Cătălin Tolontan, CONCEDIAT de la GSP! Câte posturi vor fi desființate: „Treaba noastră de jurnaliști este să vă dăm știrile seci…”

Cătălin Tolontan, CONCEDIAT de la GSP! Câte posturi vor fi desființate: „Treaba noastră de jurnaliști este să vă dăm știrile seci...”
Publicat: 01/11/2023, 14:04
Actualizat: 01/11/2023, 21:51

Grupul Ringier Sports Media Group a anunțat că Gazeta Sporturilor a închis ediția print și Cătălin Tolontan a fost concediat de Ringier din funcția de coordonare editorială. Nu mai puțin de 9 posturi vor fi desființate imediat.

Editorul coordonator Cătălin Tolontan a fost concediat de la Gazeta Sporturilor, dar va rămâne la Libertatea.

Ringier Sports Media Group a comunicat în urmă cu câteva minute că a decis închiderea ediției print a Gazetei Sporturilor.

În consecință, ediția de miercuri, 1 noiembrie 2023, a fost ultima lansată pe piață.

Totodată, compania a decis și îndepărtarea lui Cătălin Tolontan din funcția de coordonare editorială. Alături de el, alți NOUĂ angajați ai secției de print au fost concediați, transmite prosport.ro.

„Nu m-am gândit că voi scrie această știre, însă treaba noastră de jurnaliști e să vă dăm știrile seci”, a anunțat Tolontan pe Facebook.

Cum au aflat jurnaliștii GSP că ziarul se închide pe print

„A fost oprit fără ca publicul și nimeni din redacție să fie anunțat”, este anunțul legat de încetarea apariției GSP pe print.

Închiderea Gazetei Sporturilor pe print a căzut ca un șoc peste redacție, scrie paginademedia.ro. Ediția din 1 noiembrie 2023 este ultima. Jurnaliștii au aflat odată cu restul presei atunci când a fost emis un comunicat de presă.

„Redacţia GSP: „Un reprezentant al Ringier şi avocaţii au comunicat angajaţilor din depozitul de difuzare că ediţia tipărită s-a închis”. Publicul şi redacţia nu au fost anunţaţi că ultimul număr a fost cel de azi. Ringier i-a cerut lui Tolontan să plece”, au anunţat jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor.

Conducerea Ringier a anunțat miercuri dimineață oamenii de la depozitul de difuzare că GSP nu va mai apărea ca ziar, ci doar online. ”A venit în depozitul din Crângaşi un om de la Ringier, Predrag Mihailovic şi doi avocaţi. Noi, cei de la difuzare, am fost şocaţi nici nu înţelegeam ce se întâmplă”, a spus unul dintre angajaţii de la difuzare. Cei de la difuzare au fost anunţaţi că au 20 de zile la dispoziţie ca să plece. Miercuri la prânz, la discuţii, în sediul Ringier, a fost chemat şi Cătălin Tolontan. I s-a comunicat şi lui că strategia prevede renunţarea la print şi că poziţia sa s-a desfiinţat.

”De când se închide ziarul?”, a întrebat Cătălin Tolontan. Răspunsul lui Predrag Mihailovic, managerul companiei care editează GSP, a fost ”De astăzi”. ”Adică astăzi a fost ultima ediţie către cititori?”, a întrebat ziaristul. ”Da”, a răspuns Mihailovic.

La câteva minute distanță, redacția GSP a primit un mesaj pe email, ca și restul presei.

Comunicatul integral al Ringier

Gazeta Sporturilor mizează pe digital: brand-ul GSP renunţă la ediţia tipărită şi semnează un acord cu SNTV, cel mai important furnizor de conţinut video în materie de sport, pentru o nouă etapa, exclusiv digitală – era GSP.ro

Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediţia tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum şi a creşterii preţurilor la hârtie şi la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor şi GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecinţa acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore. Concomitent cu inchiderea diviziei de print a Gazeta Sporturilor, RSMG îşi afirma decizia clară de a se concentra 100%, în viitor, pe platforma digitală GSP.ro. Ultima ediţie tipărită a Gazeta Sporturilor a fost publicată astăzi, 1 noiembrie 2023.

Această schimbare strategică reflectă evoluţiile recente, din industria media globală, şi este în conformitate cu manualul de acţiune al RSMG. Institutul Reuters menţiona, în lucrarea „Journalism, media and technology trends and predictions, 2023”: „In acest an, ne putem aştepta ca mai multe ziare să renunţe la producţia zilnică a variantei tipărite, din cauza creşterii costurilor de tipar şi a deprecierii reţelelor de distribuţie. În egala masura, este posibil să asistăm la următorul fenomen: din ce în ce mai multe titluri cu traditie vor trece la un model exclusiv online”.

Decizia de a se concentra doar pe digital, în cazul GSP, demonstrează angajamentul RSMG de a-si adapta cât mai riguros platformele de sports media la peisajul în schimbare rapidă al presei de sport, pentru a oferi cititorilor săi valoroşi informaţie prelucrata cu maximum de profesionalism, şi acoperire jurnalistica în pas cu vremurile.

