Tânăr mușcat de un șobolan, în centrul Capitalei. Incidentul a avut loc în fața casei sale din zona Piața Romană: „Am dat cu piciorul în el și nu a fugit, nu a avut nicio reacție” / Reacția Primăriei Capitalei

Tânăr mușcat de un șobolan, în centrul Capitalei. Incidentul a avut loc în fața casei sale din zona Piața Romană: „Am dat cu piciorul în el și nu a fugit, nu a avut nicio reacție” / Reacția Primăriei Capitalei
Colaj foto - Antena 3
Publicat: 28/07/2021, 15:11
Actualizat: 28/07/2021, 15:17

Cătălin, un tânăr de 26 de ani, care locuiește în zona Piața Romană din Capitală a fost mușcat de picior chiar în fața casei sale. Incidentul a avut loc marți, în jurul orei 19.00, lângă Parcul Grădina Icoanei. El a ajuns la Spitalul „Matei Balș”, după ce degetul mare de la piciorul drept a început să sângereze.

Băiatul a ieșit până la poartă, ca să ridice o comandă de la un curier, în momentul în care rozătoarea a sărit pe el. El a povestit, pentru Antena 3, că animalul s-a înfipt în piciorul lui și nu s-a speriat deloc.

”În jurul orei 19 am ieșit la poartă să îmi ridic comanda. Eram cu băiatul de la livrări și am simțit ceva pe picior, apoi o mușcătură foarte dură. L-am văzut, era deja înfipt în picior, nu a fugit, nu a avut nicio reacție, am dat cu piciorul în el, am aruncat telefonul, și am pus mâna pe el și l-am aruncat, alfel nu știu ce s-ar fi întâmplat. Am sunat imediat la 112. Cei de la ambulanță mi-au făcut legătura la spital și medicii mi-au spus să nu mai aștept, să merg imediat la Urgență, pentru că sângerez. Medicii s-au mobilizat imediat și totul a fost ok. M-au întrebat dacă am fost mușcat la țară, nici lor nu le-a venit să creadă că am fost mușcat în mijlocul Capitalei. E frustrant să stai în mijlocul orașului și să vezi gândaci și șobolani” a spus, Cătălin, la Antena 3.

El a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, unde a primit tratament antirabic și antitetanos, dar și tratament cu antibiotic, potrivit medicului Adrian Marinescu, care atrage atenția că șobolanii pot transmite mai multe boli infecțioase.

Ce boli pot transmite șobolanii

  • Tetanos
  • Leptospiroză
  • Pseudotuberculoză (yersinioză)
  • Toxxinfecție alimentară
  • Rabie

Medicul Adrian Marinescu de la Spitalul „Matei Balș” spune că bărbatul a fost mușcat de un deget de la picior și nu are o rană profundă.

„Din fericire, lucrurile au evoluat bine, are o rană la picior. Au mai existat astfel de cazuri și în alți ani, dar de cele mai multe ori în afara Bucureștiului. Au fost și cazuri grave, de copii mușcați de față. Prezența șobolanilor înseamnă clar o igienă precară, care lasă mult de dorit. Pentru mine e important de găsit acele variante încât să prevenim. E o situație pe care nu ar trebui să o avem într-o capitală”, a afirmat medicul, la Digi 24.

Ce complicații pot apărea după mușcătura de șobolan

Medicul Voichița Lăzureanu a explicat, tot la Antena 3, care sunt pericolele, în cazul mușcăturii de șobolan la om.

În primul rând, cele mai întâlnite locuri de care ne pot mușca aceștia sunt, de obicei, extremitățile dezgolite, cum ar fi urechi sau nas, dar în anumite condiții ne pot mușca, în timpul zilei, și de extremitățile mari.

„La locul mușcăturii pot apărea abcese, care pot cangrena și duce la amputații dacă nu sunt tratate, mai e febra mușcăturii de șobolan care apare în interval de 3 -10 zile cu maximum 30 zile de la mușcătură, cu febră, dureri articulare, adenopatii, erupții, cefalee care poate merge până la tulburări cardiace sau de tip meningean și în lipsa tratamentului cu antibiotic, chiar la deces. O altă posibil infecție rară e infecția cu virusul rabic, cu rabie”, a precizat dr. Voichița Lăzureanu.

Reacția Primăriei Capitalei

Primăria Capitalei a transmis, miercuri, că tratamentele de deratizare „sunt în plină desfășurar”e pe spațiile verzi din proprietatea Municipalității, în spațiile exterioare ale cimitirelor aparținând Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), în subsolurile blocurilor de locuințe, dar și în subsolurile tehnice ale instituțiilor din subordinea PMB (respectiv spitale aflate în administrarea ASSMB, teatre, biblioteci municipale, muzee, Arena Națională). Substanțele folosite sunt: AGRORAT VAXBLOCKS (pentru subsoluri și rețele de termoficare) și RACUMIN PASTE (în stațiile de intoxicare amplasate la exterior).

Compania Municipală Eco Igienizare București pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon 0752.041.898 (dispecerat 24h/24h), unde aceștia pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția posibilelor focare de infestare în Capitală.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunța în 8 iunie, că au început operațiunile de dezinsecție și deratizare în București, după ce această operațiune a fost întârziată mai bine de două luni, din cauza lipsei fondurilor.

De altfel, bucureșteni au reclamat și reclamă în continuare că unele parcuri sunt pline de șobolani sau de căpușe, în iarba netunsă.

Sectorul 1 este afectat de o criză a gunoiului, în această perioadă, în urma unui conflict între primărie și societatea de salubrizare Romprest, care a refuzat să mai ridice gunoiul de pe străzi, în urma unor datorii ale administrației locale în plata facturilor, notează Hotnews.ro.

CITEȘTE ȘI:


Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului