VIDEO | Sute de percheziții în toată țara. „Mascații” au descins la traficanții de droguri și persoane

Publicat: 24/11/2021, 07:38
Actualizat: 24/11/2021, 10:16

DIICOT a declanșat, miercuri dimineață, o operațiune-mamut la nivel național, care vizează anihilarea unor grupări de crimă organizată.

Sunt vizate infracțiuni de trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave.

DIICOT anunță că vor fi puse în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

Redăm în continuare comunicatul integral al DIICOT:

„La acest moment, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave.

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018. În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere. Acțiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de persoane și de minori, precum și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităților române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional.

Totodată, sunt vizate și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte aflate în competența de investigare a DIICOT care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

Perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor. Acțiunile urmăresc, în final, crearea unui climat optim de siguranță al cetățenilor și nu în ultimul rând protecția victimelor infracțiunilor”.

50 de persoane ridicate în Capitală

Perchezitiile din imaginile următoare sunt din Capitală de pe str. George Georgescu și din zonele Mircea Vulcănescu și Regina Maria.

Peste 50 de persoane au fost săltate și duse la audieri.

Ofițerii Antidrog din Capitală au găsit kilograme de droguri, sume importante de bani, zeci de consumatori și etnobotanice.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult