Tragedia COVID. Românii nu își mai recunosc morții la morgă, din cauza degradării rapide

Tragedia COVID. Românii nu își mai recunosc morții la morgă, din cauza degradării rapide
Tragedia COVID. Românii nu își mai recunosc morții la morgă, din cauza degradării rapide / Fotografie cu caracter ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 27/10/2021, 12:29

Situație tragică la morga Spitalului Județean Ploiești. Medicii susțin că rudele nu își mai recunosc persoanele dragi decedate de COVID, din cauza degradării rapide a trupurilor neînsuflețite.

„Este un efort imens pentru că, în meseria noastră, pe lângă trauma pshică pe care o au aparținătorii. Avem trauma noastră văzând atâția decedați cărora nu le mai facem față. E prima dată în cariera mea de 19 ani când văd așa ceva, nu am văzut niciodată așa ceva și nici nu am crezut că se vă întâmpla vreodată.

Am constat că degradarea lor este accelerată de multe ori, familia nu poate să-i recunoască, impactul asupra familiei este mult mai profund”, a declarat un asistent de la morga SJ Ploiești, pentru Antena3.

Nu mai este loc pentru cadavrele COVID

La Spitalul din Ploiești s-a mai ridicat o morgă, deoarece cadavrele nu mai aveau loc în morga veche.

Pacienții se roagă pentru o gură de oxigen și medicii pentru o mică pauză.

Morgile sunt pline, la fel ca și secțiile de terapie intensivă.

”Nu am avut niciodată un blocaj în UPU. Vin familii întregi, soț, soție și luptă la propriu pe oxigen cu strigăte de nu mai pot, nu mai respir. Pacienții stau cu zilele pe un scaun, pe targă, în UPU, așteptând un loc. Și sunetul ăla puternic, de parcă ești într-un film horror. Sunetul ăsta pe noi ne termină psihic, vă dați seama pe ei. Să primești apă cu seringa, când, de fapt, ei vor ceva vital… apă, mâncare și aer”, a spus dr. Amin Zahra, medic ATI.

Morga Spitalului Universitar din București nu mai are loc nici pe holuri pentru morții de COVID

Morga Spitalului Universitar din București este din nou arhiplină, iar corpurile celor decedați sunt înghesuite pe holurile Departamentului Prosectură.

Imaginile cu trupurile morților de COVID-19, în saci negri pe tărgi, au fost publicate, marți, de Antena 3. Citiți mai departe…

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult