Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei crede că alianțele post-sovietice sunt în pericol: ”Obiectivul Occidentului este transformarea Eurasiei într-un punct fierbinte al conflictului”

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei crede că alianțele post-sovietice sunt în pericol: ”Obiectivul Occidentului este transformarea Eurasiei într-un punct fierbinte al conflictului”

Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), Comunitatea Statelor Independente (CSI) și Uniunea Economică Eurasiatică (EAEU) ar fi în pericol, a declarat Nikolai Patrushev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, cel care este considerat și un fel de ”eminență cenușie” a Kremlinului.

Acuzația a fost lansată chiar în timpul unei reuniuni a CSTO, desfășurată în Armenia, iar Patrushev vede în SUA și aliații Occidentali un ”pericol” permanent.

Nu este pentru prima oară când ”mâna dreaptă” a lui Vladimir Putin îndreaptă un deget acuzator către Vest, încercând să creioneze, de fiecare dată, un ”scenariu” în care Occidentul ”lucrează” constant împotriva Federației Ruse.

”Considerăm o amenințare eforturile consistente depuse de SUA și aliații săi pentru a contracara alianțele post-sovietice”, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

”State-marionetă sau colonii, acesta este obiectivul pe termen lung”

Așa cum se întâmplă de fiecare dată, nici Nikolai Patrushev nu pornește discuția de la ziua de 24 februarie, atunci când Federația Rusă a invadat Ucraina, considerând doar că țara condusă de Volodimir Zelenski este un ”stat-marionetă”.

(n.red. – Occidentul dorește) Transformarea Eurasiei într-un punct fierbinte al conflictului, o regiune de țări în război, precum Ucraina, de state-marionetă sau de colonii, (n.red. – acesta) este obiectivul pe termen lung al Occidentului”, a spus el.

Nikolay Patrushev a încercat să explice și în luna mai acuzațiile aduse țărilor occidentale, menționând că – după apariție unor noi centre de putere -, lumea a devenit din ce în ce mai instabilă ”din cauza reticenței anumitor țări de a-și pierde dominația geopolitică”.

”Aceste țări, sfidând interesele celorlalți, au distrus în mod intenționat sistemul de stabilitate internațională și au ignorat propunerile Rusiei de  garantare a securității”, a declarat Nikolai Patrushev, citat de TASS.

”Stabilitatea strategică a fost perturbată în Europa și Orientul Mijlociu și arhitectura securității din Regiunea Asia-Pacific a fost pusă în pericol. Războiul de sancțiuni împotriva Rusiei a destabilizat brusc situația economică din întreaga lume”

Nikolai Patrushev

Inginerul care a făcut carieră în serviciul de informații FSB, succesorul KGB-ului

Nikolai Patrushev este un inginer care – în anii `90 – a făcut carieră în serviciul de informații FSB, succesorul KGB-ului. Atunci când Vladimir Putin a devenit prim-ministru în 1999, Patrushev i-a succedat în funcția de director.

După preluarea mandatului, Patrushev a acordat un interviu cotidianului rus Komsomolskaya Pravda, declarând că serviciile de informații sunt, practic, ”noua aristocrație a Rusiei”.

Când a fost întrebat dacă toți acești spioni ar reprezenta o amenințare pe termen lung la adresa democrației, Patrushev a răspuns că acest tip de remarcă servește doar la ”știrbirea încrederii în noul guvern” (mai multe detalii AICI). Totuși, Patrushev este convins că Rusia ar avea nevoie în special de ”oameni duri”, capabili să facă față ”contradicțiilor și amenințărilor emergente”.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului