Urmezi obiceiul de a pune oțet în salata de roșii? Unii dintre specialiști nu ar recomanda acest lucru, susținând că nu ar fi benefic pentru sănătate. Acum, pe timpul verii, salata cu roșii a devenit unul dintre cele mai fresh preparate care pot fi pregătite imediat și consumate pe loc. Totuși, un obicei zilnic ar putea să provoace disconfort gastric.
Te-ai gândit vreodată de ce nu ar fi tocmai benefic să adaugă oțet în salata de roșii? Specialiștii au avut un cuvânt de spus față de acest obicei adoptat de multe persoane. Îndeosebi în timpul canicular, salata de roșii reprezintă un preparat rapid și fresh, care poate fi consumat aproape oriunde. Chiar dacă este, de multe ori, o combinație simplă de ingrediente, există un anumit produs care, potrivit specialiștilor, nu ar trebui adăugat sub nicio formă: oțetul.
Deși poate forma o „explozie” de gusturi, adăugarea anumitor ingrediente în salată nu ar fi tocmai benefice pentru stomac. De exemplu, specialiștii susțin că oțetul din salata de roșii poate provoca arsuri la stomac, în cazul anumitor persoane. Pe de altă parte, acidul din oțet poate produce acid gastric în exces, mai ales în combinație cu roșiile, care sunt bogate în acid malic și citric, arată Playtech.
Specialiștii recomandă diminuarea consumului de oțet în astfel de salate. Ori, în cazul în care nu dorești să renunți la acest ingredient, îl poți utiliza mai puțin sau îl poți înlocui cu oțetul balsamic. De asemenea, asigură-te că nu adaugi ingrediente care să provoace disconfort gastric, de la produsele cu mult acid, până la cele pline de zahăr, sare și chimicale.
Ingredientul secret care transformă OUĂLE prăjite într-un mic-dejun gourmet. Ce să adaugi în tigaie
Sursă foto: colaj Shutterstock (caracter ilustrativ)