Spectacolele la Teatrul Naţional din Bucureşti se reiau pe 14 mai. Ion Caramitru (TNB): „E o gură de oxigen”

Spectacolele la Teatrul Naţional din Bucureşti se reiau pe 14 mai. Ion Caramitru (TNB): E o gură de oxigen
Foto: TNB.ro
Publicat: 04/05/2021, 13:32

Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti se va redeschide pe 14 mai, cu spectacole în patru săli în acelaşi timp, a afirmat Ion Caramitru, managerul instituţiei. Teatrele se redeschid pentru public cu o capacitate de 30% din locuri. Hotărârea a fost luată după ce rata de infectare din București a scăzut. 

În 15 mai, Teatrul Național va organiza spectacole experiment în toate sălile, plus Sala Mare, în programul pilot la care va participa și Opera Națională din București.

În prima zi după relaxarea restricțiilor din București, la Teatrul Național din București, s-a jucat piesa de teatru „Sunt un orb”, care a fost reprogramată din martie.

„Teatrul Naţional se redeschide în două ipostaze: întâi, plecând de la programul pilot pe care l-a iniţiat Ministerul Culturii. Deci, Teatrul Naţional şi Opera Naţională sunt nominalizate pentru o iniţiativă de spectacole pilot, în sensul în care în sală ar putea să intre spectatori până la ocuparea tuturor locurilor, dar numai de către cei vaccinaţi şi, poate, în funcţie de cum se va aproba norma, şi de către cei care au analizele făcute, adică PCR-ul sau sunt imunizaţi. Asta ca program pilot, hotărâre luată înainte să scadă cifra aceasta care reprezintă incidenţa. (…) Teatrele se pot deschide la capacitatea de ocupare de 30% din locuri, începând de ieri (n.r. luni, 3 mai), ca dată. La Teatrul Naţional ieri s-a jucat un spectacol la Sala Mare, spectacolul lui Horaţiu Mălăele ‘Sunt un orb’, cu biletele vândute în martie şi amânat pentru data de 3 mai, dată la care s-a putut juca. (…) Noi avem nevoie, pentru că redeschidem Teatrul Naţional nu cu o sală, ci cu patru în acelaşi timp, de un timp de respiro pentru a face publicitate, pentru a vinde bilete. (…) Aşa că prima zi de spectacole este 14 mai, zi în care jucăm în toate sălile. În 15 jucăm iar în toate sălile plus Sala Mare, în programul pilot, cu spectacolul ‘Dineu cu proşti’”, a declarat Ion Caramitru, pentru Agerpres.

În luna mai la Teatrul Naţionalul bucureştean vor fi prezentate, pe lângă spectacolele din repertoriu, şi trei premiere.

Avem şi trei premiere, două care vor apărea acum în această dată de 14 – piesă care a câştigat anul trecut premiul Cea mai bună piesă românească a anului, la concursul organizat de UNITER, cu titlul ‘Să vorbim despre viaţă’ – la Sala Atelier, şi altă piesă premiată, de dată această în Franţa, unde a luat Premiul Moliere, premiul de dramaturgie, ‘Bună seară, domnule Ahman’ se numeşte piesă, la Sala Pictură, în regia lui Felix Alexa. La sfârşitul lunii mai, ‘D’ale Carnavalului’, în regia lui Alexandru Dabija. Deci, ieşim la liman cu trei titluri, trei premiere”, a mai spus managerul.

Directorul TNB, Ion Caramitru, despre ce înseamnă această relaxare pentru Teatrul Național București

”E o veste pe care o așteptăm din luna martie, la sfârșitul lui februarie, că anul ăsta 2021 a fost și este oglindă fidelă cu anul trecut, când am jucat în ianuarie și februarie, iar în martie, ca și anul ăsta, a început lockdown-ul teatral”.

”Pentru noi, revenirea la un așa-zis normal, că nu e chiar normal cu 30% din capacitate, e totuși o gură de oxigen, pentru că așteptăm să revenim pe scenă și să ne revedem spectatorii, pentru că teatru fără spectatori nu poate fi conceput”, afirmă el.

Teatrul Național Timișoara a anunțat redeschiderea

Teatrul Național Timișoara se redeschide publicului după mai mult de jumătate de an în care, într-un context epidemiologic dur, întâlnirea cu spectatorii a avut loc exclusiv în spațiul virtual, prin transmisiuni în direct ale spectacolelor.

Teatrul Național din Iași a anunțat programul lunii Mai 2021

De asemenea, Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Iași și-a anunțat pe pagina de Facebook programul lunii Mai 2021: ”S-au pus în vânzare spectacolele lunii mai! O lună în care puteți vedea unele dintre cele mai îndrăgite spectacole și premiera „Plugarul și moartea” de Johannes von Tepl, în regia lui Silviu Purcărete.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Urdăreanu, regele cavourilor de lux. Mormântul lui are patru etaje și cartel de acces
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...