Transfăgărășanul s-a deschis circulației auto, însă doar ziua. La mijlocul lunii, pe acest drum era zăpadă de 8 metri

Transfăgărășanul s-a deschis circulației auto, însă doar ziua. La mijlocul lunii, pe acest drum era zăpadă de 8 metri
Drumul Național 7C, cunoscut și sub numele de Tranfăgărășan (FOTO: Pixabay.com)
Publicat: 28/06/2021, 15:38
Actualizat: 28/06/2021, 15:41

Circulația auto pe Transfăgărășan (DN 7C), între Piscul Negru și Bâlea Cascadă, s-a deschis luni, 28 iunie, dar traficul rutier este permis doar ziua, iar șoferii sunt avertizați că în zonă sunt mulți urși.

Astfel, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că luni, 28 iunie, începând cu ora 14.00, circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), s-a deschis pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 07.00 – 21.00. Circulația rutieră este interzisă pe timpul nopții, între orele 21.00 – 07.00.

Șoferii sunt sfătuiți să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.

Totodată, cei ce tranzitează acest sector de drum sunt avertizați că, în ultima perioadă, a fost semnalată prezența urșilor în apropierea șoselei.

„Îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora”, se arată în comunicatul CNAIR.

La mijlocul lunii, pe acest drum era zăpadă de 8 metri

Drumarii au intervenit, la mijlocul acestei luni, cu freze și excavatoare, pentru deszăpezirea Drumului Național 7C (DN 7C), cunoscut mai bine sub numele de Transfăgărășan.

„Cu toate că iarna pare că s-a instalat definitiv în zona alpină, continuăm eforturile pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului. Indiferent de condiţiile meteo intervenim cu excavatoare, încărcătoare şi freze pentru îndepărtarea stratului de zăpadă care pe alocuri depăşeşte şi 7-8 metri”, au transmis, pe 15 iunie, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, pe pagina de Facebook.

Transfăgărășanul trebuia să se deschidă pe 1 iulie

În perioada 20 octombrie 2020 – 30 iunie 2021, DN 7C – Transfăgărășan este închis parțial pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu). Porţiunea închisă se redeschide circulaţiei, începând cu 1 iulie 2021.

Drumul rămâne deschis circulaţiei rutiere, tot timpul anului, doar în următoarele zone:

  • Județul Argeş – din localitatea Bascov până la Piscu Negru (km. 104) / Complex Capra (km.108);
  • Județul Sibiu – de la intersecţia DN 1 cu DN 7C (km. 152) până la Cabana Bâlea Cascadă (km. 130,8).

CITEȘTE ȘI:


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase