Un copil român a fost uitat într-o parcare din Ungaria. Cum a fost posibil

Un copil român a fost uitat într-o parcare din Ungaria. Cum a fost posibil
Sursă foto: Pixabay / caracter ilustrativ
Publicat: 27/04/2022, 11:27
Actualizat: 27/04/2022, 11:33

Un copil român, în vârstă de 14 ani, a fost uitat într-o parcare din Ungaria. El coborâse dintr-un autocar care circula pe ruta Italia-România, pentru a merge la baie. Șoferul a plecat, însă, fără să își dea seama că unul dintre pasageri lipsește.

Alarma a fost dată de un bărbat care a sunat la poliție și a anunțat că un minor, care se afla într-o parcare de pe autostrada M5, i-a cerut ajutor. Copilul nu avea la el nici telefonul mobil, care rămăsese în autocar, conform Știri Diaspora.

Polițiștii au ajuns la fața locului, unde l-au găsit pe copilul român, de 14 ani, care le-a spus că era pasager într-un autobuz pe ruta Italia-România. Șoferul oprise în parcare pentru ca pasagerii să meargă la toaletă.

După ce s-a întors de la baie, băiatul s-a trezit singur în locul de odihnă, deoarece autobuzul plecase fără el, conform Police.hu.

Patrulele au contactat imediat Punctul Comun de Contact Maghiar-Român din Kiszombor, care a sesizat  compania de autobuze. Minorul a fost dus de polițiști la punctul de frontieră al autostrăzii Csanádpalota, unde îl aștepta autobuzul și unde ajunsese și mama sa.

Un caz similar a avut loc în Austria

Un caz similar a avut loc în luna august 2020, în Austria, unde un român și-a uitat fiica de 13 ani într-o benzinărie.

Bărbatul a observat absența fetei de 13 ani abia după o oră. Ulterior, a explicat că era convins că fata doarme pe bancheta din spate.

Fata coborâse din mașină în timp ce tatăl ei era la toaletă. Bărbatul şi-a continuat, ulterior, drumul, crezând că fiica lui doarme pe bancheta din spate. Abia după o oră și-a dat seama de greșeala sa, potrivit poliției.

Citește și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase