DURERE fără margini după moartea studentei la Sociologie în incendiul de la „Ferma Dacilor.” Sora tinerei ACUZĂ ferm autoritățile: „Nu! Nu aşa!”

DURERE fără margini după moartea studentei la Sociologie în incendiul de la Ferma Dacilor. Sora tinerei ACUZĂ ferm autoritățile: Nu! Nu aşa!
Publicat: 27/12/2023, 19:31
Actualizat: 27/12/2023, 19:48

Apar informații noi despre tragedia de la „Ferma Dacilor”, mistuită de flăcări în cea de-a doua zi de Crăciun. Anca Florina Gavrilă, studenta la Sociologie care şi-a pierdut viaţa în incendiul de la Ferma Dacilor, a murit alături de prietenul ei, Adrian. Potrivit informațiilor existente până în prezent, tânăra urma să împlinească 21 de ani în mai puţin de o lună. Sora acesteia acuză autoritățile și pe patronul complexului turistic pentru tragedia produsă, menționând „nivelul extraordinar de mare de corupție.”

Se pare că decizia de a merge să petreacă o seară la Ferma Dacilor  a fost luată spontan. Tânăra ajunsese acolo în seara de Crăciun, cu doar câteva ore înaintea dezastrului. Mama ei a aflat în parc despre incendiu şi şi-a dat seama ce se întâmplă când nu şi-a mai putut contacta fiica.

„Avea un suflet extraordinar, nu am întâlnit o persoană mai bună decât ea”

Anca Florina Gavrilă era din Călăraşi. Era studentă la Sociologie și fiica unui antrenor cunoscut pe plan local. Anca ar fi împlinit 21 de ani pe 14 ianuarie.

„Era o persoană extraordinară. Avea un suflet extraordinar, nu am întâlnit o persoană mai bună decât ea. Era amuzantă, ştia să pună un zâmbet pe faţa oricui. Eu ştiam că e acolo. Ştiam că s-a dus o seară acolo, cu prietenul ei să se relaxeze.

A murit şi el. decizia de a merge acolo a fost ceva spontan, ea s-a văzut cu prietenul ei şi întâmplător s-au hotărât să meargă acolo, nu era planificat înainte. Ajunseseră acolo în seara de 25”, a declarat, pentru Carmen Gavrilă, sora acesteia pentru News.ro.

Familia a aflat întâmplător că fiica ar putea fi victima dezastrului de la Tohani

„Am aflat întâmplător. A aflat mama, întâmplător, în parc, că a fost incendiu acolo, m-a sunat imediat şi de atunci am încercat că dăm de ea şi nu a fost posibil. Au plecat acolo părinţii, încă nu găsiseră toate cadavrele. Azi dimineaţă (miercuri-n.r.) mi-au conformat de la Medicina Legală că ea este”, a spus sora tinerei.

Carmen Gavrilă crede că de vină pentru moartea surorii sale este sistemul care permite ca astfel de unităţi de cazare să funcţioneze.

„Normai că nu pot fi ei (tinerii morţi în incendiu – n.r.) responsabili. (De vină sunt -.n.r.) patronul şi faptul că funcţiona pensiunea fără autorizaţie”

Sora Ancăi are un mesaj şi pentru afaceriştii care conduc unităţi de cazare în care vieţile oamenilor sunt puse în pericol: „Corupţia este la un nivel extraordinar de mare şi, dacă pentru ei contează mai mult banii decât contează viaţa unor tineri, e de nedescris sentimentul. Nu! Nu aşa!”

„Gavrilă Anca Florina a fost o fată frumoasă şi una dintre studenţii facultăţii noastre”

Și reprezentanţii Asociaţiei Studenţilor la Sociologie şi Asistenţă Socială au postat un mesaj în care deplâng moartea Ancăi Florina Gavrilă, studentă la Sociologie.

Cu inimile strivite de durere, venim astăzi cu o rugăminte delicată către voi, prietenii şi cunoscuţii noştri. Recent, am pierdut o dragă colegă din anul 2 la Sociologie în incendiul de la Ferma Dacilor. Gavrilă Anca Florina a fost o fată frumoasă şi una dintre studenţii facultăţii noastre.

În aceste momente dificile, invităm cu căldură toţi cei care doresc să ofere un sprijin financiar pentru a ajuta familia colegei noastre să facă faţă cheltuielilor legate de această perioadă”, scriu, miercuri seară, pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei Studenţilor la Sociologie.

Fiul şefului Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, printre victimele incendiului

Surse judiciare au declarat pentru Gândul că printre victimele incendiului se numără şi tânărul Vlad Băiceanu, fiul şefului Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, Petru Băiceanu. De asemenea, în incendiu a murit şi unui dintre fiii lui Cornel Dinică, cel care se prezenta ca patron al pensiunii.

Un prieten al lui Dinicu, Lucian Ene, poreclit Pif, un personaj cunoscut atât în lumea agenţilor de pază care se ocupă de securitate în cluburile de lux din Capitală, cât şi în lumea interlopă, şi-a găsit şi el sfârşitul în incendiu.

Ene se afla cu soţia şi cei trei copii ai săi la petrecerea de la pensiunea din Tohani, iar când incendiul a izbucnit a mers la etaj pentru a-i salva pe doi dintre copiii săi. Bărbatul nu a mai putut însă să iasă din foc şi nici să-şi salveze copiii prinși acolo. Unul dintre ei, Luca Ene, era jucător legitimat la grupa Under 17 a Clubului Sportiv al Armatei.

Soţia lui Lucian Ene, de 48 de ani şi fiul de 16 ani au fost răniţi, femeia aflându-se la Spitalul Judeţean Ploieşti cu arsuri pe 5% din corp, iar adolescentul fiind trimis la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, starea lui fiind stabilă.

Procurorii folosesc tehnica analizelor pe bază de ADN pentru identificarea victimelor, în condiţiile în care acestea sunt complet carbonizate, au declarat, miercuri, pentru News.ro reprezentaţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Până acum, șapte trupuri carbonizate au fost recuperate, două fiind ale unor copii.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Administrația PNL de la Gura Vadului n-a mișcat un deget să preîntâmpine tragedia de la „Ferma Dacilor”! Cum se spală pe mâini primarul PNL

EXCLUSIV | Un cunoscut bodyguard din București și doi dintre copiii săi, morți în incendiul de la Ferma Dacilor. Bărbatul era chiar finul patronului

EXCLUSIV | Informații șocante după tragedia de la Ferma Dacilor: ”Acum o săptămână a luat foc bucătăria! La parter era chef cu interlopi, te speriai”

EXPERTUL criminalist Tudorel Butoi, despre incendiul de la Ferma Dacilor: ”Nimeni nu va putea vreodată să mă convingă că nu e mână criminală”

EXCLUSIV | Cine sunt victimele incendiului de la Ferma Dacilor. Majoritatea, tineri care ar fi participat la petrecerea fiului lui Cornel Dinicu

Ce planuri avea cu „Ferma Dacilor” patronul Cornel Dinicu/Pensiunea funcționa FĂRĂ AUTORIZAȚIE de securitate la incendiu!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...