EXCLUSIV | Patronul de la ”azilele groazei” cheltuia banii bătrânilor pe droguri, prostituate și lăutari. DIICOT: ”25.000 lei într-o noapte!” (VIDEO)

Ștefan Cristian Godei – președinte al Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz și cel care, așa cum au stabilit procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT, a coordonat lanțul infracțional de la ”azilele groazei” – era un personaj petrecăreț.

Dar această concluzie nu a fost decât vârful aisbergului, cum se spune, pentru că Ștefan Cristian Godei se distra la superlativ cu banii obținuți din contractele încheiate cu aparținătorii bătrânilor și tinerilor cu dizabilități care erau ”cazați” în ”azilele groazei”.

Beneficiarii acestor contracte s-au trezit în plin coșmar, iar scenariul pus la cale de Ștefan Cristian Godei s-a derulat, multă vreme, exact așa cum a dorit acesta.

Bătuți, umiliți, torturați și înfometați, oamenii ajunși în ”azilele groazei” au devenit parte integrantă a unei realități horror. (mai multe detalii AICI)

”Sume de bani însemnate pe care le cheltuiește pentru a apela la serviciile unor prostituate, pentru a își procura droguri…”

În timp ce ”beneficiarii” acestor ”azile ale groazei” erau supuși un tratament degradant, ținuți nespălați, bătuți repetat reduși la condiția unor animale ținute la limita subzistenței, patronul Ștefan Cristian Godei arunca teancuri cu bani în lăutari, simțindu-se ”pe cai mari”.

Mai mult, procurorii DIICOT au dezvăluit și apetența acestuia pentru… droguri, dar și pentru interacțiunea repetată cu prostituatele. Bineînțeles, toți banii cheltuiți – 25.000 de lei într-o singură noapte, spre exemplu – proveneau din ”mașina de făcut bani”, respectiv ”azilele groazei”, centrele de îngrijire transformate, aproape, în lagăre de exterminare, la doar câțiva kilometri de București.

Imaginea prezentată de procurorii DIICOT este una, într-adevăr, șocantă, iar lipsa de scrupule a lui Ștefan Godei Cristian, arestat preventiv pentru 30 de zile, nu poate fi pusă la îndoială.

Anul trecut, Ștefan Cristian Godei a fost filmat la o nuntă, în timp ce dădea dedicații și îi înmâna mai multe bancnote artistului Florin Cercel.

”De la Ștefan pentru Mari, mulțumim din suflet, patru milioane pentru Comunistu’ și pentru toată lumea prezentă, șase milioane”, spune solistul înainte de a ”ataca” piesa cerută, ”Ia inimă și bea”. Dar procurorii DIICOT au mers pe firul infracțiunilor și au făcut alte descoperiri uluitoare.

”Potrivit procesului verbal al organelor de cercetare penală din 22.06.2023 au mai reieșit date potrivit cărora Godei Ștefan Cristian dispune de sume de bani însemnate pe care le cheltuiește pentru a apela periodic la serviciile unor prostituate, pentru a își procura droguri sau sume pe care le oferă la lăutari, sens în care potrivit discuțiilor avute de acesta în seara de 26-27.05.2023, a cheltuit pentru o singură astfel de serie de distracții, într-o noapte, suma de 25.000 de lei.

Totodată s-a stabilit că acesta și-a construit recent o casă de locuit pe str. Târnava (…), București și deține un teren agricol de 1,5 ha în sat Bițina, com. Movilița, jud. Ialomița”, se arată în referatul de arestare întocmit de procurorii DIICOT.

Patru persoane acuzate de ororile din ”azilele groazei”, arestate preventiv

Din cei 24 de suspecți duși la instanță cu propunere de arestare preventivă, patru au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, restul fiind plasați în arest la domiciliu:

  • Ștefan Godei – administratorul unuia dintre cele două centre din Voluntari și Afumați pentru persoane vârstnice sau cu dizabilități care aparțin Asociației ”Sfântul Gabriel cel Viteaz”;
  • Fratele acestuia, Dan Godei – coordonatorul unui alt centru pentru vârstnici al aceleiași asociații;
  • Andrei Răzvan Țicu – șef serviciu în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov;
  • Ovidiu Dumitra – fost polițist la Serviciul de Investigații Criminale din Poliția Ilfov, soțul Cristinei Dumitra, cea care administra una dintre afacerile căminelor de bătrâni din Ilfov, Centrul de Îngrijire și Asistență Casa Maria SRL și, ulterior, House Grandma Anastasia`s SRL.

DIICOT: ”Membrii grupului infracțional au dispus în mod discreționar de sumele de bani obținute”

Potrivit informațiilor pe care le-au obținut procurorii DIICOT în timpul acestei anchete de proporții, Ștefan Cristian Godei a coordonat o rețea infracțională de amploare, scopul fiind acela de a obține câștiguri materiale consistente de pe urma ”beneficiarilor” acestor așa-zise ”centre de îngrijire” transformate în centre de tortură unde umilințele și bătăile făceau parte din cotidian.

Adăpostirea acestor persoane a fost realizată în cazul beneficiarilor proveniți din familii găzduiți în baza contractelor cu aparținătorii prin inducerea și menținerea în eroare a aparținătorilor acestora cu privire la condițiile și serviciile sociale ce ar fi trebuit oferite beneficiarilor.

Scopul real urmărit de membrii grupului infracțional, prin exploatarea beneficiarilor în modalitățile enumerate mai sus, a fost de a obține sume de bani necuvenite, prin decontarea unor servicii fictive sau neconforme (servicii de cazare, masă, îngrijire, servicii medicale și de recuperare sau de reintegrare socială, etc.) din fondurile alocate îngrijirii persoanelor cu dizabilități în bugetele direcțiilor și serviciilor de asistență socială organizate la nivelul unităților administrative-teritoriaIe din zona București – Ilfov (D.G.A.S.P.C. Ilfov, D.G.A.S.P.C. Sector 3, alte direcții/servicii din cadrul primăriilor localităților Voluntari, Afumați, Ștefănești, Pantelimon, ș.a.m.d.).

Există date că membrii grupului infracțional au dispus în mod discreționar de sumele de bani obținute și prin alte fluxuri, respectiv: indirect de la beneficiari (prin cheltuirea veniturilor acestora din pensii și ajutoare sociale/ de handicap) și din sumele de bani plătite în baza contractelor încheiate cu aparținătorii acestor persoane, pentru îngrijirea acestora în cadrul centrelor”, se mai arată în referatul de arestare întocmit de DIICOT, din care Gândul prezintă extrase în exclusivitate.

Ce au descoperit procurorii DIICOT la ”Sfântul Gabriel cel Viteaz”

În trei dintre imobilele unde au fost efectuate percheziții, printre care și cel al Asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz” din Voluntari – Ilfov au fost identificate 98 de persoane vătămate, suține DIICOT.

Până la acest moment, cu privire la 6 dintre persoanele vătămate, medicii au decis internarea, alte 50 de persoane vătămate au fost cazate la mai multe centre de îngrijire, din municipiul București, iar pentru 42 se află în  investigații medicale.

De asemenea, pe parcursul perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate mai multe unități PC, laptopuri, suporturi de date, precum și alte mijloace de probă.

Acțiunea a beneficiat și de sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului și  Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor”, au transmis reprezentanții DIICOT.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | În ”azilele groazei”, pacienții erau ținuți nespălați cu zilele: ”Hai că arunc o cană de apă pe ei, am luat mirosul de transpirație!”

EXCLUSIV | Schema prin care Ștefan Godei „aranja” controalele la „azilele groazei.” „Să miroasă frumos, să nu fie găsiți în zdrențe”

EXCLUSIV | Discuții halucinante din „azilele groazei”. Bătrânii erau bătuți, subnutriți, cu musculatura atrofiată. „Băi, ești nebună, e neagră toată!”

EXCLUSIV | Dezvăluiri șocante din ”azilele groazei”. ”A bătut-o folosind o bară din inox cu care a lovit-o peste spate și fese”

EXCLUSIV | Un fost polițist, reținut în dosarul „azilele groazei”. Din anchetator a ajuns soțul patroanei unui centru care teroriza bătrâni

Cum scăpau ”centrele groazei” de controale. O instituție găsea bătrâni în mizerie și mâncare expirată, o alta spunea că s-a ”remediat”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...