Sondaj de opinie în Capitală | Activitatea lui Nicușor Dan, criticată de majoritatea respondenților. Care este situația partidelor politice

Sondaj de opinie în Capitală | Activitatea lui Nicușor Dan, criticată de majoritatea respondenților. Care este situația partidelor politice
Publicat: 24/01/2022, 17:07
Actualizat: 24/01/2022, 17:10

Potrivit ultimului sondaj de opinie – realizat în luna ianuarie 2022 -, primarul general al Capitalei scade la capitolul ”încredere”.

Informațiile prezentate de un sondaj realizat de Curs în perioada 14-20 ianuarie 2022, transmit că Nicușor Dan nu se află într-o situație îmbucurătoare, din acest punct de vedere.

Potrivit acestui sondaj, majoritatea bucureștenilor consideră că activitatea actualului edil general este ”proastă și foarte proastă”.

La întrebarea referitoare la activitatea Primarului General Nicuşor Dan – din momentul în care acesta a fost ales – 15% consideră că este foarte proastă și 57% spun că este proastă, potrivit Capital.

De cealaltă parte, doar 23% dintre cei chestionați spun că activitatea edilului este bună, iar 3% consideră că e foarte bună. Sondajul mai precizează că 2% dintre cei intervievați au ales să nu răspundă sau nu știu răspunsul.

Probleme pentru Nicușor Dan în Capitală

În plus, o altă întrebare la care au răspuns bucureștenii s-a referit la direcția spre care se îndreaptă lucrurile în Capitală. Astfel, datele arată că 73% dintre respondenți sunt de părere că lucrurile merg într-o direcţie greşită și doar 19% cred că direcţia Bucureştiului este una bună.

Printre problemele cele mai importante în viziunea bucureștenilor se numără:

  • aglomeraţia
  • încălzirea
  • starea drumurilor
  • curăţenia.

La întrebarea privind cele mai importante probleme ale locuitorilor din Bucureşti, 42% a spus că traficul este o problemă, 25% au spus că încălzirea, 21% au spus poluarea, 19% au spus drumurile principale, 17% au spus colectarea gunoiului, 17% consideră curățenia o problemă și 14% văd problema parcărilor ca fiind foarte importantă.

Situația partidelor politice

În ceea ce privește partidele politice, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, cei mai mulţi ar vota cu PSD – 34%.

Pe locul doi s-ar situa USR şi PNL, la egalitate cu 17%. Pe următoarele poziții s-ar afla AUR, care ar obţine 13% și PMP cu 6%, potrivit sondajului CURS.

Sondajul CURS a fost făcut în perioada 14-20 ianuarie 2022, pe un eșantion de 1023 de respondenți, prin Metoda CATI. Trebuie menționat că marja de eroare este de 3,1% la un nivel de încredere de 95%.