TPBI: STB trebuie să asigure o treime din capacitatea de transport necesară în Bucureşti și zona metropolitană

TPBI: STB trebuie să asigure o treime din capacitatea de transport necesară în Bucureşti și zona metropolitană
TPBI: STB trebuie să asigure o treime din capacitatea de transport necesară în Bucureşti și zona metropolitană / Foto: Alexandra Pandrea / GÂNDUL
Publicat: 20/01/2022, 07:53

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI) face apel la conducerea STB și la salariații operatorului să asigure cel puțin o treime din capacitatea de transport necesară atât în Capitală, cât și în zona metropolitană, în condițiile în care joi dimineață nu a fost scos pe traseu niciun vehicul din cauza unui protest al salariaților.

„Având în vedere că, în dimineaţa zilei de joi, 20.01.2022, STB SA nu a scos niciun vehicul pe traseu ca urmare a unui protest al salariaţilor, TPBI face apel la conducerea şi la salariaţii operatorului să respecte prevederile legale şi, indiferent de situaţia negocierilor, să asigure cel puţin o treime din capacitatea de transport necesară atât în Bucureşti, cât şi în zona metropolitană. Pentru situaţii urgente neprevăzute, TPBI este pregătită cu un program minimal de transport pentru operatorul STB SA, prin care să fie asigurată o treime din capacitatea normală de transport. Conform reglementărilor, TPBI a indicat în acest program traseele esenţiale şi modul recomandat de împărţire a parcului redus de vehicule, pentru ca locuitorii Capitalei să se poată deplasa către principalele puncte de interes ale oraşului şi să se menţină legăturile cu staţiile de metrou”, a anunţat TPBI într-un comunicat.

„În urma acţiunii de protest şi a suspendării circulaţiei vehiculelor STB SA, conducerea TPBI a hotărât reatribuirea unor trasee către alţi operatori pentru a asigura câteva linii esenţiale. Menţionăm că echipa de monitorizare TPBI este pe teren încă de la prima oră, pentru a observa situaţia direct şi pentru a dispune de măsuri pentru sprijinirea călătorilor şi remedierea problemelor în timp util”, se mai arată în comunicat.

TPBI regretă situația apărută și prezintă scuze bucureștenilor și ilfovenilor, cerând operatorului de transport să respecte drepturile locuitorilor asigurând cel puțin o treime din capacitatea de transport pe liniile operate.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult