Tânăr mușcat de un șobolan, în centrul Capitalei. Incidentul a avut loc în fața casei sale din zona Piața Romană: „Am dat cu piciorul în el și nu a fugit, nu a avut nicio reacție” / Reacția Primăriei Capitalei

Tânăr mușcat de un șobolan, în centrul Capitalei. Incidentul a avut loc în fața casei sale din zona Piața Romană: „Am dat cu piciorul în el și nu a fugit, nu a avut nicio reacție” / Reacția Primăriei Capitalei
Colaj foto - Antena 3
Publicat: 28/07/2021, 15:11
Actualizat: 28/07/2021, 15:17

Cătălin, un tânăr de 26 de ani, care locuiește în zona Piața Romană din Capitală a fost mușcat de picior chiar în fața casei sale. Incidentul a avut loc marți, în jurul orei 19.00, lângă Parcul Grădina Icoanei. El a ajuns la Spitalul „Matei Balș”, după ce degetul mare de la piciorul drept a început să sângereze.

Băiatul a ieșit până la poartă, ca să ridice o comandă de la un curier, în momentul în care rozătoarea a sărit pe el. El a povestit, pentru Antena 3, că animalul s-a înfipt în piciorul lui și nu s-a speriat deloc.

”În jurul orei 19 am ieșit la poartă să îmi ridic comanda. Eram cu băiatul de la livrări și am simțit ceva pe picior, apoi o mușcătură foarte dură. L-am văzut, era deja înfipt în picior, nu a fugit, nu a avut nicio reacție, am dat cu piciorul în el, am aruncat telefonul, și am pus mâna pe el și l-am aruncat, alfel nu știu ce s-ar fi întâmplat. Am sunat imediat la 112. Cei de la ambulanță mi-au făcut legătura la spital și medicii mi-au spus să nu mai aștept, să merg imediat la Urgență, pentru că sângerez. Medicii s-au mobilizat imediat și totul a fost ok. M-au întrebat dacă am fost mușcat la țară, nici lor nu le-a venit să creadă că am fost mușcat în mijlocul Capitalei. E frustrant să stai în mijlocul orașului și să vezi gândaci și șobolani” a spus, Cătălin, la Antena 3.

El a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, unde a primit tratament antirabic și antitetanos, dar și tratament cu antibiotic, potrivit medicului Adrian Marinescu, care atrage atenția că șobolanii pot transmite mai multe boli infecțioase.

Ce boli pot transmite șobolanii

  • Tetanos
  • Leptospiroză
  • Pseudotuberculoză (yersinioză)
  • Toxxinfecție alimentară
  • Rabie

Medicul Adrian Marinescu de la Spitalul „Matei Balș” spune că bărbatul a fost mușcat de un deget de la picior și nu are o rană profundă.

„Din fericire, lucrurile au evoluat bine, are o rană la picior. Au mai existat astfel de cazuri și în alți ani, dar de cele mai multe ori în afara Bucureștiului. Au fost și cazuri grave, de copii mușcați de față. Prezența șobolanilor înseamnă clar o igienă precară, care lasă mult de dorit. Pentru mine e important de găsit acele variante încât să prevenim. E o situație pe care nu ar trebui să o avem într-o capitală”, a afirmat medicul, la Digi 24.

Ce complicații pot apărea după mușcătura de șobolan

Medicul Voichița Lăzureanu a explicat, tot la Antena 3, care sunt pericolele, în cazul mușcăturii de șobolan la om.

În primul rând, cele mai întâlnite locuri de care ne pot mușca aceștia sunt, de obicei, extremitățile dezgolite, cum ar fi urechi sau nas, dar în anumite condiții ne pot mușca, în timpul zilei, și de extremitățile mari.

„La locul mușcăturii pot apărea abcese, care pot cangrena și duce la amputații dacă nu sunt tratate, mai e febra mușcăturii de șobolan care apare în interval de 3 -10 zile cu maximum 30 zile de la mușcătură, cu febră, dureri articulare, adenopatii, erupții, cefalee care poate merge până la tulburări cardiace sau de tip meningean și în lipsa tratamentului cu antibiotic, chiar la deces. O altă posibil infecție rară e infecția cu virusul rabic, cu rabie”, a precizat dr. Voichița Lăzureanu.

Reacția Primăriei Capitalei

Primăria Capitalei a transmis, miercuri, că tratamentele de deratizare „sunt în plină desfășurar”e pe spațiile verzi din proprietatea Municipalității, în spațiile exterioare ale cimitirelor aparținând Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), în subsolurile blocurilor de locuințe, dar și în subsolurile tehnice ale instituțiilor din subordinea PMB (respectiv spitale aflate în administrarea ASSMB, teatre, biblioteci municipale, muzee, Arena Națională). Substanțele folosite sunt: AGRORAT VAXBLOCKS (pentru subsoluri și rețele de termoficare) și RACUMIN PASTE (în stațiile de intoxicare amplasate la exterior).

Compania Municipală Eco Igienizare București pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon 0752.041.898 (dispecerat 24h/24h), unde aceștia pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția posibilelor focare de infestare în Capitală.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunța în 8 iunie, că au început operațiunile de dezinsecție și deratizare în București, după ce această operațiune a fost întârziată mai bine de două luni, din cauza lipsei fondurilor.

De altfel, bucureșteni au reclamat și reclamă în continuare că unele parcuri sunt pline de șobolani sau de căpușe, în iarba netunsă.

Sectorul 1 este afectat de o criză a gunoiului, în această perioadă, în urma unui conflict între primărie și societatea de salubrizare Romprest, care a refuzat să mai ridice gunoiul de pe străzi, în urma unor datorii ale administrației locale în plata facturilor, notează Hotnews.ro.

CITEȘTE ȘI:


Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Culturistul „cel mai monstruos din lume” a murit la numai 36 de ani. Avea o...
Cine e femeia din casa lui Alexandru Ciucu. Afaceristul, vacanțe în Italia și Grecia alături...
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată...
Tensiuni în Canalul Mânecii. Navele de război ale Marinei Regale au urmărit nave militare și...
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda!...
Ce este ciclonul Boris și cum afectează România. „Sunt zone aflate deja în alertă meteorologică”
Fostă finalistă la Miss, ucisă ca în filmele de groază de soțul ei. Până și...
Avertizare meteo ANM de ploi torențiale de până la 80 l/mp. Harta zonelor afectate de...
Ciclonul Boris aduce val de frig şi ninsori în România. Va ploua în câteva ore...
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța!...
România, lovită din nou de inundații! Meteorologii au emis avertizări de cod portocaliu și cod...
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
Pe ce bandă circuli când întâlnești indicatorul „Inel principal”? Ce simbolizează acest semn
Tehnologie franţuzească de pe avioanele ruseşti Su-30SM, reparată de o firmă din Kazahstan, instruită de...
ULUITOR! Un posibil SEMNAL de la EXTRATEREȘTRI a ajuns pe Pământ
Bani dați înapoi din pensiile recalculate. Decizie pentru românii care au primit pensii prea mari
Gigi Mulțescu și Cornel Dinu, pe patul de suferință. Unul e internat la Elias, altul...
Din ce face bani ispita Maria Tebieș după Insula Iubirii. Cu ce se mai ocupă...
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de...
Simona Gherghe, despre viața de mamă, cu doi copii. Ce reguli are prezentatoarea TV în...
Iulia Albu, ținuta ieșită din comun la un eveniment monden în Timișoara. Fashion editorul a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar...
A fost creată Inteligența Artificială care poate detecta materia întunecată