Și dă-i și luptă! Controversatul milionar Mohammad Murad iese la atac pe scena AUR din Constanța. „Vreau România credinței, România familiei”

Publicat: 30/01/2024, 12:23

În Portul Turistic Tomis, chiar acolo unde ÎPS Teodosie – aflat în relații foarte apropiate cu George Simion – sfințește apa în ziua de Bobotează, partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și-a lansat candidatul la Primăria Constanța. Și cu toate că Ovidiu Cupșa, ex-vicepreședinte ale PNL Constanța, este om cu state vechi de serviciu în primărie, în „era Mazăre”, doar vreo 300 de persoane au fost prezente la „marea adunare”.

Printre „invitații speciali” s-a numărat și controversatul afacerist Mohammad Murad, cel care a vrut să fie, în 2020, primar al Constanței, dar s-a lăsat păgubaș. Cei prezenți la manifestarea care s-a desfășurat sâmbătă – 27 ianuarie 2024 – au sesizat că organizarea a lăsat foarte mult de dorit, ceea ce a stârnit și iritarea liderilor AUR, George Simion și Claudiu Târziu, aceștia fiind vizibil deranjați de slaba mobilizare a filialei.

Bineînțeles, s-a cântat „Deșteaptă-te, române”, evenimentul a fost moderat de Ramona Ioana Bruynseels, iar participanții l-au acuzat pe actualul primar al Constanței că a vrut să-i saboteze și le-a tăiat curentul. Ulterior, s-a dat tonul la muzică, spre bucuria participanților pe care discursurile nu i-au înfierbântat așa cum s-ar fi dorit.

Cum era de așteptat, George Simion a urcat pe scenă prin fum și artificii, pozând – potrivit G4Media – în „superstar” și lăudând fostele care alegorice care „defilau” prin Constanța în mandatului primarului Mazăre.

Afaceristul Mohammad Murad s-a poticnit în timpul discursului

După discursul lui George Simion, afaceristul Mohammad Murad n-a vrut să rateze ocazia de a ieși în evidență și a luat ”tribuna” cu asalt. El s-a declarat susținător fără rezerve al AUR, după ce, de-a lungul anilor, a susținut și alte partide și a citit cap-coadă un discurs, pe care, pe alocuri, nu l-a prea înțeles. Dacă nu a putut să fie primar, Murad s-a decis să se reinventeze politic și să stea alături de George Simion și de partidul acestuia.

În anul 2020, Murad și-a dorit fotoliul de edil al orașului Constanța, numai că succesul s-a lăsat așteptat din cauză că pretendentul ar fi fost amenințat de „forțe adverse”, iar acestea l-ar fi avertizat că – dacă insistă în demersul său – poate pierde tot ce a realizat în România. Încă nu se știe despre ce fel de forțe ostile era vorba, cert este că milionarul Murad a renunțat la candidatură.

Totuși, a declarat că nu i-a fost frică, iar acum trăiește o a doua tinerețe politică pe scena AUR. Afaceristul a venit cu discursul – de aproximativ 50 de secunde – scris pe câteva foi și le-a spus celor prezenți, stâlcind unele cuvinte, că dorește o „Românie a credinței” și ”a familiei”, nu o ”Românie a corupției”.

Mă simt din tot sufletul român și constănțean. Da, vreau România credinței, România familiei, nu România corupției. Vrem o nouă Românie, România copiilor noștri, România prosperității, nu România hoției și lipsă de speranță.

Afaceristul Mohammad Murad

Da, vrem România… (n.red. – a urmat o pauză, pentru că afaceristul Murad își răsfoia foile pe care era scris discursul)… De obicei nu scriu, dar e un moment foarte special și am preferat să scriu (n.red. – discursul) dimineață. Vreau ca România să rămână educată și dezvoltată, nu România minciunii și aroganței”, a spus afaceristul Mohammad Murad.

Mohammad Murad, suspectat de complicitate în dosarul „Sex cu minore”

Proprietar al Complexului Panoramic Belvedere din stațiunea Olimp, miliardarul Murad a fost suspectat de complicitate cu Dan Diaconescu în dosarul „Sex cu minore”, potrivit unor surse judiciare contactate de Gândul.

Omul de afaceri i-ar fi pus la dispoziție, gratis, lui Dan Diaconescu camerele în care s-au desfășurat partidele de sex și ar fi avut cunoștință de ceea ce se petrecea în spatele ușilor închise.

„Camerele erau oferite, gratis, lui Dan Diaconescu, de miliardarul Mohammad Murad. Acum, omul de afaceri este plecat din România și se află în Liban, motivul declarat fiind unele probleme de sănătate. Dar nu este exclus ca Mohammad Murad să fi fugit din țară tocmai pentru a scăpa de anchetă, fiindcă poate fi acuzat de complicitate cu Dan Diaconescu”, au declarat surse judiciare, în exclusivitate pentru Gândul.

Aceleași surse dezvăluie că gemenele din dosar „au făcut parte din echipa de campanie a lui Mohammad Murad, atunci când acesta a candidat pentru funcția de primar al orașului Mangalia, iar Dan Diaconescu le-ar fi cunoscut pe tinere la un dineu organizat de omul de afaceri”. (alte detalii AICI)

Mohammad Murad a studiat medicina în România pe vremea lui Ceaușescu

Mohammad Murad a venit în România în 1982, din Liban, ca să studieze medicina şi a ajuns după 30 de ani să fie unul dintre cei mai mari hotelieri din ţară.

Imediat după Revoluție, moment în care era medic la spitalul Colentina, Murad s-a apucat să facă mici afaceri și a ajuns, după 30 de ani, să fie unul dintre cei mai mari afaceriști.

În prezent Mohammad Murad, proprietarul lanțului de hoteluri Phoenicia, deține aproape 4.000 de locuri de cazare pe litoral, în mai multe hoteluri din Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp și Neptun. După ce a achiziționat cu 10 milioane de euro complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp, Murad a anunțat că va investi în renovarea lui în jur de 15 milioane de euro. În paralel, omul de afaceri a preluat și o altă emblemă a turismului românesc, hotelul Lido din București. El mai are încă trei hoteluri în București, care funcționează sub brandul Phoenicia. (informații suplimentare AICI)


Citește și:

Se confirmă fuga din țară a lui Mohammad Murad. „Eu sunt plecat de două luni în Liban”.Ce spune omul de afaceri despre relația lui DD cu fetele minore

EXCLUSIV | Cum a încercat Mohammad Murad să ridice, fără vreo autorizație, ditamai hotelul în Ștrandul Tineretului! A fost sesizat și Parchetul

Nicușor Dan în corzi! PIERDE al cincilea proces din seria “Anulare autorizații de construire S2”. „Când se oprește această hemoragie de bani publici?”

Nicușor Dan, acuzat de SABOTAJ de fostul arhitect-șef al Capitalei: „N-a pus cărămidă pe cărămidă, aruncă pisica incompetenței pe pieptul altora”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Românca care a ajuns la 100 de ani. SECRETUL ei pentru o viață mai lungă!...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Bob Lazar: Zona 51 și Farfuriile Zburătoare