paralelă a Kremlinului | SONDAJ de opinie: ”Încrederea rușilor în Vladimir Putin se ridică la aproape 80%”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dorothy Dandridge, primul star de culoare de la Hollywood. „Nu pot juca în rolul unei...