Tatăl uneia dintre fetele moarte în accidentul din „Andronache”: „Ea mi-a omorât copilul! Nu a pierdut controlul. S-au certat pe drum, au vrut să se omoare!”

Tatăl uneia dintre fetele moarte în accidentul din „Andronache”: „Ea mi-a omorât copilul! Nu a pierdut controlul. S-au certat pe drum, au vrut să se omoare!”
Tatăl unei dintre fetele moarte în accidentul din „Andronache”: „Ea mi-a omorât copilul! Nu a pierdut controlul. S-au certat pe drum, au vrut să se omoare!” / Foto: Capturi
Publicat: 02/03/2021, 09:43
Actualizat: 02/03/2021, 10:23

Tatăl uneia dintre cele două fete ucise sâmbătă de o șoferiță în Cartierul „Andronache” din Capitală spune că femeia de la volan s-ar fi certat cu soțul ei și ar fi vrut să se sinucidă, iar acesta ar fi, de fapt, motivul pentru care a intrat cu Mercedes-ul în stâlp.

„Ea mi-a omorât copilul! Nu a pierdut controlul. Ei s-au certat pe drum și au vrut să se omoare ei doi și au intrat în stâlp. Au omorât două vieți, doi pui, doi copii nevinovați. S-au certat și au vrut să se omoare”, a spus tatăl uneia dintre fetele care au murit în teribilul accident, potrivit Antena3.ro.

Șoferița care a ucis două fete în accidentul din „Andronache” a fost reținută

Șoferița care a ucis două fetițe, sâmbătă, în accidentul din cartierul bucureștean Andronache, a declarat în fața anchetatorilor că accidentul s-a produs pe fondul unui „acces de strănut”, după care a apăsat pe pedala greșită: „Am strănutat de 3-4 ori la rând, am vrut să frânez, dar am apăsat pedala greşită, m-am blocat, nu am ştiut ce să fac”, a declarat femeia. (CITIȚI PE GÂNDUL.RO Primele declarații ale șoferiței care a lovit mortal două fetițe pe trotuar, în Sectorul 2: „Am avut un acces de strănut” (DETALII EXCLUSIVE) / Femeia, reținută pentru 24 de ore)

„În baza probatorului administrat, polițiștii Brigăzii Rutiere au dispus masura reținerii pentru 24h față de conducătoarea auto, urmând ca aceasta să fie prezentată unității de parchet competente cu propunerea de a se dispune masura arestului preventiv.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului”, spun poliţiştii.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, va cere dreptul de a pune semne de circulație și limitatoare de viteză în tot sectorul

„Din păcate avem un sistem birocratic care nu ne permite să luăm decizii rapide în acest caz. Primul pas pe care îl vom face este să cerem dreptul de la Administraţia Străzilor să montăm noi limitatoare de viteză şi semne de circulaţie, pentru că în acest moment, Primăria Sectorului 2 nu are acest drept. Putem să îl avem dacă îl cerem şi dacă se aprobă. Din păcate, în acest moment nu îl avem. Am vorbit la Primăria Sectorului 1 care au cerut acest drept şi care îşi montează singuri semnele de circulaţie şi limitatoarele de viteză şi le-am cerut lor să ne spună cum au făcut acest lucru pentru a putea face şi noi o astfel de cerere formală. Mâine o să am o întâlnire cu domnul primar general, domnul Nicuşor Dan şi o să fie unul dintre subiectele de discuţie. Vom cere dreptul de a semne de circulaţie şi limitoare de viteză pentru tot sectorul”, a spus Radu Mihaiu.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase