Cătălin Tolontan a fost concediat și de la Libertatea, după ce a fost îndepărtat de la Gazeta Sporturilor!

Cătălin Tolontan a fost concediat și de la Libertatea, după ce a fost îndepărtat de la Gazeta Sporturilor!
Sursa foto: Profimedia Images
Publicat: 06/12/2023, 12:21
Actualizat: 06/12/2023, 16:13

Cătălin Tolontan – directorul editorial al trustului Ringier – a fost concediat și de la Libertatea, după ce a pierdut șefia Gazetei Sporturilor.

Surse Ringier au declarat pentru Gândul că această decizie survine „războiului” dintre Cătălin Tolontan și conducerea trustului, după ediția print a Gazetei Sporturilor a fost închisă.

Potrivit acelorași surse, Cătălin Tolontan ar urma să primească plăți compensatorii consistente.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, Cătălin Tolontan precizează însă că „nu există compensații financiare”.

La începutul lunii noiembrie, Grupul Ringier Sports Media Group a anunțat că Gazeta Sporturilor a închis ediția print și Cătălin Tolontan a fost concediat de Ringier din funcția de coordonare editorială. Nu mai puțin de 9 posturi urmau a fi desființate imediat, s-a mai anunțat.

Cătălin Tolontan a intrat în presă în 1990

Potrivit site-ului Libertatea, Cătălin Tolontan a intrat în presă în 1990, la ziarul studenţesc al Facultăţii de Comerţ din Academia de Studii Economice.

  • Jurnalistul a devenit cunoscut odată cu ascensiunea ProSport de la sfârşitul anilor ’90, sub patronatul lui Adrian Sârbu, în chip de redactor-şef al publicaţiei care l-a avut pe Ovidiu Ioaniţoaia ca director.
  • Tot la Media Pro a coordonat echipa care a lansat publicațiile locale din seria Clujeanul, Hunedoreanul, Bihoreanul…
  • Din 2003 și până în 2018, cu aceeași echipă de jurnaliști, a fost redactor-șef al Gazetei Sporturilor, unde a insistat în investigații de presă.

În luna septembrie a anului 2018, a cedat postura de redactor-șef al GSP lui Cătălin Țepelin și este coordonator editorial pentru publicațiile Ringier, Libertatea și GSP.

Comunicatul Ringier

Trustul Ringier a transmis, prin intermediul unui comunicat, că „va fi realizată o evaluare a echipei editoriale actuale”, iar „trei angajaţi din cadrul organizaţiei vor fi afectaţi imediat de această schimbare de strategie”.

Conducerea Ringier România anunţă că Libertatea, brand media renumit şi respectat inclusiv dincolo de graniţele ţării, cu o istorie de peste 30 de ani, îşi va îmbogăţi si diversifica oferta de continut digital, în perioada următoare. Acestui demers îi sunt asociate măsuri interne de reducere a costurilor, de natură sa contribuie la securizarea unui viitor sustenabil pentru companie, în contextul unei scăderi drastice a vânzărilor editiei tipărite a Libertatea, respectiv cu 64%, comparativ cu anul 2018.

Între timp, veniturile provenite din monetizarea conţinutului digital au ajuns să depăşească veniturile obtinute din print, şi se află pe o traiectorie de creştere. În consecinţă, conducerea Ringier România, de comun acord cu Ringier AG, principalul acţionar, au decis să se angajeze într-o etapă de redefinire a priorităţilor, mutând accentul in zona digitala.

Ca parte centrală a acestei tranziţii, va fi realizată o evaluare a echipei editoriale actuale. Procesul urmăreşte identificarea paşilor necesari pentru a construi o redacţie axată pe digital. Trei angajaţi din cadrul organizaţiei vor fi afectaţi imediat de această schimbare de strategie.

În viitor, secţiunea de sport din Libertatea va fi asigurată de GSP.ro, cel mai important brand de presă sportivă din România, pentru a răspunde cât mai riguros exigenţelor unei audienţe interesate de sport.

În cadrul noii configuraţii, Libertatea va continua să ofere publicului acel jurnalism de calitate pe care cititorii îl aşteaptă. De asemenea, continuăm să investim în conţinut remarcabil, emblemă  a unui produs excepţional – atat în digital, cat şi în print”, s-a transmis prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit paginademedia.ro, celelalte două persoane vizate de această restructurare sunt Iulia Roşu, redactor-şef adjunct Libertatea şi Camelia Stan, tot redactor-şef adjunct.

Cum au aflat jurnaliștii GSP că ziarul se închide pe print

„A fost oprit fără ca publicul și nimeni din redacție să fie anunțat”, a fost anunțul legat de încetarea apariției GSP pe print.

Închiderea Gazetei Sporturilor pe print a căzut ca un șoc peste redacție, a notat paginademedia.ro. Ediția din 1 noiembrie 2023 este ultima. Jurnaliștii au aflat odată cu restul presei atunci când a fost emis un comunicat de presă. (alte detalii AICI)

Gazeta Sporturilor mizează pe digital: brand-ul GSP renunţă la ediţia tipărită şi semnează un acord cu SNTV, cel mai important furnizor de conţinut video în materie de sport, pentru o nouă etapa, exclusiv digitală – era GSP.ro.

Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediţia tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum şi a creşterii preţurilor la hârtie şi la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor şi GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică.

Consecinţa acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore. Concomitent cu inchiderea diviziei de print a Gazeta Sporturilor, RSMG îşi afirma decizia clară de a se concentra 100%, în viitor, pe platforma digitală GSP.ro. Ultima ediţie tipărită a Gazeta Sporturilor a fost publicată astăzi, 1 noiembrie 2023”, au transmis reprezentanții Ringier la momentul respectiv.

Citiți și:

Redacția Libertatea, după concedierea lui Cătălin Tolontan. „Niciun ziar independent, nepedepsit. Am fost anunțați azi că se fac restructurări masive”

Cătălin Tolontan, CONCEDIAT de la GSP! Câte posturi vor fi desființate: „Treaba noastră de jurnaliști este să vă dăm știrile seci…”

EXCLUSIV | Cum a murit Mihnea Vasiliu, fostul director al Ringier România. S-a stins dintr-o dată, chiar sub ochii fiicei sale

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce pește e indicat în ziua de Florii. Recomandare pentru cei care au postit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?