Ultimatumul dat comerciantilor cu magazine la metrou a expirat. Ce a avertizat Metrorex că face de astăzi

Publicat: 05/04/2021, 10:27
Actualizat: 05/04/2021, 10:30

UItimatumul dat de Metrorex pentru evacuarea spațiilor comerciale de la metrou a expirat încă de vineri, 2 aprilie, iar compania a anunțat că săptămâna aceasta începe evacuarea buticurilor din stații! Decizia de eliberare a spațiilor a fost luată cu o zi înainte de protestul care a blocat circulația la metrou. Cei de la Metrorex spun că toate gheretele și dughenele pun în pericol siguranța călătorilor, în caz de urgență. GÂNDUL.RO a relatat pe larg despre „jocurile” făcute de sindicalistul șef Ion Rădoi și iubita lui secretă, Elena Claudia Minea.

Metrorex avertiza vineri că, în 2 aprilie, la miezul nopții, urma să expire termenul limită pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou și avertiza firma sindicatului USLM că de săptămâna aceasta vor începe procedurile de evacuare.

Metrorex nu a precizat însă dacă măsurile vor fi aplicate începând de luni. Firma sindicatului de la metrou administrează 80% din spațiile comerciale de la metrou.

Victor Mușat, reprezentantul asociației comercianților din stațiile de metrou, a spus că sunt peste 1.600 de persoane care au afaceri și nu ar putea elibera spațiul într-un timp atât de scurt.

Anunțul Metrorex din 2 aprilie

„Metrorex avertizează că termenul pentru eliberarea spaţiilor comerciale expira la miezul nopţii. Săptămâna viitoare vor începe procedurile de evacuare.

Compania Metrorex avertizează, pe această cale, că termenul acordat pentru eliberarea spaţiilor comerciale, care funcţionează ilegal pe domeniul public al statului, expira la miezul nopţii.

Contractul de asociere în participatiune dintre Metrorex şi firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent.

De asemenea, pentru spaţiile comerciale nu au fost identificate autorizaţii de construire emise.

Pericolul pe care acestea îl reprezintă pentru siguranţa călătorilor şi a infrastructurii de metrou este unul iminent pentru că:

● spaţiile reprezintă obstacole în calea de evacuare în caz de urgenţă;
● îngreunează accesul la hidranţii interiori;
● nicio construcţie după 2010 nu are aviz ISU.

Pentru corectă informare a publicului, reiteram faptul că staţiile de metrou reprezintă proprietate publică a statului, dată în concesiune companiei Metrorex.

Ocuparea fără drept a domeniului public al statului este o încălcare flagrantă a legii. Lipsa autorizaţiei de construire şi nerespectarea normativelor de siguranţă reprezintă o adevărată urgenţă de siguranţă şi ordine publică.

Director General,
Ec. Ştefan Paraschiv”, informează Metrorex.

Sindicalistul Ion Rădoi, război deschis cu ministrul Transporturilor, după dezvăluririle GÂNDUL! „Să ne dea Drulă un exemplu și să renunțe la 25% din venituri”

Cătălin Drulă l-a acuzat pe Ion Rădoi că s-a aflat spatele protestului de acum câteva zile, dar și că – de două decenii – face toate „jocurile” la Metrorex, iar oamenii se tem să-l confrunte.

Drept răspuns, sindicalistul șef îi transmite ministrului că ar trebui să renunțe la „25% din veniturile de minim 500 de milioane lei pe care le obține lunar.”

Firma Sindomet Servcom SRL administrează aceste spații comerciale aflate în stațiile de metrou, acționar 100% fiind chiar Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), acolo unde președinte este controversatul Ion Rădoi.

Rădoi face „jocurile” alături de Elena Claudia Minea

Dincolo de declarațiile referitoare la tăieri de salarii sau concedieri se află o afacere de milioane, iar sindicalistul șef Ion Rădoi face toate ”jocurile”. Însă nu singur, ci alături de iubita sa secretă, Elena Claudia Minea – sentimentele și afacerile completându-se în acest puzzle financiar de proporții – dar și de o altă femeie de afaceri de succes în ceea ce privește spațiile comerciale din stațiile de metrou, Iuliana Adina Mihale.

GÂNDUL.RO a oferit imagini și informații ÎN EXCLUSIVITATE despre scandalul mocnit care a izbucnit și s-a extins în urma protestului care a paralizat metroul bucureștean.

Șoferul lui Rădoi îi ia apărarea șefului după dezvăluirile GÂNDUL: „Sunteți penibili”

Șoferul sindicalistului Ion Rădoi îi ia apărarea șefului după dezvăluirile Gândul care arată adevărul din spatele protestului de la metrou. „Ce știre de senzație! Sunteți penibili”, a comentat Ionuț Nițu, șoferul sindicalistului, pe pagina de Facebook a Gândul.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului