Sorin Cîmpeanu: De miercuri, 2,7 milioane de elevi vor fi prezenți la cursuri

Sorin Cîmpeanu: De miercuri, 2,7 milioane de elevi vor fi prezenți la cursuri
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: / Foto: Facebook
Publicat: 19/05/2021, 06:40

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că, de miercuri, vor putea merge fizic la școală 93% din numărul total de elevi din România, adică 2,7 milioane.

Cîmpeanu spune că, dacă trendul descendent al ratei de infectare se confirmă, și cei 200.000 de elevi care mai fac cursuri online, în 534 de localități cu incidența peste 1 la mie, vor putea merge la clase.

„Din fericire, trendul descendent al ratei de infectare se confirmă şi sperăm să se confirme în continuare, chiar dacă sunt momente critice, două săptămâni de la revenirea din vacanţă, după aceea vom avea două săptămâni de la introducerea măsurilor de relaxare, sperăm să se confirme acest trend descendent”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la TVR.

2,7 milioane de elevi, din nou la școală

„Asta înseamnă că în online mai sunt acum 7% din numărul total de elevi din România. Cu alte cuvinte, de mâine vor putea merge la şcoală – şi sunt atent la nuanţă – vor putea merge la şcoală 93 la sută din numărul total de elevi din România. 2,7 milioane”, a declarat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu îi îndeamnă pe profesori să respecte regulile și măsurile de protecție: dacă o școală nu poate asigura program decalat, iar în pauze se creează aglomerație, toată lumea trebuie să poarte măști de protecție anti-COVID-19.

Fiecare școală decide în privința purtării măștii de protecție în curtea școlilor

Ministrul Educaţiei susține că decizia privind renunţarea la purtarea măştii de protecţie în curtea şcolilor rămâne la latitudinea fiecărei unităţi de învăţământ în parte.

„Se poate renunţa, conform HG, la obligativitatea purtării măştii de protecţie în curtea şcolilor cu condiţia evitării aglomerărilor. Aglomerările pot fi evitate prin solicitarea pe care Ministerul Educaţiei a făcut-o către toate şcolile de a păstra programul decalat, deci inclusiv decalarea pauzelor. La nivelul Municipiului Bucureşti s-a luat acea decizie de purtare a măştii într-un perimetru de 50 de metri faţă de şcoală, dar nu în curtea şcolii. Este vorba de evitarea unor aglomerări create de părinţi atunci când îşi aduc sau când îşi iau copii de la şcoală. În curtea şcolii, lucrurile rămân la latitudinea conducerii fiecărei şcoli, care poate decide programul decalat, deci evitarea aglomerărilor, sau nu”, a afirmat, astăzi, Cîmpeanu, într-o declarație de presă.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase