Tragedia de la Ferma Dacilor | Ce au declarat angajații pensiunii în fața anchetatorilor: „Au început să se îmbrâncească și să se LOVEASCĂ reciproc”

Tragedia de la Ferma Dacilor | Ce au declarat angajații pensiunii în fața anchetatorilor: „Au început să se îmbrâncească și să se LOVEASCĂ reciproc”
Publicat: 04/01/2024, 11:50
Actualizat: 04/01/2024, 11:52

Opt oameni au murit după ce pensiunea „Ferma Dacilor” din județul Prahova a ars ca o torță, iar magistrații de la Judecătoria Ploiești au decis arestarea preventivă a lui Cornel Dinicu, patronul pensiunii, pentru o perioadă de 30 de zile. În același timp, pe numele a doi administratori din acte ai pensiunii „Ferma Dacilor” – Adrian Vitomir Ristin și Adelina Elena Ilie – a fost emis un mandat de arest la domiciliu pentru aceeași perioadă.

Cei trei sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi de distrugere din culpă, iar angajații de la Ferma Dacilor au dat declarații în fața anchetatorilor care investighează această tragedie și caută să afle cum s-a petrecut totul și care a fost cauza care a dus la declanșarea incendiului devastator. (o ipoteză luată în calcul de anchetatori AICI)

Potrivit Antena 3, o femeie care îngrijea animalele de la pensiune a declarat că, în data de 26.12.2023, în jurul orei 05:00, se afla în camera numărul 6 de la parterul pensiunii Ferma Dacilor, și „s-a trezit din somn din cauza fumului care intrase în camera unde se afla”.

A auzit o doamnă țipând, afară, și a fugit să vadă ce se întâmplă, iar atunci când a ieșit din cameră a observat că incendiul se manifesta la bucătărie, arzând obiectele din interior.

Femeia era rănită la nivelul mâinilor și a feței

Ajunsă afară, martora a văzut-o pe doamna care țipa uitându-se la mâini, a observat că aceasta era rănită la nivelul mâinilor și a feței, fiind murdară de funingine.

Martora a întrebat-o ce s-a întâmplat însă femeia nu i-a răspuns. Martora a arătat că a înconjurat clădirea să vadă unde arde și a observat că focul se mai manifesta la mansardă, pe la mijlocul clădirii, și pe acoperiș.

Martora a aflat, apoi, că locul unde a văzut prima data că ardea mansarda era chiar camera unde stătuse doamna care țipase. Ulterior a coborât și soțul acelei doamne, căruia îi spunea să meargă să scoată copiii de acolo. „În aceasta împrejurare respectivul domn i-a spus soției sale că este mult fum si au început să se îmbrâncească și să se lovească reciproc”, a declarat femeia.

Ce a declarat bucătăreasa pensiunii Ferma Dacilor

La rândul său, bucătăreasa de la Ferma Dacilor a spus în fața anchetatorilor că – la data de 25.12.2023 – „a pregătit mâncare pentru un număr de 22 de persoane”. (n.red. – familia și apropiații lui Dinicu Cornel, cât și pentru celelalte persoane aflate cazate la acel moment în pensiune).

Persoanele respective au servit masa în restaurant în jurul orei 20.00 și – după ce s-a servit mâncarea – bucătăreasa a rămas împreună cu celelalte angajate pentru face curățenie în bucătărie.

În jurul orei 22.00, în bucătărie a intrat fiul cel mare al lui Cornel Dinicu, Cornel Junior, care „a rugat-o să-i mai încălzească un platou cu mâncare pentru prietenii săi”. În 20 de minute a încălzit platoul solicitat pe care l-a predat ospătarului.

Bucătăreasa a mai declarat că „a închis cuptorul și după ora 22.30 nu a mai fost folosit niciun aparat din bucătărie, lăsând doar un singur bec aprins”.

După ora 22.30, femeia a menționat că „nu a mai desfășurat nicio activitate în bucătărie, iar în jurul orei 22.45 a plecat acasă”.

Soția bodyguardului i-a solicitat cameristei să ducă mai multe calorifere electrice în camere

Potrivit sursei citate mai sus, camerista de la Ferma Dacilor le-a spus anchetatorilor că  – în data de 24.12.2023, în jurul orei 18.00 – a aflat că centrala termică a suferit o defecțiune.

În aceste condiții, soția bodyguardului i-a solicitat „să ducă mai multe calorifere electrice în camerele aflate în clădirea principală, atât Ia parter cât și la mansardă”.

Camerista a precizat că a dus un calorifer în camera 5 de la parter, iar Cornel Dinicu i-a cerut să ducă calorifere electrice și în camerele de la mansardă, ceea ce s-a și întâmplat, iar ea a dus 4 calorifere în camerele 20,19,18 si 15.

După aproximativ o oră, a mai spus femeia, „problema centralei a fost rezolvată iar personal a mers în camera 5, unde a scos caloriferul din priză”. Celelalte calorifere de la mansardă au fost scose din priză de către o altă persoană, a menționat camerista de la Ferma Dacilor.


Citește și:

EXCLUSIV | Înțelegerea secretă pe care patronul de la Ferma Dacilor a avut-o cu procurorii care îl anchetează. Cornel Dinicu știa exact ce-l așteaptă

EXCLUSIV | Un cunoscut bodyguard din București și doi dintre copiii săi, morți în incendiul de la Ferma Dacilor. Bărbatul era chiar finul patronului

EXCLUSIV | Informații șocante după tragedia de la Ferma Dacilor: ”Acum o săptămână a luat foc bucătăria! La parter era chef cu interlopi, te speriai”

EXPERTUL criminalist Tudorel Butoi, despre incendiul de la Ferma Dacilor: ”Nimeni nu va putea vreodată să mă convingă că nu e mână criminală”

EXCLUSIV | Cine sunt victimele incendiului de la Ferma Dacilor. Majoritatea, tineri care ar fi participat la petrecerea fiului lui Cornel Dinicu

Ce planuri avea cu „Ferma Dacilor” patronul Cornel Dinicu/Pensiunea funcționa FĂRĂ AUTORIZAȚIE de securitate la incendiu!

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Legenda Iepurașului de Paști - o tradiție prezentată de un teolog creștin!
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Samuel Colt, inventatorul revolverului. „Oamenii buni din această lume sunt foarte departe de a fi...