Traian a fost găsit fără suflare în casă, la zece zile după ce s-a vaccinat cu prima doză Pfizer. Tânărul student moldovean a murit în Trentino, Italia

Traian a fost găsit fără suflare în casă, la zece zile după ce s-a vaccinat cu prima doză Pfizer. Tânărul student moldovean a murit în Trentino, Italia
Traian a fost găsit fără suflare în casă, la 10 zile după ce s-a vaccinat cu prima doză Pfizer. Tânărul student moldovean a murit în Trentino, Italia / Foto: Facebook / Traian Calancea
Publicat: 28/10/2021, 12:43
Actualizat: 28/10/2021, 12:44

Autoritățile italiene au deschis o anchetă, după ce Traian Calancea, student la Facultatea de Economie din Trento, a fost găsit decedat în apartament, în urmă cu o săptămână.

Tânărul de 24 de ani a murit subit, din cauza unei hemoragii cerebrale, la zece zile după ce a fost vaccinat cu prima doză de vaccin Pfizer, scrie observatornews.ro.

Studentul moldovean Traian Calancea lasă în urmă o mamă îndurerată. Femeia l-a găsit mort în casă pe fiul ei, miercuri – 20 octombrie – și a depus plângere pentru a afla de ce a murit, iar procurorii au deschis un dosar de omor din culpă.

Mama a apelat la avocat, pentru a obține autopsierea fiului ei

Autopsia a fost efectuată de un medic de la IML al spitalului din Verona. Discutăm despre prima anchetă din Trentino care investighează posibila legătură dintre un deces și vaccinarea anti-COVID-19.

Tânărul a primit prima doză de Pfizer pe 10 octombrie, cu zece zile înainte de deces.

Ancheta în cazul morții fulgerătoare a lui Traian va dura cel puțin câteva săptămâni. Avocatul mamei îndurerate spune însă că este scandalos că femeia a fost nevoită să apeleze la serviciile sale, pentru a obține efectuarea autopsiei fiului ei.

Cronologia morții subite a lui Traian

Tânărul de 24 de ani a mers pe 10 octombrie la un drive-thru din San Vincenzo di Mattarello, unde a fost injectat cu prima doză de vaccin Pfizer. Nu a avut reacții adverse.

Traian a murit subit, miercuri. Acesta lucra la o agenție imobiliară, studia la Facultatea de Economie și își ajuta familia.

După o zi de muncă s-a dus acasă, apoi a așteptat ca tura mamei sale să se termine. La ora 22 trebuia să o ia cu mașina din fața spitalului San Camillo, dar băiatul nu a mai venit.

Femeia l-a găsit fără suflare în casă, a chemat ajutor de urgență, dar, din nefericire, era prea târziu.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult