Nicușor Dan în corzi! PIERDE al cincilea proces din seria “Anulare autorizații de construire S2”. „Când se oprește această hemoragie de bani publici?”

Nicușor Dan în corzi! PIERDE al cincilea proces din seria “Anulare autorizații de construire S2”. „Când se oprește această hemoragie de bani publici?”
Publicat: 29/01/2024, 13:57
Actualizat: 29/01/2024, 14:35

Serialul juridic ”Anulare autorizații de construire emise de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu” continuă la Tribunalul București, iar Nicușor Dan – primarul general al Capitalei – suferă înfrângere după înfrângere. Edilul a cerut, în instanță, suspendarea a mai mult de 150 de autorizații de construire, în pofida faptului că nu se poate substitui Prefectului Capitalei, iar fișa sa de post nu prevede o astfel de atribuție.

Dar Nicușor Dan insistă în acest demers juridic, ca și cum ar fi, pur și simplu, indiferent la cheltuirea banului public.Numai că edilul a cunoscut, din nou, „gustul înfrângerii”, pentru că magistrații de la Tribunalul București i-au aplicat încă o „corecție juridică”, a cincea la număr.

  • La începutul lunii decembrie a anului 2023, Nicușor Dan a „bifat” deja prima înfrângere în această saga juridică despre care specialiștii spun că este doar o altă încercare disperată a lui Nicușor Dan de a pune frână urbanismului din Capitală. (mai multe informații AICI)
  • La jumătatea lunii decembrie a anului trecut, primarul general al Capitalei a pierdut un alt proces în care cerea anularea unei autorizații de construire. (detalii exclusive AICI)
  • La jumătatea lunii ianuarie a acestui an, „scorul” devine 3:0, iar Nicușor Dan pierde cel de-al treilea proces. (informații detaliate AICI)

În data de 25 ianuarie 2024, seria înfrângerilor pe care Tribunalul București le administrează lui Nicușor Dan a continuat, acesta pierzând și cel de-al patrulea proces. (alte informații punctuale AICI)

Primul lucru pe care îl remarcă instanța și îl remarcăm cu toții este că Primarul General nu are, ca și Municipiul București, calitate procesuală pentru a cere anularea acestor acte administrative numite autorizații de construire. Dacă ar avea această calitate, Nicușor Dan s-ar transforma în prefectSingurul care are drept de tutelă administrativă, de verificare a legalității actelor administrative emise de autoritățile publice locale, la nivelul Municipiului București, este Prefectul Municipiului București.

Avocatul Radu Dinulescu

„Respinge cererea, admite excepția lipsei calității procesuale active a reclamanților”

La fel ca și în cazul celorlalte procese pe care Nicușor Dan le-a pierdut până acum – ”Anulare autorizații de construire emise de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu” -, magistrații de la Tribunalul București i-au transmis edilului, prin sentința dată, care nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs, că nu are calitate procesuală activă într-o astfel de speță.

În consecință, faptul că insistă în acere anularea unor autorizații de construire nu face altceva decât să ducă la cheltuirea nejustificată a banului public, iar avocatul Radu Dinulescu a tras, în exclusivitate pentru Gândul, un nou semnal de alarmă.

„Tip soluție: Respinge cererea. Soluția pe scurt: Admite excepția lipsei calității procesuale active a reclamanților. Respinge acțiunea ca fiind formulată de persoane lipsite de calitate procesuală activă. Respinge cererea pârâților de obligare a reclamanților la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la data comunicării. Cererea de recurs se depune la Tribunalul București – Secția a II a Contencios Administrativ si Fiscal. Pronunțată, astăzi, 26.01.2024, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței. Document: Hotarâre – 26.01.2024”, au decis magistrații de la Tribunalul București.

„Se pierde beneficiul unei dezvoltări coerente a Bucureștiului”

În exclusivitate pentru Gândul, avocatul Radu Dinulescu se declară stupefiat de o astfel de insistență a lui Nicușor Dan și spune că totul s-a transformat într-o „hemoragie de bani publici” care trebuie, neapărat, oprită.

Din păcate, mai spune avocatul Radu Dinulescu, autoritățile publice ale statului român acționează cu „lentoare” în acest domeniu, iar Bucureștiul și bucureștenii au doar de pierdut din proceselor intentate de Nicușor Dan.

Și noi, în calitate de cetățeni, dar și profesioniștii în drept, numărăm acum. Dar nu numai litigiile care se pierd de către primarul general Nicușor Dan, așa cum ne așteptam și cum am comentat încă de la deschiderea unor astfel de acțiuni în instanță. Începem să numărăm, cu toții, și prejudiciile imense pe care le aduce acest primar bugetului public și, evident, persoanelor fizice și juridice private.

Ceea ce mă stupefiază este lentoarea cu care autoritățile publice ale statului român – toți cei care ar trebui să fie implicați în apărarea drepturilor fundamentale ale omului, în București, și a bugetului public – acționează în acest domeniu. Spun încă o dată, se pierd 120.000 de locuri de muncă pe an. Nu e glumă.

Și se pierde beneficiul unei dezvoltări coerente a Bucureștiului. Reiterez ceea ce fostul arhitect-șef al Capitalei a spus (informații detaliate AICI), suntem față în față cu un sabotaj al economiei bucureștene.

Este un sabotaj făcut de primarul general Nicușor Dan, cel care a jurat pe Constituție că va apăra drepturilor omului, libertățile individuale și interesele Municipiului București. Sunt stupefiat.

Întrebarea esențială este: «Când se oprește această hemoragie de bani publici?» , a punctat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

„Nicușor Dan încalcă unul dintre cele mai importante principii de funcționare a unui stat de drept, principiul stabilității raporturilor juridice dintr-un stat. Nimeni nu mai are încredere, de acum încolo, într-o autorizație de construire sau într-un PUZ emis de statul român. Avocații urmează ordinele date de Primarul General, care este și matematician, și avocat, și arhitect, se pare că este Leonardo da Vinci reinventat. Nicușor Dan este o copie… infidelă a lui Leonardo da Vinci”

Avocat Radu Dinulescu

Citește și:

Radu Dinulescu, avocat, despre suspendarea PUZ-urilor: „Dacă cineva, acum, în Sectorul 3, vrea să construiască un coteț unui câine, nu poate să o facă” | VIDEO EXCLUSIV, „Cu Gândul la București”

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand se găsește într-o REALITATE PARALELĂ cu a cetățenilor, se reprezintă doar pe sine”

Se adâncesc pierderile cauzate de BLOCAJUL URBANISTIC impus de Nicușor Dan. BREC: ”Scade numărul locuințelor livrate în București”

EXCLUSIV | Capitala se sufocă, dar Nicușor Dan vorbește despre traficul ”lejer” din 2035! Avocat: ”E disperat, a intrat în campanie cu un an înainte!”

Nicușor Dan preferă dușurile calde, nu reci, și a scăpat ”porumbelul” la TV: ”Spune-i că-l bag în…”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că îl „hărțuiește” pe primarul Sectorul 2: „Vendetă, exces de putere, se crede iar pe cai mari!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...