Polițiștii au făcut verificări la liceul din Capitală unde un elev și-a terorizat colegele: „Vreau să văd cum îți sângerează plămânii” (UPDATE)

Polițiștii au făcut verificări la liceul din Capitală unde un elev și-a terorizat colegele: „Vreau să văd cum îți sângerează plămânii” (UPDATE)
Un elev din Capitală își terorizează colegele: „Vreau să văd cum îţi sângerează plămânii şi o să te urmăresc până acasă să te tai” / Foto: Pixabay.com (caracter ilustrativ)
Publicat: 02/02/2022, 12:43
Actualizat: 02/02/2022, 15:15

Un elev al Liceului „Alexandru Vlahuță” din Capitală este acuzat de comportament agresiv față de colegi, după ce i-a jignit și i-a amenințat, iar Colegiul Municipal al Elevilor (CME) susține că nimeni nu a luat nicio măsură clară pentru a-l pedepsi. Pe de altă parte, polițiștii anunță că au făcut verificări, după ce, în 28 ianuarie, prin apel la 112, o persoană din conducerea acestui liceu a sesizat Secția 1 Poliție referitor la faptul că între doi elevi minori a avut loc un conflict.

„La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității menționate, au fost identificate persoanele, la adresă prezentându-se și părinții acestora.

În cauză sunt efectuate, din oficiu, cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Până la acest moment niciuna dintre persoane nu a formulat plângere penală”, informează autoritățile.

Știrea inițială. CME a transmis, printr-un comunicat de presă, că problema violenţei în şcoli este tot mai mediatizată în ultimii ani. “Unde mai este siguranţa din şcolile bucureştene?! Problematica bullying-ului şi a violenţei în mediul şcolar a devenit tot mai mediatizată în ultimul timp. Atât autorităţile, cât şi societatea civilă încearcă să facă şcoala un spaţiu sigur şi confortabil pentru toţi elevii. Cu toate că eforturile sunt tot mai prezente, constatăm cu stupoare, în continuare, existenţa unor cazuri grave de bullying la care sunt supuşi elevii”, se arată în comunicat.

Elevul-problemă își agresează colegii

Consiliul Municipal al Elevilor a prezentat o situaţie teribilă de la Liceul „Alexandru Vlahuţă”. „Ieri, 1 februarie 2022, am primit o sesizare anonimă din partea mai multor elevi din cadrul Liceului Teoretic Alexandru Vlahuţă cu privire la comportamentul agresiv, de tip bullying, al unui elev din unitatea de învăţământ anterior menţionată. Ne-au atras atenţia numeroasele declaraţii şocante referitoare la comportamentul agresiv, atât verbal, cât şi fizic, al elevului în cauză, îndreptat asupra colegilor săi, dar şi asupra cadrelor didactice”, a mai precizat sursa citată.

„Vreau să văd cum îţi sângerează plămânii şi o să te urmăresc până acasă să te tai”

CME prezintă şi mărturia unei eleve care a fost ameninţată de tânărul cu probleme.

„Am ajuns să nu mă simt în siguranţă când merg la liceu şi când sunt în preajma lui (n.r. – elevul în cauză). De multe ori am observat ieşirile lui violenţe, dar din păcate am şi ajuns să trăiesc o astfel de situaţie. Eram cu el în autobuz şi se tot apropia de mine în mod agresiv, iar eu am încercat cât am putut de tare să îl ignor, fără să dau naştere unui conflict.

Am sfârşit ameninţată cu bătaia, acesta spunându-mi, citez: «vreau să văd cum îţi sângerează plămânii şi o să te urmăresc până acasă să te tai». Au mai urmat nişte ameninţări precum: «stai în banca ta, că te bat». Am rămas traumatizată în urma acestor întâmplări şi sper din tot sufletul să se rezolve ceva”, a povestit adolescenta.

CME: Nicio măsură luată!

CME susține că deşi conducerea liceului cunoaşte aceste lucruri, nu a luat nicio măsură.

“Din păcate, nimic nu s-a rezolvat, elevii trăiesc şi acum, zi de zi, cu frica încă unui astfel de incident care să li se întâmple şi lor, pentru prima dată sau chiar din nou. Cu toate că atât elevii, cât şi părinţi alături de profesori au sesizat direcţiunii această serie de incidente, care pentru victime par să nu se mai sfârşească, totuşi, nicio măsură concretă nu a fost luată. Mai mult, ne-a fost comunicat faptul că unele dintre victime au mers chiar şi mai departe, recurgând la plângeri penale, în speranţa faptului că astfel vor primi ajutor”, a mai transmis CME.

Liceanul a mușcat o elevă de mână

O altă elevă a povestit că același elev a încercat să o atingă doar pentru că avea un tricou mai scurt. Totodată, pe o alta a muşcat-o de mână.

„M-a muşcat de mână, m-a jignit. Când eram în baia liceului, acum ceva vreme, exact când voiam să-mi închei blugii, el a deschis uşa din baia fetelor. Mă urmărea pe hol şi mă împingea, am fost ameninţată cu bătaia”, a povestit tânăra.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...