Ramura digitală a Gazeta Sporturilor, platforma de ştiri sportive GSP.ro, se dezvoltă extrem de promiţător, demonstrând un mare potenţial de creştere. Cu peste 65 de milioane de afisari, peste 20 de milioane de vizite şi peste patru milioane de utilizatori unici pe lună, GSP.ro este deja cea mai influentă platformă media de sport din România. În comparaţie cu toate site-urile măsurate de SATI, GSP.ro beneficiaza de cea mai mare durata medie a timpului petrecut de utilizatori pe site.

În acord cu angajamentul său de evolutie constanta si diversificare a ofertei jurnalistice, GSP.ro a semnat un acord de cooperare strategică cu SNTV, serviciul de conţinut sport în format video al renumitei agentii Associated Press (AP).

SNTV este un serviciu specializat în furnizarea de reportaje sportive premium şi ştiri video sportive adaptate nevoilor radiodifuzorilor şi editorilor digitali din întreaga lume. SNTV aduce telespectatorii mai aproape de pasiunea lor pentru sport, folosind chiar dispozitivele lor digitale. Peste 400 de companii media, din întreaga lume, folosesc conţinutul SNTV – inclusiv, începând de acum, platforma GSP.ro.

Asadar, incepand de astazi, utilizatorii GSP.ro vor avea parte de informaţii de maximă acurateţe si analize de profunzime, dintr-o gamă largă de competiţii, printre care Bundesliga, Cupa Angliei, Liga Portugheză, Liga Campionilor AFC şi multe altele. În plus, utilizatorii GSP.ro vor avea privilegiul de a viziona rezumatele principalelor meciuri europene de baschet din Euroliga, precum şi cele mai recente materiale video din campionatele NBA şi NCAA. Mai mult, în curând vom fi în masura sa difuzam imagini in exclusivitate de la evenimente sportive de top din întreaga lume. Şi acesta este doar începutul.

Decizia de a renunţa la ediţia tipărită a Gazeta Sporturilor a fost luată pe baza a numeroase analize. Situaţia economică dificila a brand-ului de presă sportivă cu o vechime de aproape o sută de ani, precum şi migrarea continuă a cititorilor şi a clienţilor de publicitate către platforma online, ne-au condus la concluzia ca e momentul sa acordăm prioritate absolută viitorului digital al Gazeta Sporturilor. Colaborarea cu SNTV este prima confirmare a forţei si impactului GSP.ro. Materialele video de foarte buna calitate vor sustine intentia GSP.ro de a livra utilizatorilor sai un conţinut de înalt profesionalism, ajutand echipa sa se concentreze pe nevoile celor mai exigenţi fani ai sportului.

Desfiinţarea ediţiei tipărite a Gazeta Sporturilor este însoţită de desfiinţarea a nouă posturi. Modificările de personal se referă exclusiv la poziţii direct legate de distribuţia si coordonarea ediţiei tipărite a Gazeta Sporturilor. Printre altele, Cătălin Tolontan, în prezent coordonator editorial atât pentru Gazeta Sporturilor, cât şi pentru Libertatea, nu se va mai ocupa de Gazeta Sporturilor şi se va concentra doar pe Libertatea, începând cu 1 noiembrie. Noua organizare a GSP.ro va fi substanţial mai flexibilă şi 100% în slujba noii abordări a RSMG, aceea digitală.

În plus, echipa editorială a GSP.ro se va muta într-un nou spaţiu de birouri, la începutul lunii noiembrie, semn clar al debutului unei noi etape, cea digitală. Acest demers nu numai că marchează deschiderea unui nou capitol, dar pune în valoare şi obiectivul ambiţios de a poziţiona GSP.ro ca pe un brand inovator, de digital sports media.

Sursa foto: Mediafax Foto

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Anunţ trist despre Kate Middleton, făcut de apropiaţi! Trece prin iad
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Câștigător Survivor All Stars 2024 | Cine ia marele premiu de 100.000 de euro de...
Ce se întâmplă dacă țineți pâinea la frigider, de fapt. Efectul la care nu v-ați...
Cod portocaliu de ploi torențiale în vestul țării. Zonele vizate de avertizarea ANM
Descoperirea secolului! Breaking news!
Când vor primi pensionarii fluturașii cu pensia recalculată? Care sunt modalitățile de distribuire
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Un COSMONAUT de TOP este CONVINS că NU suntem singuri în Univers
Regula obligatorie pentru POSESORII DE PISICI. S-a dat ordin pentru toată lumea
Schimbări mari pentru WhatsApp. Totul va fi de nerecunoscut
Cât cere o menajeră topless pentru a face curățenie două ore. Tânăra taxează scump serviciile...
Ireal cât au ajuns să coste sicriele și locurile de veci în 2024
Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna:...
Cum se înțelege, de fapt, fiica lui Adrian Enache cu Iuliana Marciuc: „Am fost supărată”
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Un cod misterios din templele asiriene antice, în sfârșit elucidat
×