Sorin Grindeanu, despre informaţia că PNL nu îl vrea în Guvern pe motiv că a emis Ordonanța 13: „Nu s-a discutat aşa ceva o secundă. Eu am dat Ordonanța 14”

Sorin Grindeanu, despre informaţia că PNL nu îl vrea în Guvern pe motiv că a emis Ordonanța 13: „Nu s-a discutat aşa ceva o secundă. Eu am dat Ordonanța 14”
Sorin Grindeanu / Sursa: Facebook - PSD
Publicat: 10/11/2021, 15:25
Actualizat: 10/11/2021, 15:30

Fostul premier Sorin Grindeanu, deputat PSD, a comentat, miercuri, informațiile potrivit cărora liberalii nu-l doresc într-un viitor Guvern PNL – PSD pe motiv că el ar fi inițiat celebra Ordonanță 13. Grindeanu susține că niciodată nu s-a discutat despre așa ceva.

„Mă puneţi să comentez surse. Am fost la toate întâlnirile, unele care nu au avut loc, aşa cum ştiţi, şi unde nu s-a discutat aşa ceva o secundă (…)

Văd ce este această temă, de mult, de 4-5 ani. Nu a fost o secundă vorba (…) niciodată nu s-a discutat același lucru. Vă amintesc că eu sunt cel care a dat Ordonanța 14”, a declarat, miercuri, Sorin Grindeanu.

Reacția lui Grindeanu vine după ce surse politice au declarat pentru Mediafax că liberalii sunt „reticenți să fie Sorin Grindeanu în Guvernul viitor din cauza OUG 13, întrucât PNL ar fi asociat cu momentul care a scos sute de mii de români în stradă”.

Ordonanța 13 a fost emisă în ianuarie 2017

Ordonanța 13 a fost emisă în ianuarie 2017, pe când premier era Sorin Grindeanu, și a fost anunțată atunci de fostul ministru al Justiției, Florin Iordache.

Ordonanța 13 ar fi prevăzut grațierea unor fapte de corupție, ceea ce a dus la proteste masive în stradă, respectiv în Piața Victoriei. Ordonanța 13 a fost abrogată la scurt timp prin Ordonanța 14.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult