Un bărbat a fost reținut după ce a fost prins când vindea substanțe psihoactive unui participant la festivalul Electric Castle din Cluj. Ce au descoperit polițiștii la percheziții

Un bărbat a fost reținut după ce a fost prins când vindea substanțe psihoactive unui participant la festivalul Electric Castle din Cluj. Ce au descoperit polițiștii la percheziții
Sursa foto: IGPR, DIICOT
Publicat: 18/07/2022, 09:48
Actualizat: 18/07/2022, 09:49

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)- Serviciul Teritorial Cluj au dispus, duminică, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui bărbat, inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive în formă continuată. El a fiost prins după ce, în aceeași zi, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în contextul desfășurării misiunii în zona festivalului de muzică Electric Castle.

Polițiști din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca și B.C.C.O. Alba Iulia, care se aflat duminică, 17 iulie, în jurul orei 03.00, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în zona unei scene din cadrul festivalui de muzică din județul Cluj, au depistat un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce ar fi procurat de la un bărbat, de 38 de ani, din Cluj-Napoca, 1 plic din material plastic, în interiorul căruia se afla o substanță pulverulentă, albă.

„În urma activităților specifice desfășurate, de la bărbatul în vârstă de 38 de ani au mai fost ridicate, inițial, 7 plicuri cu astfel de substanță și, ulterior, din autoturismul utilizat de acesta, 62 de plicuri din material plastic, cu închidere tip ziplock, în interiorul cărora se afla o substanță pulverulentă, albă, un telefon mobil și 4.150 de lei”, a transmis, luni, Inspectoratul General al Poliției Române.

În aceeași zi, începând cu ora 13.30, polițiștii  B.C.C.O. Cluj-Napoca, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj,  au efectuat 3 percheziții domiciliare, în mod succesiv, una în comuna Bonțida și două în municipiul Cluj-Napoca, fiind descoperite și ridicate 1 plic cu substanță pulverulentă, albă (aproximativ 1-2 grame), o farfurie, pe care se aflau două liniuțe de substanță pulverulentă, albă (aproximativ 0,5 grame). Potrivit DIICOT, este vorba de substanța 3MMC (3-Methylmetchatinone).

Propus pentru arestare preventivă

În pus, au fost ridicate o bancnotă de 1 leu răsucită, un grinder în care se aflau urme de substanță vegetală de culoare verde-oliv, un recipient  metalic în care se afla o țigară confecționată artizanal și substanță vegetală sub formă de muguri (aproximativ 1 gram), 1 farfurie pe care se afla substanță pulverulentă, albă (aproximativ 1 gram) și un card de porționat, o folie de plastic în care se afla substanță pulverulentă, albă (aproximativ 0,5 grame), un telefon mobil și 4.000 de lei.

În urma probatoriului administrat în cauză, duminică, D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de lunii urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj cu propunere de arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.

De amintit ca la un alt festival recent, de acum aproximativ o lună, la Festivalul Saga de pe Arena Națională, un tânăr a murit de la supradoză. Potrivit datelor de la Poliția Capitalei și Jandarmeria București, „în cele trei zile, jandarmii împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au constatat 129 de infracțiuni. Dintre acestea, 119 infracțiuni au fost pentru încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri”.

Consumul excesiv de stupefiante de la acest eveniment muzical s-a soldat și cu urmări deosebit de grave, în condițiile în care tânărul în vârstă de 25 de ani a murit de supradoză în prima zi a festivalului, în timp ce alți trei tineri au ajuns să fie intubați la spitalele Floreasca și Sf. Pantelimon.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii