Marcel Ciolacu, prezent la ”Ziua Întreprinzătorilor”: ”M-am săturat să fie chemat PSD la guvernare și să devină mereu pompierul de serviciu”

Marcel Ciolacu, prezent la ”Ziua Întreprinzătorilor”: ”M-am săturat să fie chemat PSD la guvernare și să devină mereu pompierul de serviciu”
Marcel Ciolacu, liderul PSD
Publicat: 20/05/2022, 13:13
Actualizat: 20/05/2022, 13:15

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), a fost prezent la ”Ziua Întreprinzătorilor” – la Galați -, acolo unde s-a întâlnit cu antreprenorii. Șeful social-democraților a repetat că nu poate veni cu un slogan și că ar trebui aduse argumente de cei care susțin menținerea cotei unice.

Liderul PSD a mai spus că singura modalitate pentru ca lucrurile să evolueze, nu să involueze, este dialogul, iar decidenții nu trebuie să fie oamenii politici sau guvernanții de la un anumit moment.

În același timp, nu se poate discuta despre menținerea cotei unice fără explicații pertinente și fără a arăta care sunt avantajele și dezavantajele. Marcel Ciolacu și-a manifestat și nemulțumirea în legătură cu faptul că PSD este chemat la guvernare pe post de ”pompier de serviciu” după ”aventurile” unor guverne ”nepregătite și nerealiste”.

”Eu nu pot să vin în fața dumneavoastră cu un slogan – trebuie să ținem cota unică, fără să explicăm de ce trebuie să ținem cota unică, care sunt avantajele, care sunt dezavantajele, de unde nu s-a mai dezvoltat economia și de ce avem un handicap față de alte state ale Uniunii Europene. Trebuie să ne așezăm la masă cu toții – nu trebuie să decidă guvernanții într-un birou sau o coaliție sau oamenii politici. Eu am vrut să provoc un dialog cu toți actorii sociali și cu tot mediul de afaceri, fiindcă de această dată trebuie să creăm o perspectivă pe termen mediu și lung”, a declarat Marcel Ciolacu la ”Ziua Întreprinzătorilor”.

”Eu m-am săturat să fie chemat PSD la guvernare și să devină mereu pompierul de serviciu după anumite aventuri a unor guverne nepregătite și nerealiste”

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu: ”Noi nu susținem introducerea de taxe și impozite noi”

Marcel Ciolacu i-a asigurat pe participanții la eveniment că social-democrații nu susțin introducerea de noi taxe și impozite.

Pe de altă parte, șeful social-democraților a precizat că România se află ”pe ultima sută de metri înainte de a intra în OECD” (n.red. – Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică).

”Începem să fim recunoscuți că suntem o țară dezvoltată, nu în curs de dezvoltare. Societatea românească trebuie să se dezvolte cu ajutorul dumneavoastră și cu experiența dumneavoastră de antreprenori de la firul ierbii. Nu trebuie să fim reticenți și nu trebuie să stricăm prin știri că dorește cineva să mărească taxe sau impozite. Nu dorește nimeni, mai ales în perioadă de criză”, a concluzionat liderul PSD.

”Am văzut cu toţii o creştere economică de 6,5%. Trebuie să fim oneşti, această creştere economică este o reuşită a tuturor antreprenorilor din România. Este îmbucurător şi trebui să menţinem acest trend şi să dezvoltăm noi afaceri şi capacităţi de producţie”

Marcel Ciolacu


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult