Sebastian BURDUJA: „E foarte greu să vii cu liste comune la europarlamentare, candidați comuni la sectoare și să mergi separat la Primăria Generală”

Publicat: 14/03/2024, 23:19
Actualizat: 14/03/2024, 23:22

Ministrul Energiei și președintele PNL București, Sebastian Burduja, a declarat, joi seara, în emisiunea Actualitatea, cu Tudor Mușat, de la B1, că susține o viziune comună a coaliției PSD-PNL cu privire la candidatul pentru Primăria Capitalei.

„E foarte greu să vii cu liste comune la europarlamnetare, candidați comuni la sectoare și să mergi separat la Primăria Generală. Fiecare bucureștean pe 9 iunie va primi 5 buletine de vot. E greu să faci o asemenea structură și să ai o coerență. Este despre a veni cu o singură viziune și o singură echipă dacă putem. Dacă nu, este bine ca fiecare să își asume și să existe o bătălie între aceste viziuni și echipe diferite.

Pentru mine politica nu este despre politicieni este despre cetățeni. Nu am vânat niciodată o funcție, nu m-am bătut nici să fiu ministru la cercetare, nici ministru al energiei, nu am stat să dau telefoane, eu am venit cu pregătirea mea din America, cu anii de la Banca Mondială, ca expert în dezvoltarea urbană, asta am studiat, și am spus sunt președintele PNL București și din momentul în care mi-am asumat această poziție am spus, sunt pregătit să vin cu o viziune. Dacă ea coagulează susținere în primul rnd din partea bucureștenilor atunci sunt gata să slujesc acest oraș. Am încredere că se va ajunge la cea mai bună soluție”.

Burduja: „E clar că trebuie o schimbare”

Burduja a spus că nu a participat la discuțiile din coaliție despre desemnarea candidatului pentru Primăria Capitalei:

„Am fost acolo să discut despre un subiect de Energie. Nu a fost nicio discuție politică, cel puțin în etapa în care am fost eu la coaliție. Nu e despre o persoană, despre mine, despre Nicușor Dan sau despre domnul Piedone, nici despre doamna Firea. Toată această conversație publică trebuie să fie despre bucureșteni. Ei nu sunt nici galbeni, nici albaștri, nici roșii, sunt oameni care trăiesc în acest oraș și ei au o pretenție de la oamenii din arena publică să revină cu soluții. Acum o zi, actualul primar general a făcut o știre, o postare, după 3 ani și jumătate de mandat s-au prezentat doi ofertanți ca să facă o strtegie de management integrat al deșeurilor, în condițiile în care Bucureștiul este singura Capitală europeană care încă duce gunoiul la groapă, deci după trei ani și jumătate știrea e că au venit doi consultanți la o procedură de achiziție publică. Asta e simbolul Bucureștiului de azi și e clar că trebuie o schimbare”.

Viziune comună pentru Primăria Capitalei

Potrivit lui Sebastian Burduja, PSD și PNL trebuie să răspundă la întrebarea dacă pot găsi o viziune comună pentru Primăria Capitalei:

„Întrebarea este: pot cele două partide să propună o viziune comună pentru dezvoltarea Capitalei dublată de o echipă care să implementeze acea viziune. Asta trebuie să fie întrebarea. Bucureștiul mai mult ca oricând are nevoie să se uite înainte, să vină cu această viziune de mare capitală europeană de mare metropolă pentru că dezvoltarea unui oraș înseană un lucru simplu: trebuie să atragi aomeni, să atragi investiții, companii și trebuie să ai calitatea vieții.

Nu e despre o persoană aici, este despre ideile pe care fiecare dintre noi le avem. De aceea cred, sper, că putem cât mai repede să depășim această etapă. Era normal să se facă anumite cercetări ca poză de moment pentru eventualii candiați. Este timp, nu e mult timp, dar este timp să existe o comparație între aceste viziuni de dezvoltare”.

Sursa foto: Mediafax Foto

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete