SUPER-EXCLUSIV. Gabriela Firea l-a luat după ea de la Primărie la Senat pe Ștefan Godei! Avem dovada că apărea ca șofer pe statul lunar de plată

SUPER-EXCLUSIV. Gabriela Firea l-a luat după ea de la Primărie la Senat pe Ștefan Godei! Avem dovada că apărea ca șofer pe statul lunar de plată
Publicat: 13/07/2023, 12:10
Actualizat: 13/07/2023, 21:53

Noi informații apar după izbucnirea scandalului legat de „azilele groazei” despre Ștefan Godei, fostul președinte al Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz și principalul „pion” identificat de DIICOT în această schemă, după ce miercuri s-a aflat că el s-a angajat șofer la Primăria Capitalei, la o săptămână de la preluarea mandatului de către Gabriela Firea. În urma anchetei declanșate de DIICOT în scandalul azilelor groazei, Godei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Ștefan Godei apare angajat la cabinetul senatorial al Gabrielei Firea, după ce el ocupase această funcție pe când actualul ministru al Familiei era primar general al Capitalei.

În această calitate, potrivit informațiilor Gândul, el a încasat lunar câte 3.000 de lei, în anii 2021 și 2023,. Mai concret, el a fost angajat în cadrul cabinetului parlamentar al Gabrielei Firea în perioada 04.01.2021 – 01.02.2023.

Sursele Gândul arată că Ștefan Godei a fost angajat în trecut și de echipa de fotbal FC Voluntari – sponsorizată de primăria condusă de soțul actualului ministru, Florentin Pandele – de unde a încasat venituri între 2012 și 2016 și ianuarie – aprilie 2020. În 2016 apare angajat la Senat, apoi, tot în 2016 la Societatea de Transport București și Compania municipală de consolidări București – din aparatul condus de Gabriela Firea ca edil-șef al Capitalei. În rest, apare în statele Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz, Primăria Municipiului București.

Concubina lui Ștefan Godei, cu care are doi copii, Ecaterina Adriana Voicu, lucrează la Asociația Sf. Gabriel cel Viteaz și la Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiul București. A mai lucrat și la Centrul pentru Tineret București și câteva firme, spun sursele Gândul.

Sursele Gândul spun că Ștefan Godei era folosit de Gabriela Firea ca șofer și la Ministerul Familiei, deși el nu apare în grila de salarizare a instituției, ci este plătit din banii încasați de Gabriela Firea ca senator.

Conform procurorilor, Ștefan Cristian Godei se distra la superlativ cu banii obținuți din contractele încheiate cu aparținătorii bătrânilor și tinerilor cu dizabilități care erau „cazați” în „azilele groazei”.

Ce cheltuieli a decontat Senatul

Gabriela Firea a fost aleasă senator, în această legislatură, în Circumscripția electorală nr. 42 București, în data de 6 decembrie 2020, validat în data de 21 decembrie.

Conform legii, în această calitate, actualul senator nu a încasat o indemnizație, după cum arată cele mai recente date raportate pe site-ul instituției, în aprilie. Per ansamblu, senatorii au încasat între 10.000 și 13.000 de lei în acea lună.

Senatorii au dreptul și la alte sume, respectiv, diurnă, cheltuieli suportate din bugetul Senatului României pentru exercitarea mandatului, cheltuieli suportate din bugetul Senatului României pentru desfăşurarea activităţii birourilor parlamentare din circumscripţia electorală și cheltuieli efectuate cu senatorii trimişi în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar.

Totalul diurnelor pentru deplasare la lucrările Parlamentului a ajuns în aprilie la 202.797 de lei, iar totalul diurnei pentru deplasare în circumscripția electorală, 16.965 de lei.

La a treia categorie, cheltuieli suportate din bugetul Senatului României pentru desfăşurarea activităţii birourilor parlamentare din circumscripţia electorală, pentru circumscripţia electorală nr.42 Bucureşti, unde a fost aleasă Gabriela Firea Senator, Senatul a acoperit sume consistente în aprilie, respectiv:

  • Cheltuieli de personal: 81.910 de lei
  • Cheltuieli pentru bunuri şi servicii: 258.148 de lei.

