SUA: Pfizer și Moderna nu vor răspunde pentru situațiile în care se va întâmpla ceva rău cu vaccinurile lor

SUA: Pfizer și Moderna nu vor răspunde pentru situațiile în care se va întâmpla ceva rău cu vaccinurile lor
Pacient vaccinat de un cadru medical (FOTO cu caracter ilustrativ: Pixabay.com)
Publicat: 18/12/2020, 07:33
Actualizat: 18/12/2020, 07:49

Americanii care vor suferi efecte secundare severe din cauza vaccinului anticoronavirus nu vor putea să reclame acest lucru în instanțe.

Guvernul federal american a acordat IMUNITATE unor companii precum Pfizer și Moderna, pentru acele situații în care, neintenționat, se va întâmpla ceva rău cu vaccinurile lor anti-COVID-19, informează știripesurse.ro, care citează site-ul CNBC.

O situație foarte rară

„Este foarte rar să fie aprobată o imunitate acoperitoare. De obicei nu se oferă companiilor farmaceutice o protecţie legală atât de mare”, a declarat Rogge Dunn, avocat din Dallas specializat în litigii de muncă.

Totodată, americanii nu vor putea acționa în judecată FDA (Administrația pentru Medicamente și Alimente) și nici pe angajatorii lor, dacă aceștia din urmă vor impune vaccinarea ca o CONDIȚIE pentru angajare!

Congresul american a înființat un fond pentru acoperirea salariilor pierdute și a cheltuielilor medicale ale persoanelor care au suferit daune ireparabile din cauza „unei contramăsuri acoperite”, cum ar fi un asemenea vaccin.

Fondul este însă greu accesibil și rareori face plăți către cei afectați. Avocații spun că fondul a compensat sub 6% din solicitările primite în ultimii zece ani.

O asistentă din Statele Unite a dezvoltat o reacție alergică severă după ce i-a fost administrat vaccinul Pfizer-BioNTech

O asistentă medicală de la Bartlett Regional Hospital din statul american Alaska a dezvoltat o reacție alergică severă după ce i-a fost administrat vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech.

Incidentul s-a produs marți seara, iar femeia a fost spitalizată peste noapte, după cum informează Adevărul.

Cu toate acestea, starea asistentei s-a îmbunătățit a doua zi. Între timp, Pfizer a anunțat că analizează cu atenție raportările privind reacțiile alergice la serul său. Oficialii din domeniul sanitar au explicat, miercuri, că femeia nu avea un istoric de alergii și nu intrase niciodată în șoc anafilactic, o reacție alergică severă care poate fi fatală.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase