Secretul rușinos al lui Putin, „dezgropat” de un fost camarad: „L-au considerat inapt, incapabil…”

Secretul rușinos al lui Putin, „dezgropat” de un fost camarad: „L-au considerat inapt, incapabil...”
Vladimir Putin | Foto - Profimedia Images
Publicat: 12/03/2022, 13:38

Un fost spion rus, coleg cu Vladimir Putin la academia de contra-spionaj, declară că Putin a fost considerat inapt, incapabil să evalueze corespunzător impactul deciziilor pe care le lua.

Serghei Jirnov, fost spion rus al KGB, refugiat în Franța încă din anii 1990, a declarat, pentru Le Figaro, că Vladimir Putin ar fi fost declarat „inapt” pentru contra-spionaj de Institutul Andropov din Moscova, care antrena cei mai buni spion ruși.

Instructorii l-ar fi declarat inapt pe Putin, după cum spune Jirnov, incapabil să evalueze corect deciziile pe care le lua și consecințele lor, atât asupra sa, cât și a KGB.

Putin a fost retrimis la Leningrad (actualul Sankt Petersburg), apoi în RDG (Republica Democrată Germană), fiind ofițer de legătură într-un orășel.

Pentru spionii KGB, acest post era ridicol, a declarat Jirnov.

Colonelul Putin și-a atins limitele, a mai spus Jirnov, despre actualul lider rus, care a atacat Ucraina. În KGB, Putin și-a asigurat „spatele”, oamenii care l-au făcut președinte.

Spionul Serghei Jirnov a fugit în Franța în anii 1990 , unde a scris numeroase cărți despre spionajul sovietic. Acesta vorbește des despre problemele Rusiei și a abordat subiectul războiului ruso-ucrainean.

Începuturile lui Putin: Chinul vieții din Leningrad

Părinții lui Vladimir Putin s-au căsătorit la 17 ani. Vremurile erau grele: în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, tatăl lui Putin a fost rănit și a rămas invalid din cauza unei grenade.

În timpul asediului de la Leningrad, mama lui a rămas blocată într-o clădire și a fost la un pas să moară de foame. Putin s-a născut în octombrie 1952. Nașterea lui a fost precedată de moartea celor doi frați ai săi, Viktor și Albert, în timpul asediului asupra Leningradului.

După război, fratele lui Putin s-a angajat la o fabrică și mama lui a măturat străzile și a spălat eprubetele folosite la teste medicale. Familia a trăit într-un apartament, „la comun” cu mai multe persoane. Nu aveau apă caldă și șobolanii mișunau prin toate colțurile casei.

Nu a fost un elev-model

Putin a studiat la Școala Leningrad Nr. 281, unde erau acceptați cei mai deștepți copii. El nu a fost însă un elev model, deoarece „arunca cu bureții spre copii” și „nu își făcea tema la mate”.

Putin „se purta urât” și „vorbea în clasă”. A devenit însă interesat de o carieră în KGB și a absolvit, în 1975, Universitatea de Stat din Leningrad.

A doborât numeroase recordul la judo

Putin a practicat judo încă de la 11 ani, apoi sambo (arte marțiale rusești), la 14 ani. A câștigat numeroase competiții în St Petersburg și în 2012 a primit al optulea Dan la centura neagră, devenind primul rus care atinge o asemenea performanță. El a scris cărți despre judo, inclusiv Judo with Vladimir Putin.

Totuși, Benjamin Wittes, editorul Lawfare și deținător al centurii negre în taekwondo și aikido, a pus la îndoială abilitățile de karatist ale lui Putin, deoarece nu există vreo „dovadă video” care să ateste că președintele rus este maestru în judo.

Putin s-a alăturat KGB-ului

Imediat după absolvirea școlii de drept, Putin s-a alăturat KGB-ului într-o funcție administrativă. El a studiat la Moscova sub pseudonimul „Platov”. Putin a lucrat 15 ani pentru KGB, în Rusia și în 1985 a fost detașat în Dresden, Germania de Est, devenind locotenent colonel.

În 1989, Zidul Berlinului a căzut și doi ani mai târziu, Uniunea Sovietică s-a prăbușit și ea, iar Putin a părăsit KGB. În 1998, el a devenit șeful FSB, fostul KGB.

După KGB, Putin și-a început cariera în politică. El a devenit președintele Rusiei, după demisia lui Boris Elțîn.

Un lucru mai puțin cunoscut despre Putin este că ascultă cu mare plăcere celebra trupă Beatles. De asemenea, excentricul lider rus deține un palat în pădure, numai casa ocupând 18.000 mp!

Un alt detaliu este legat de familia lui Putin: Liderul de la Kremlin ar avea cel puțin doi copii. Putin s-a însurat în 1983 cu Ludmila Șrebneva, cu care are două fiice, Maria și Katerina. Tabloidele au mai scris că Putin ar avea cel puțin un copil cu o „fostă campioană la gimnastică ritmică, devenită avocat”, lucru pe care liderul rus îl neagă cu vehemență.

Ironia sorții: Putin l-a convins pe Assad să predea armele în Siria și a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace în 2014. El a mai fost nominalizat și în 2021, dar nu de către Kremlin, ci de scriitorul rus Serghei Komkov.

Putin iubește animalele

Nu în ultimul rând, Putin este mare iubitor de animale, mai ales al câinilor și cailor. El pedepsește tratamentul rău asupra animalelor și interzice uciderea maidanezilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Haos în centrul Londrei după ce doi cai militari au scăpat de sub control