Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, vizită de lucru în Italia

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, vizită de lucru în Italia
Sursa FOTO: ordineazilei.ro
Publicat: 30/09/2022, 15:53
Actualizat: 30/09/2022, 15:58

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, va efectua, în perioada 1-3 octombrie 2022, o vizită de lucru în Italia. Agenda demnitarului român va cuprinde întrevederi cu reprezentanți ai mediului asociativ, ai autorităților locale și cu membri ai cultelor.

„Având în vedere prezența semnificativă a comunității românești pe teritoriul italian, delegația DRP se va deplasa la Alcamo, la cea de-a V-a ediție a evenimentului “Fereastră înspre România – port și grai românesc în lume”, organizat de către Asociația Culturală de Voluntariat ̎Decebal și Traian ̎. În cadrul evenimentului vor fi prezenți artiști români și vor fi deschise standuri cu produse artizanale românești”, transmite Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Conform sursei citate, evenimentul „Fereastră înspre România – port și grai românesc în lume” va avea loc în Piazza Ciullo, Alcamo.

De asemenea, agenda delegației DRP va cuprinde întrevederi cu reprezentanți ai mediului asociativ românesc din Sicilia și cu membri ai cultelor, potrivit unui anunț al instituției postat pe Facebook.

Vă recomandăm să citiți și:

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase