Realitatea paralelă a Kremlinului | SONDAJ de opinie: ”Încrederea rușilor în Vladimir Putin se ridică la aproape 80%”

Realitatea paralelă a Kremlinului | SONDAJ de opinie: ”Încrederea rușilor în Vladimir Putin se ridică la aproape 80%”
Publicat: 15/04/2023, 11:05
Actualizat: 15/04/2023, 11:07

Vladimir Putin se bucură, în continuare, de o ”încredere” reconfortantă din partea rușilor, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Centrul de Cercetare a Opiniei Publice (All-Russian Public Opinion Research Center).

În ciuda faptului că așa-zisa ”operațiune militară specială” nu a  decurs conform planurilor, iar blitzkriegul dorit la Kremlin s-a transformat într-un război de uzură în Ucraina, ”Țarul” poate sta liniștit, potrivit acestui sondaj pe care analiștii îl consideră ”realizat la comandă”, motiv pentru care rezultatele sunt exact cele dorite.

 Sondajul a fost realizat în perioada 3 – 9 aprilie 2023, în rândul a 1.600 de respondenți cu vârsta peste 18 ani.

”La întrebarea despre încrederea în Vladimir Putin, 79,7% dintre respondenți au răspuns pozitiv (- 0,7% în cursul săptămânii), iar rata de aprobare a președintelui rus a scăzut cu 0,8% și s-a situat la 77,1%”, se arată în acest sondaj.

Cifrele de evaluare pozitive pentru prim-ministru și pentru guvernul rus s-au ridicat la 54,9% (- 0,3%) și, respectiv, 54,1% (+ 0,3%), subliniază același sondaj. Premierul Mikhail Mishustin beneficiază de încrederea a 63,5% dintre respondenți (- 0,2%).

”Putin a zdrobit fiecare ființă vie din propria sa țară”

Analistul Andrei Kolesnikov susține că Vladimir Putin a reușit contraperformanța de a-și scădea singur reputația în fața rușilor atunci când a schimbat Constituția, astfel încât să se ”permanentizeze” la Kremlin.

Se dorește un lider mondial, mai scrie analistul, însă totul seamănă cu un desen animat ”clișeu” în care răufăcătorul vrea să preia bnu lumea, ci întregul univers.

Putin a zdrobit fiecare ființă vie din propria sa țară. Când a modificat mandatele prezidențiale, el și-a redus la zero și reputația rușilor. Dar asta nu a fost suficient pentru el. A decis să devină conducătorul lumii, ca un personaj dintr-un desen animat clișeu despre un răufăcător care vrea să preia întregul univers. Occidentul nu a vrut să fie bun și să joace după regulile lui ciudate? Ei bine, acum vor fi învinși pe calea grea.

Desigur, elitele — cel puțin o parte din elită, inclusiv cei care au pierdut totul sau aproape totul — înțeleg că toate deciziile lui Putin, inclusiv cea mai importantă, din 24 februarie (n.red. – invadarea Ucrainei), sunt sinucigașe pentru țară și societate, pentru economie, capitalul uman și reputația Rusiei. Dar nu fac nimic pentru a remedia situația. Lor le este frica. Nu se pot alătura. Nu au instrumentele pentru a schimba autocratul. Au distrus ei înșiși acele instrumente din lipsă de utilizare în ultimele două decenii, pentru că au crezut că democrația nu merită deloc, că modalitatea de a face bani este conectarea cu Kremlinul și FSB, fără niciun fel de alegeri competitive. (…) Elita rusă nu va mai putea să trăiască ca Abramovici și să guverneze ca Stalin”, mai scrie Andrei Kolesnikov.


Citește și:

Istoricul Vladimir Kara-Murza, judecat pentru ”TRĂDARE” la Moscova, riscă 25 de ani de închisoare: ”Chiar și stând în această cușcă îmi iubesc țara”

EXCLUSIV | Av. Radu Dinulescu contestă ”victoria” anunțată de Nicușor Dan după anularea PUZ Parcul Tineretului: ”Instanța a mai omorât o dată mortul!”

DOCUMENT | Clotilde Armand, susținută de doi consilieri care au semnat ”ca primarul”: ”Hotărârea necesită pregătire de specialitate, nu o deținem”

ANALIZĂ | William Courtney & Scott Savitz, despre lupta pentru Peninsula Crimeea: ”Blocadă sau recuperare prin mijloace militare?”

ANALIZĂ | Cercetătorul Andrei Soldatov, după ARESTAREA unui jurnalist Wall Street Journal în Rusia: ”Putin și FSB decid cine va fi următoarea țintă”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Interdicție completă în România. E ILEGAL pentru orice român sau străin. 3 ani închisoare
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice