Tânăr de culoare, împușcat de un polițist în timp ce vorbea cu dispecerul de la numărul de urgență. Adjunctul șerifului a confundat telefonul din mâna lui cu o armă

Tânăr de culoare, împușcat de un polițist în timp ce vorbea cu dispecerul de la numărul de urgență. Adjunctul șerifului a confundat telefonul din mâna lui cu o armă
Credit: Profimedia
Publicat: 25/04/2021, 19:09
Actualizat: 25/04/2021, 19:16

Poliția statului Virginia investighează rapoarte potrivit cărora un bărbat de culoare neînarmat a fost împușcat de un adjunct al șerifului care a confundat telefonul său cu o armă.

Înainte ca adjunctul unui șerif alb din Virginia să împuște miercuri seara cu 10 gloanțe un bărbat de culoare i-a spus să arunce arma. Cu toate acestea, filmările și înregistrarea apelului inițial al bărbatului la 911 arată că nu avea o armă. Avea telefonul în mână și le spusese autorităților.

Adjunctul șerifului din județul Spotsylvania l-a lăsat acasă pe Isaiah Brown, în vârstă de 32 de ani, acasă miercuri seară, după ce mașina  s-a stricat la câțiva kilometri distanță. Dar, câteva zeci de minute mai târziu, Brown a apelat la 911 în legătură cu o dispută cu fratele său care, se pare, îl împiedica să se întoarcă la mașină. El a descris o ceartă aprinsă în care îi ceruse fratelui său o armă, dar a notificat dispecerul că nu are armă. Fratele său îi refuzase cererea.

Pe înregistrarea de la 911 se mai poate auzi apoi polițistul spunând „are un pistol la cap” 

În timpul convorbirii, un bărbat identificat ca Brown poate fi auzit spunând că își va ucide fratele și „îmi va da arma” după ce fratele său nu-l va lăsa să-și recupereze cheile mașinii. El îi spune dispecerului de mai multe ori că nu are pistol. Seriful care l-a dus pe Brown  acasă cu aproximativ 45 de minute mai devreme, descrie evenimentul drept un „incident domestic”. Seriful poate fi auzit spunând „are o armă” înainte de a-i spune să o lase și să nu se mai îndrepte spre el. Se pot auzi focuri de armă, transmite presa americană.

Avocatul lui Brown, David Haynes, a declarat: „Ofițerul a confundat un telefon fără fir cu o armă. Nu există nicio indicație că Isaia a făcut altceva decât să se conformeze ordinelor de expediere și a ridicat mâinile cu telefonul așa cum i-a fost instruit”. 

Șeriful din Spotsylvania County, Virginia, a dat publictății imaginile de pe camera corporală a polițistului care a intervenit la evenimentul de miercurea trecută, considerat „violență domestică”.

Șeriful a făcut publică și convorbirea cu serviciul 911 pe care îl apelase bărbatul de culoare. Acesta a fost împușcat chiar atunci când vorbea la telefon cu operatoarea. Ofițerul care a tras a fost suspendat din funcție.

Bărbatul de culoare se găsește în stare gravă la spital

Isaiah Brown, în vârstă de 32 de ani, este în stare gravă la spital. El are zece răni provocate prin împușcare,

Încă un bărbat de culoare a fost împușcat mortal de poliție în SUA. Andrew Brown Jr. avea 42 de ani și era tatăl a zece copii

Un nou caz în care un afroamerican este ucis de poliție zguduie America. Andrew Brown Jr., un bărbat din Carolina de Nord, a fost împușcat miercuri, în timp ce se îndepărta de oamenii legii la volanul mașinii sale. Potrivit primelor informații, polițiștii încercau să pună în aplicare un mandat de percheziție. Incidentul survine la o zi după condamnarea polițistului Derek Chauvin pentru uciderea lui George Floyd.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
IMAGINI EXCLUSIVE | Bănică Jr. & Lavinia Pârva, disciplinați de ”șefulică” în Floreasca!
FOTO. Andreea Bălan, imagini interzise cardiacilor! S-a pozat într-un costum de baie care a lăsat...
Mascarada democrației s-a încheiat: Kremlinul le transmite un mesaj de amenințare adversarilor lui Putin
Veste cruntă despre fiul lui Mădălin Ionescu! Medicii, șocați
Simulare Bac 2024. Ce subiecte au picat la matematică
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce faci dacă ai pierdut cartea de identitate a mașinii (CIV)? Documentele necesare pentru înlocuire
Subiecte Istorie simulare BAC 2024: Examenul s-a încheiat. La ce oră se publică baremul pe...
Cât de toxice sunt bazele pentru mâncare din supermarket! Ce a reieșit, de fapt, după...
Boloş: Nu este vorba de o taxă nouă pe concedii medicale, ci de o eliminare...
Amendă de 12.000 de lei pentru cei care stau la bloc și nu respectă această...
PĂMÂNTUL a primit UN MESAJ de pe LUNĂ în care ni se spune să...
Surpriză de proporții în cazul Elena Udrea. 8 judecători au decis
Prințul Harry, în război cu Regina Camilla. Culisele conflictului cu mama vitregă
Care este numele real al lui Radu Siffredi. De ce „poartă” numele unui star internațional...
BANCUL ZILEI. Bulă: Chelner, de ce nu mi-ai umplut ceașca până la semn cu ţuică...
Test de cultură generală. Ce au bebelușii, dar nu au adulții?