Conform Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în scopul exercitării mandatului în circumscripţiile electorale, deputaţilor şi senatorilor li se acordă lunar o sumă forfetară din bugetul Camerei Deputatilor şi, respectiv, al Senatului pentru cheltuieli de organizare şi funcționare a birourilor parlamentare.

Modalitățile de acordare şi justificare a acesteia sunt reglementate prin Hotărârea Birourilor Permanente reunite nr. 5/2013 pentru aprobarea Normelor privind modul de utilizare şi justificare a sumei forfetare pentru cheltuieli de organizare şi funcţionare a birourilor parlamentare, se arată în raportările Senatului.

Tipuri de cheltuieli ce pot fi decontate:

Cheltuieli cu salariile personalului angajat în cadrul birourilor parlamentare:

  • salarii nete achitate angajatilor și colaboratorilor pe bază de ștat de plată;
  • sumele virate aferente bugetelor și fondurilor centralizate ale statului:

a. impozitul pe salariu;

b. contribuția individuală de sănătate;

c. contribuția individuală de asigurări sociale;

d. contribuția individuală ajutor de somaj;

e. contribuția asiguratorie pentru muncă datorată de angajator;

Cheltuieli pentru bunuri și servicii:

  • chiria pentru sediul birourilor parlamentare;
  • energia electrică;
  • gazele naturale;
  • energia termică și apă caldă;
  • cheltuieli de salubritate;
  • apă curentă și canalizare;
  • alți furnizori (ex, pază sediu);
  • benzină, motorină, lubrifianți pentru transport auto în circumscripție;
  • furnituri și materiale de birou;
  • consumabile pentru computere;
  • consumabile pentru aparatură de multiplicare;
  • cheltuieli protocol pentru primirea invitaților străini și români;
  • materiale și ustensile pentru curățenie;
  • diurna, cazarea și transportul angajaților și colaboratorilor birourilor pentru deplasarea în circumscripție și la Parlament;
  • reparația bunurilor din dotarea birourilor;
  • publicații și abonamente la presa locală și națională;
  • cărți;
  • abonament telefon mobil;
  • anunțuri în mass-media;
  • obiecte de inventar;
  • reparații curente și igienizări efectuate la sediul birourilor parlamentare;
  • convorbiri pe liniile de telefonie fixe – numai convorbiri naționale;
  • abonament și trafic internet la sediul biroului parlamentar;
  • elaborare și actualizare pagină web;
  • abonament TV cablu sau satelit;
  • expedieri poștale;
  • cost servicii medicale la angajarea personalului în cadrul birourilor;
  • alte prestații prevăzute în HBP ale Camerei Deputaților și Senatului nr. 5/2013 pentru aprobarea Normelor privind modul de utilizare și justificare a sumei forfetare pentru cheltuieli de organizare și funcționare a birourilor parlamentare.

Reacția Gabrielei Firea

Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a precizat, într-un comunciat de presă, că Ştefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov, nu a fost vreodată şoferul său.

„Sunt nevoită, din păcate, să repet ce am afirmat zilele trecute, în urma unor informații apărute în presă. Inculpatul din dosarul azilelor din județul Ilfov NU A FOST VREODATĂ ȘOFERUL MEU. Eu am același șofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituțiile, toți jurnaliștii, toată primăria, tot Parlamentul etc.

La Primăria Capitalei bărbatul din acest dosar nu a fost șoferul meu, ci a lucrat ca șofer la Administrativ și pentru alte persoane.

Nici la Senat nu a fost șoferul meu, ci a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, așa cum a făcut-o în toate instituțiile unde a activat”, a transmis Gabriela Firea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Pasca cu ciocolată, fără zahăr sau gluten. Rețetă perfectă și pentru vegani
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Eta Aquaridele ating punctul maxim în zilele de Paște! Cum să vezi ploaia de meteori?