Sebastian Burduja, după vizita în Republica Moldova: ”Sunt mândru și recunoscător ca la Chișinău sunt lideri autentici, competenți, profesioniști și vizionari”

Sebastian Burduja, după vizita în Republica Moldova: ”Sunt mândru și recunoscător ca la Chișinău sunt lideri autentici, competenți, profesioniști și vizionari”
Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în vizită la Chișinău / Foto - Facebook
Publicat: 18/06/2022, 10:22
Actualizat: 18/06/2022, 14:05

Sebastian Burduja – ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării – a efectuat o vizită la Chișinău într-un moment care poate fi considerat istoric pentru țara-soră de dincolo de Prut. Comisia Europeană a recomandat statelor membre ale UE să acorde Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, iar drumul european ales de președintele Maia Sandu și de premierul Natalia Gavrilița continuă.

Sebastian Burduja, revenit în România, a notat în mediul online că în Republica Moldova s-a simțit ”acasă”, iar destinul celor două țări surori este unul comun.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării a absolvit – la Harvard – același program de masterat ca și Natalia Gavrilița, premierul Moldovei, iar întâlnirea dintre cei doi a reprezentat și ocazia de a discuta despre spațiul digital comun și soluțiile care vor putea fi implementate ”împreună”.

”Am revenit la București acum câteva minute. De acasă pân’ acasă, vorba cântecului. La Chișinău ne-am simțit într-adevăr acasă, iar ziua de azi a venit cu vestea cea mare de la Bruxelles: Republica Moldova aparține în Uniunea Europeană, iar destinul nostru este — inevitabil, moral și fără drept de apel — un destin comun.  Astăzi am fost onorat să o întâlnesc pe Natalia Gavrilița, prim-ministrul Republicii Moldova. Nu ne-am suprapus la Harvard, deși am absolvit același program de masterat. Am discutat deschis despre spațiul digital comun și soluțiile pe care le vom implementa împreună pentru transformare digitală”, a scris Sebastian Burduja la revenirea în țară.

Sebastian Burduja: ”La Chișinău ne-am simțit într-adevăr acasă”

Sebastian Burduja: ”Înainte, împreună”

Sebastian Burduja s-a întâlnit la Chișinău și cu Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, dar și cu vicepremierul Iurie Țurcanu.

Au fost ”zile pline”, a mai notat Sebastian Burduja, iar perspectivele pe termen mediu și lung sunt optimiste, cu atât mai mult într-un context atât de tensionat după ce Federația Rusă a invadat Ucraina.

”Ulterior, am participat la întâlnirea oficială cu Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova. L-am asigurat de deplinul nostru sprijin și i-am mulțumit pentru toată deschiderea manifestată pentru spațiul digital comun și împărtășirea experiențelor si bunelor practici de pe ambele maluri ale Prutului.

Au fost zile pline, iar despre tot ceea ce am făcut vă voi povesti pe larg separat. Iar rezultatele pentru noi și frații noștri se vor vedea în timp, dar suntem hotărați să le livrăm inclusiv pe termen scurt”, încheie ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

”Deocamdată, vă spun atât: sunt mândru și recunoscător ca la Chișinău sunt lideri autentici, competenți, profesioniști și vizionari. Exemple! Le mulțumesc din suflet tuturor și in mod special dragului meu prieten și frate, Viceprim-Ministrul Iurie Țurcanu. Înainte, împreună!”

Sebastian Burduja

”Domnul Viceprim-Ministru Iurie Țurcanu este nu doar un prieten de suflet, este un exemplu de lider”

După întâlnirea cu vicepremierul Moldovei, Iurie Țurcanu, Sebastian Burduja a notat și că ”unele imagini și momente nu au nevoie de multe cuvinte”, iar acesta este un exemplu de lider, nu doar ”un prieten de suflet”.

”Unele imagini și momente nu au nevoie de multe cuvinte. Astăzi, aici la Chișinău am dat mână cu mână pentru un viitor împreună: spațiul digital comun al României și Republicii Moldova.

Domnul Viceprim-Ministru Iurie Țurcanu este nu doar un prieten de suflet, este un exemplu de lider, alături de întreaga echipă de oameni de excepție care ne sunt astăzi exemple în transformarea digitală a țării. De astăzi, comisia mixtă pentru transformare digitală este operațională, iar pentru primele 6 luni președinția va fi asigurată de colegul meu, Octavian Oprea, Vicepreședinte ADR”, a notat Sebastian Burduja pe pagina sa de socializare.

”Ne dorim adesea poduri peste Prut, autostrăzi, asfalt și beton. Dar cel puțin la fel de importante sunt punțile digitale, care vor aduce economia viitorului, cu toate oportunitățile ei, pe ambele maluri ale Prutului. Viziunea comună o avem. Angajamentul îl avem și este deplin. Proiectele comune le avem și le veți vedea la treabă în scurt timp. Înainte, împreună!”

Sebastian Burduja


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine