Sorin Cîmpeanu susține deschiderea tuturor școlilor, cu respectarea unor condiții: ”Predarea online a fost o variantă de compromis”

Sorin Cîmpeanu susține deschiderea tuturor școlilor, cu respectarea unor condiții: ”Predarea online a fost o variantă de compromis”
Când se vor închide total școlile în București. “Până atunci, nu voi fi de acord!” Anunțul lui Sorin Cîmpeanu
Publicat: 30/03/2021, 21:08

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține că școlile trebuie să se închidă ultimele, iar soluția văzută de acesta este întoarcerea în bănci, cu patru piloni fundamentali. E vorba despre respectarea riguroasă a regulilor, testarea noninvazivă a elevilor, cu acordul părinților, vaccinarea cadrelor didactice și deschiderea tuturor școlilor, în condițiile în care incidența infectării va începe să scadă.

”După pandemie, predarea online va fi mult mai prezentă decât înainte, va avea o pondere mai importantă în procesul de educație în viitor”, a spus Sorin Cîmpeanu, în cadrul emisiunii Carte Diem, realizată de Lavinia Șandru la Canal 33. Ministrul Educației a afirmat însă că trebuie ”să renunțăm la ipocrizia” de a susține că această modalitate a fost un succes.

”Predarea online a fost o variantă de compromis. Să nu pretindem că predarea online s-a făcut într-o manieră fără cusur, căci nu e adevărat. Nicăieri în lume predarea online nu s-a făcut fără cusur.  Am aplicat-o și unde s-a potrivit, și unde nu s-a potrivit”, a mai spus Cîmpeanu. Ministrul a dat exemplul universităților, unde cel puțin pe zona dedicată teoriei, la cursuri, predarea online a fost una potrivită, întrucât există și infrastructură în facultăți, există și experiența cursurilor digitale.

”În rest, profesorii au încercat să se adapteze din mers la predarea online și apreciez eforturile deosebite pe care, atât profesorii, cât și elevii le-au făcut pentru a încheia cu bine anul școlar 2019 – 2020 și am convingerea că la fel vom procda și în acest an”, a mai afirmat ministrul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase