Un elev a mers la școală cu o trotinetă de 9.500 de LEI. I-a dat-o unui coleg, care a lovit-o de bordură. Tatăl păgubit: „Să mă adresez avocatului?”

Un elev a mers la școală cu o trotinetă de 9.500 de LEI. I-a dat-o unui coleg, care a lovit-o de bordură. Tatăl păgubit: „Să mă adresez avocatului?”
Foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 08/01/2024, 18:14

Un părinte care și-a trimit fiul la școală cu o trotinetă electrică scumpă cere sfaturi de la avocați.

Elevul i-a împrumutat-o unui coleg, care a lovit o bordură. Potrivit tatălui care a povestit cazul, trotineta nu mai poate fi reparată, de aceea încearcă să recupereze o parte din pagubă și le-a cerut bani părinților elevului care a produs defecțiunea.

„Pot să mă adresez unui avocat?”

„Vă supun atenției următoarea situație: Băiatul meu are o trotinetă electrică, valoare de achiziție 9.500 lei cu factură. La școală, știți cum este, vin colegii, vor să se dea și ei dar la un moment dat unul dintre colegi, neatent, lovește cu trotineta o bordură și trotineta ajunge de nereparat din motive de siguranță în trafic.Am luat legătura cu tatăl acestuia, i-am explicat situația și i-am cerut să suporte o parte din valoarea trotinetei, având în vedere că această nu mai putea fi folosită. Mai exact 1.000 de lei, ceea ce înseamnă în jur de 10% din valoarea de achiziție.La început a fost de acord, dar mai târziu nu a mai răspuns la telefon. Întrebarea este: pot să mă adresez unui avocat pentru situația de mai sus? Nu discutăm de valoare, vorbim de principiu. Vă rog să-mi spuneți părerea dvs”, a scris acesta pe grupul Sfaturi de la avocați.

„Cred că are și un telefon tot atât de scump!”

Mulți dintre internauți cred că nu este în regulă ca un elev să vină la școală cu obiecte foarte scumpe, cum ar fi această trotinetă electrică de 9.500 de lei.

„Sunt singurul căruia i se pare total aiurea, ca să nu zic altfel, să dai o trotinetă de 9.500 de lei copilului să meargă la școală? Bănuiesc că are și telefon tot atât de scump, atât plus haine „de firma”.”

„Nasoală situație, poate părinții respectivului copil nu își permit să plătească această sumă, pentru unii și 50 de lei este o sumă enormă și vă dați seama ce își aude acasă acel copil, deci cred că cel mai bine este ca pe viitor, da, să nu mai dea la nimeni lucruri de genul.”

„M-am interesat, nu este cazul. Tatăl are venituri de peste 2.000 de euro. Atitudinea este de nu vreau să plătesc că nu ai ce să-mi faci”, a răspuns tatăl păgubit. Alții îi „bat obrazul” că a fost alegerea fiului său să împrumute trotineta.

„Doar nu a furat-o. I-a fost dată de bunăvoie.”

„Considerați că ar fi fost corect să nu dea la nimeni trotinetă? Dvs așa ați procedat în copilărie?”, a dat replica autorul postării.

„Să vă asumați paguba!”

„Dacă îl lăsați să dea din lucrurile sale, atunci vă asumați și faptul că se pot întâmpla accidente. Nu a vrut copilul, a fost un accident!”

„Nu avea ce să caute cu trotinetă la școală. Așa o trotinetă scumpă nu trebuia expusă în mediul școlar. Eu zic că ar trebui să vă asumați pagubă așa cum v-ați asumat și riscul.”

„Aveți dovezi că acel copil este autorul prejudiciului? Martori, o înregistrare telefonică, orice. Dacă da (și chiar dacă nu le aveți!), trimiteți-le părinților copilului o notificare prin avocat pentru repararea prejudiciului total, nu doar 10%. Dacă au ceva minte, este foarte posibil că ulterior să va caute ei, că să nu ajungă la proces în instanța, și să va ofere o suma pe care o puteți negocia.”

„Dar care e urgența ca un copil să meargă la școală cu o trotinetă de 9.500 ron??? Pe bune… îi sfidați pe colegii copilului care poate nu și permit un corn cu ciocolată… Noi părinții participăm la educația precară a copiilor prin fentele astea! Mi-ar fi rușine să pun întrebarea asta aici.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?