Sorin Grindeanu: ”A fost semnat Contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați” / ”Un flux mai eficient de mărfuri în acest port”

Sorin Grindeanu: ”A fost semnat Contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați” / ”Un flux mai eficient de mărfuri în acest port”
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii
Publicat: 20/05/2022, 15:01

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, a anunțat – vineri – semnarea contractului pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați.

Proiectul, după cum amintește Sorin Grindeanu pe pagina sa de socializare, ”trenează de 7 ani”, dar – după semnarea acestui contract – ar trebui să fie finalizat anul viitor.

”A fost semnat astăzi Contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați, un proiect care va asigura un flux mai eficient de mărfuri în acest port, prin reconfigurarea si îmbunătățirea infrastructurii publice rutiere și feroviare de acces în port. Știm că acest proiect trenează de peste 7 ani de zile!”, a notat ministrul Transporturilor și Infrastructurii în mediul online.

”Cel mai important este să fie finalizat, până anul viitor, deoarece acest proiect – în valoare de 94,14 milioane de lei (cu TVA inclus) – este finanțat prin POIM (n.red. – Program Operațional Infrastructură Mare)

2014-2020”

Sorin Grindeanu

”Va fi modernizată infrastructura rutieră din zona Platformei Multimodale pentru înlăturarea blocajelor în trafic”

În aceeași postare, ministrul Transporturile și Infrastructurii a specificat că acest contract care a fost semnat astăzi prevede modernizarea infrastructurii rutiere din zona Platformei Multimodale.

Rezultatul va consta în înlăturarea blocajelor de trafic, iar un segment de cale ferată pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portuară va fi relocat.

”Prin contractul semnat astăzi va fi modernizată infrastructura rutieră din zona Platformei Multimodale pentru înlăturarea blocajelor în trafic și va fi relocat un segment de cale ferată pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portuară.

Lucrările vor consta în:

  • modernizarea a 2,284 km de drum rutier;
  • construirea unui sens giratoriu și crearea unui pasaj peste intersecția cu calea ferată în vederea eliminării blocajului în zona de acces în port;
  • -construirea a 2,288 km de cale ferata nouă”, a mai scris Sorin Grindeanu.

Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult