UPDATE | Răsturnare de situație în cazul rechinului alungat cu mopul, în Turcia. Autoritățile au precizat ce s-a întâmplat, de fapt, în apă (VIDEO)

Publicat: 06/07/2022, 19:40
Actualizat: 06/07/2022, 20:38

Înotătorii aflați în larg pe o plajă din Turcia au crezut că au izgonit cu mopul un rechin, care le dădea târcoale.

UPDATE – Acum, însă, autorităţile din Mermaris au venit cu clarificări în urma incidentului, precizând că în zonă nu există rechini, scrie Observatornews.ro.

De fapt, oamenii aflaţi pe o plajă au confundat un ţipar cu un rechin, în timp ce înota printre persoanele aflate în apă, și l-au alungat cu mopul.

Știrea inițială: 

Imaginile incredibile arată cum înotătorii îl gonesc pe rechin cu un simplu mop, în timp ce peștele ucigaș le dă târcoale.

Clipul video a fost distribuit pe rețelele sociale de martorii la incident. Rechinul amenințător s-a apropiat periculos de mult de o plajă plină de copii.

Aripioarele rechinului au putut fi observate în timp ce animalul înoată în cercuri, în jurul turiștilor, pe coasta Marmaris din Turcia.

Unul dintre bărbați se apropie de rechin cu un mop și îl lovește în cap. Martorul care filmează izbucnește în râs, deși situația nu este tocmai relaxantă.

După câteva lovituri încasate, rechinul pleacă în direcția opusă, departe de înotători.

Marea Mediterană găzduiește 47 specii de rechini, inclusiv rechinul albastru, rechinul ciocan și marele rechin alb.

Chiar dacă Marele Alb este cel mai periculos, acesta apare rareori la suprafață. Filmarea cu rechinul izgonit survine la scurt timp după ce două femei, dintre care una româncă, au fost ucise de rechini, în apele Egiptului.

FOTO – Facebook.com/roxana.donisan

Cine era românca sfâșiată de rechini în Egipt. Era funcționar public și își cumpărase două sejururi la un hotel de 5 stele

Femeia de naționalitate română care a fost sfâșiată de rechini în apele Egiptului avea 40 de ani și era din Suceava. Ea era funcționară la Direcția de Finanțe și avea de gând să stea mai multe zile în vacanță.

Românca ucisă de rechini în Egipt se numește Roxana Donisan. Avea 40 de ani și era din Suceava.

Presa locală scrie că femeia avea de gând să stea o perioadă mai lungă în Egipt, pentru că își cumpărase două sejururi la un hotel de 5 stele.

Roxana Donisan era cazată la un hotel de 5 stele destinat exclusiv adulților, locația fiind una din preferatele românilor în acest sezon.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult