SURSE. Cei trei tineri din mașina care a luat foc în drumul spre Iași au băut înainte de a se porni la drum. Șoferul, în stare de ebrietate

Publicat: 02/06/2022, 16:10
Actualizat: 02/06/2022, 16:25

Gândul a reușit să obțină informații din cadrul anchetei cu privire la accidentul din ziua de luni, 30 mai 2022, în urma căruia un tânăr de 18 ani a murit carbonizat. Conform datelor cuprinse în rechizitoriul depus la instanță, toți cei trei tineri care se aflau la momentul respectiv se aflau sub influența băuturilor alcoolice, cu valori foarte ridicate.

Astfel, sursele noastre au confirmat că în cazul șoferului, tânărul care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, cantitatea de alcool în sânge, la recoltarea ulterioară de la spital, ar fi fost de peste 1,5 mg / litru. Din moment ce nu a putut fi măsurat nivelul alcoolemiei în aerul expirat, fiindcă tânărul a refuzat să sufle în etilotest, la momentul producerii accidentului alcoolemia sa a fost estimată de a fi aproape de 2 mg / litru de alcool în sânge.

Literatura medicală pune această cifră aproape de cea de la care se declanșează coma medicală, depinzând de mai mulți factori: greutate, înălțime, funcționarea metabolismului sau capacitatea acestuia de a asimila alcoolul.

În ceea ce privește tânărul de 18 ani, care și-a pierdut viața, și fata de 21 de ani care se afla în mașină, ambii aveau o cantitate de alcool de peste 1 mg / litru, ceea ce indică faptul că au consumat cantități însemnate de băuturi alcoolice înainte de a se porni la drum.

Imginile video cu accidentul cumplit pot fi văzute AICI

În momentul de față, cercetările forțelor de ordine privind cazul continuă, dar tânărul de 22 ani care conducea autoturismul va rămâne în arestul Poliției. Reamintim faptul că accidentul s-a produs în Iași pe același drum unde în luna februarie un accident cumplit a luat viața a șapte persoane care se aflau într-un autoturism și mergeau la muncă, la Iași.

 Flăcările i-au distrus aproape în întregime corpul

În acest caz, autoturismul Audi condus de tânărul de 22 ani s-a rostogolit pe drum și s-a oprit într-un copac aflat în afara carosabilului. Victimele au fost scoase din mașină de doi tineri care tractau un camion spre Iași și care au văzut accidentul. Aceștia i-au scos pe băiatul care se afla la volan și pe fata care era pe bancheta din spate din mașină, însă când au vrut să scoată și victima care se afla pe scaunul din dreapta față, autoturismul a luat foc.

Tânărul de 18 a murit înainte ca salvatorii să îl mai poată ajuta, iar legiștii care au făcut autopsia au spus că a fost vorba despre o carbonizare completă, cum se întâlnește mai rar în urma accidentelor rutiere.

Până când au ajuns la acesta echipajele de prim-ajutor, flăcările i-au distrus aproape în întregime corpul.

„La nivelul picioarelor, arsura a distrus tot țesutul moale și nu au mai rămas decât oasele. Rar se întâlnește o astfel de carbonizare completă în urma unui accident rutier”, au precizat surse din cadrul Institutului de Medicină Legală.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din anul 2016 este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, unde acoperă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase