ULTIMA ORĂ | Fostul șef al Corpului de Control din Ministerul Sănătății, urmărit penal. Constantin Dina, acuzat că ar fi trucat un concurs

ULTIMA ORĂ | Fostul șef al Corpului de Control din Ministerul Sănătății, urmărit penal. Constantin Dina, acuzat că ar fi trucat un concurs

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au declanșat urmărirea penală împotriva lui Constantin Dina, fost șef al Corpului de Control din Ministerul Sănătății. 

GÂNDUL a prezentat, la începutul lunii martie, informații în exclusivitate despre audierea lui Constantin Dina, în urma unor suspiciuni de nereguli în organizarea unui concurs pentru ocuparea unei funcții din cadrul Direcției Control și Integritate.

Pe data de 10 martie au fost efectuat 10 percheziții la Ministerul Sănătății, iar Dina era suspectat că ar fi dat subiectele (înainte de examenul  pentru ocuparea funcției de șef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătății) unei apropiate, Silvia Aramă, pe care chiar el ar fi adus-o, în trecut, la Ministerul Sănătății.

După dezvăluirile GÂNDUL, Constantin Dina s-a retras din funcția de șef al Corpului de control din Ministerul Sănătății.

DNA: ”Proba interviului nu a mai avut loc din cauza intervenției procurorilor anticorupție”

DNA a transmis și un comunicat prin care conformă declanșarea urmăririi penale împotriva lui Constantin Dina – președintele comisiei de concurs -, acesta fiind acuzat de infracțiunea de ”folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”.

Dina Constantin, la data faptei director al Corpului de Control al Ministrului din cadrul Ministerului Sănătății și președinte al unei comisii de concurs, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În această cauză, potrivit procurorilor DNA, ”există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă” care conturează infracțiunea de care se fac vinovat Constantin Dina.

”În perioada februarie – 6 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcției de șef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătății, inculpatul Dina Constantin, în calitățile menționate mai sus, ar fi transmis în mod nelegal unuia dintre candidați o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă. Acționând în această manieră, inculpatul ar fi facilitat obținerea de către candidatul favorizat în maniera de mai sus a unui punctaj care i-ar fi permis să promoveze proba respectivă”, se precizează în comunicatul DNA.

”Proba interviului nu a mai avut loc din cauza intervenției procurorilor anticorupție. Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”

DNA


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
A murit de 8 ori! Bărbatul care i-a șocat pe medici!
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom